Ружица 21.1.2013. 16:10
Руске војсковође из Другог светског рата, такође не могу да се изузму изван Промислитељске заштите. Још увек је актуелан светски тренд пљувања по Стаљину, како би се обезвредила сјајна победа руског војинства над тадашњом Европском Унијом у Другом светском рату и како би се извршила ревизија историје.
Како се жртве проглашавају убицама и како се агресор проглашава миротворцем, показује пример “Хашког трибунала за суђење Србима” (израз Предрага Драгића Кијука).
Међутим, волели ми Стаљина или не, ако покушамо да на ствар гледамо духовним очима, једна ствар у вези са њим је очигледна - он се у критичним тренуцима руске и светске историје није противио Промисли Господњој и није се понашао као његови богоборачки претходници Лењин и Троцки. Прекинут је прогон РПЦ, “Тихоновска струја” је поново преузела црквено кормило из руку јеретичких “обновљенаца”, враћена су многа знамења Царске Русије (чак и орден Александра Невског), а дозвољена су и свештенодејства чак и у војним јединицама (многе светиње и чудотворне иконе учествовале су у борбеним дејствима и одбрани Москве, Стаљинграда и Лењинграда). На своју иницијативу, Стаљин је 1943. године организовао сусрет са три угледна архијереја РПЦ. И Господ и Пречиста Мајка Божија као усрдна Заступница Русије пред Својим Сином, нису дозволили пропаст Русије.
Као и током читаве руске историје, у најкритичнијим тренуцима Господ као да шаље изузетне витезове, који поведу војску и народ до победе. Главни руски војсковођа у великој победи руског народа над нацизмом, био је Георгије Константинович Жуков. И у безбожним временима, Жуков је успео да сачува срце и душу православног хришћанина. И нацистичка аждаја је убијена, заступништвом светог Георгија, небеског покровитеља Георгија Жукова и његове Отаџбине Русије, на чијем грбу стоји свети Ђорђе са копљем које убија аждају. У свих пет грандиозних битака руског војинства у Другом Светском рату (Москва, Стаљинград, Лењинград, Курск, Берлин), Жуков је практично преузимао улогу главнокомандујућег. И управо на његов имендан, на дан Светог Георгија, 6. маја 1945. године, руски војници на зграду Рајхстага каче своју заставу. Вероватно најграндиознијом војном парадом у историји човечанства, “Парадом победе”, командовао је маршал К. К. Рокосовски, а параду је примио Георгиј Жуков. Та Парада одржана је 22. јуна 1945. године, на Свету Тројицу, један од три највећа празника православних хришћана. Неко ће рећи да су ово све случајности. Али, ко верује у случајности, не верује у Бога. Ја не верујем у случајности. Одмах после Параде, Стаљин зове Жукова и каже му: ”Док смо ми све немачке војнике и официре разоружали и упутили у логор за војне заробљенике, Енглези су сачували немачку војску у пуној борбеној готовости и успостављају сарадњу са њима. <…> Ја мислим – продужио је Врховни – да Енглези намеравају да сачувају немачку војску, како би је касније искористили. А то представља директно кршење споразума који су постигли председници влада о хитном распуштању немачке војске…”.[2]После овог сусрета, Стаљин шаље Жукова у Берлин на састанак са војним врхом западних земаља “савезница”. Навешћу још једну епизоду из ове књиге успомена маршала Жукова, као илустрацију одважности руског маршала и као илустрацију јединог језика који разумеју представници западне цивилизације. И тако, код маршала Жукова у Берлин долази генерал Ајзенхауер са својом многобројном свитом, у којој је био и командант стратешке авијације САД К. Спатс. После куртоазних поздрава, генерал Ајзенхауер је прешао на ствар и рекао: - Ми морамо да се договоримо око читавог низа питања, везаних за стварање Контролног савета и обезбеђења комуникација на земљи кроз совјетску зону у Берлин, за персонал САД, Енлеске и Француске. На то је Жуков одговорио Азенхауеру следећим речима: - Очигледно је потребно договорити се не само о комуникацијама на земљи, него и решити питања распореда летова за Берлин америчке и енглеске авијације, преко совјетске зоне. На ове речи, наслонивши се ноншалантно на наслоњач столице, амерички генерал Спатс је дрско добацио: - Америчка авијација је свуда летела и летеће и убудуће без икаквих ограничења.
На овај безобразлук, Жуков је одмах одсечним гласом одговорио: –Преко совјетске зоне ваша авијација неће летети без ограничења. Летећете само у ваздушним коридорима које ћемо ми одредити.[3]Спатс је пребледео а Ајзенхауер је био принуђен да чупа кестење из ватре, знајући да руски маршал стоји иза сваке своје речи.
(наставићу...)
Заклињем се са три прста са овога Светог Крста живот дајем за спас Србства!