srpskinacionalisti.com

Pitanje u vezi manastira Vitovnica

Форумска правила
  • Овај форум је за дискусије о Православљу; одлазак у цркву, исповест, значење Литургије, свети Оци и њихова учења, славски обичаји итд.
  • Овај форум је за размену мишљења о екуменизму, приоритетима Цркве, улози Цркве у друштву итд.
  • Овај форум НИЈЕ за обелодањивање појединачних преступа црквених лица, нити за опште пљување по Цркви.
  • Учесници су обавезни да се пристојно изражавају и културно односе према другима. Сваки преступ, независно од теме, биће санкционисан.

Обавезно прочитајте Правилник о понашању на Форуму и форумски бонтон пре учешћа у дискусијама!
Fanatik
Четник-почетник
Четник-почетник
 
Порука: 1
Приступио: мај 2015

Pitanje u vezi manastira Vitovnica

Порука Fanatik 13.12.2015. 16:25

Dobar dan dragi prijatelji, evo i mene sa jednim pitanjem. Možda će nekom biti interesantno, a posebno molim one koji žive u braničevskom okrugu da se uključe, jer bi oni najpre trebalo da imaju tu informaciju ili je nekako pronađu, pošto ja nisam uspeo. Reč je o manastiru Vitovnica, o kome sam puno čitao, jer sam izučavao reči Oca Tadeja koji je tamo bio iguman, a kasnije je i sahranjen u manastirskoj porti.

Istražujući istoriju i zanimljivosti o ovom manastiru, koji je, ako sam dobro shvatio uvek bio muški, naišao sam na odličan tekst o njemu koji me je baš zaintrigirao. Ako vas zanima pogledajte ovde http://manastiriusrbiji.com/manastir-vitovnica/

A ako budete pažljivo pročitali ceo tekst, videćete da se u delu o zanimljivostima pominju grobovi mnogih monaha Sinajita koji se nalaze na groblju oko manastira, ali se pominje i jedna monahinja, izvesna Marina Miloradović. Pošto me je ta informacija malo zbunila, krenuo sam da tragam, ali i na svim ostalim sajtovima gde se pominje ovaj manastir stoji samo kao informacija da je između ostalih na manastirskom groblu sahranjena i jedna monahinja čije je ime bilo Marina Miloradović i ništa više. Voleo bih ako neko od vas ima informaciju o kome se radi ili možda zna razlog zbog kog je jedna od monahinja sahranjena na groblju manastira koji je muški da podeli tu informaciju samnom, jer me baš zanima. Unapred se zahvaljujem.
Аватар
Боки_СРС
Војвода
Војвода
 
Порука: 1048
Приступио: авг 2008
Место: Царство Небеско

Re: Pitanje u vezi manastira Vitovnica

Порука Боки_СРС 30.6.2016. 17:12

Понекад се дешава, да нека стара бака монахиња, помаже у мушком манастиру у неким женским радовима, као кување и слично, па често јако дуго борави као члан манастира и чак упокоји се ту. Тога има код нас.
"ОПАСНЕ СУ КОРЕ ОД БАНАНЕ"

Ко је тренутно на Форуму?

Корисници тренутно на Форуму: Нема регистрованих корисника и 3 гостију