malena 10.6.2012. 20:44
Разумемо ми се ми врло добро! Мени је чудно да већина људи због свог егоизма, незнања и љењости остаје закачена и залепљена за туђу стварносну матрицу, уместо да ствара сопствену. Због неког свог истраживања, покушавам да боље разумем јаз између изванредног аналитичког ума људи када раде овоземаљске послове и њиховог система веровања - са друге стране! То је толико контрадикторно, парадоксално, апсурдно, да се може објаснити једино горе наведеним разлозима. Зато две хиљаде година страдају, ропски раде, живе као у кокошињцу, а умиру јадни и беспомоћни давећи се у сопственим излучевинама. Из мени неразумљивих разлога људи не желе да учине напор, искористе блистави ум и свест коју су као свестна бића добили од Творца, већ остају у каљузи наметнутих догми, лажних вредности, одржавајући свој ропски положај. Тиме су пљунули у лице Творцу, користећи само слободну вољу која им је дата и то на погрешан начин - не чинећи ништа препуштајући своје одлуке другима јер им је тако лакше. Лакше је рећи: нисам ја те среће или: судбина је тако хтела или: божја воља - него прузети одговорност за своје одлуке и приближити се својој суштини, чувајући ону божанску искру у себи, која нас одваја од свег осталог света.