srpskinacionalisti.com

Владика СПЦ срдачно с Готовином

Форумска правила
  • Овај форум је за дискусије о Православљу; одлазак у цркву, исповест, значење Литургије, свети Оци и њихова учења, славски обичаји итд.
  • Овај форум је за размену мишљења о екуменизму, приоритетима Цркве, улози Цркве у друштву итд.
  • Овај форум НИЈЕ за обелодањивање појединачних преступа црквених лица, нити за опште пљување по Цркви.
  • Учесници су обавезни да се пристојно изражавају и културно односе према другима. Сваки преступ, независно од теме, биће санкционисан.

Обавезно прочитајте Правилник о понашању на Форуму и форумски бонтон пре учешћа у дискусијама!
Аватар
Vranac
Војвода
Војвода
 
Порука: 10345
Приступио: мар 2006
Место: Београд, Србија

Владика СПЦ срдачно с Готовином

Порука Vranac 26.12.2012. 5:06

Владика СПЦ срдачно с Готовином
Аутор: Р.А. | 22.12.2012

Владика загребачко-љубљански Јован изузетно поштује хрватског генерала Анту Готовину, који је недавно у Хагу ослобођен одговорности за злочине над Србима у "Олују", тврде извори "Вечерњег листа" из Српске православне цркве.


"Брат је мио, које вјере био, само нек је Хрват"

Наиме, према писању овог загребачког листа, на свечаном пријему код председника Хрватске Иве Јосиповића, Анте Готовина се "задржао у подужем разговору с митрополитом Јованом".
Генерал Готовина и митрополит Јован срдачно су се поздравили. Генерал Готовина то је учинио с много поштовања, а митрополит Јован с великом срдачношћу, преноси "Вечерњи лист".
– Разговарао сам с генералом Готовином, али вам ништа не могу рећи из тога разговора - рекао је митрополит Јован хрватским новинарима.
Међутим, из кругова блиских Српској православној цркви, "Вечерњи лист" дознаје да "срдачност која се могла видети и на лицу генерала Готовине и митрополита Јована није била пука формалност". У СПЦ-у у Загребу генерала Готовину наводно доживљавају као "изразито позитивну особу".
- Види се по свему да је реч о човеку високог морала, који није оптерећен прошлошћу него свима поручује да се окрену будућности. Изразити је позитивац и симпатизирамо га - рекли су "Вечерњаку" саговорници у СПЦ-у.

Генерал Готовина и митрополит Јован разговарали су, како сазнајемо, о потреби веће сарадње и заједништва, а посебно већег рада на помирењу и дијалогу хрватског и српског народа. То, дакако, није ништа ново, јер је познато да је генерал Готовина други дан након свога повратка из Хага искрено позвао избегле Србе да се врате својим домовима, подсећају хрватски медији.

http://www.alo.rs/vesti/aktuelno/vladik ... vinom/7299

Ко је тренутно на Форуму?

Корисници тренутно на Форуму: Нема регистрованих корисника и 4 гостију