srpskinacionalisti.com

Римски папа на челу свих хришћана!?

Форумска правила
  • Овај форум је за дискусије о Православљу; одлазак у цркву, исповест, значење Литургије, свети Оци и њихова учења, славски обичаји итд.
  • Овај форум је за размену мишљења о екуменизму, приоритетима Цркве, улози Цркве у друштву итд.
  • Овај форум НИЈЕ за обелодањивање појединачних преступа црквених лица, нити за опште пљување по Цркви.
  • Учесници су обавезни да се пристојно изражавају и културно односе према другима. Сваки преступ, независно од теме, биће санкционисан.

Обавезно прочитајте Правилник о понашању на Форуму и форумски бонтон пре учешћа у дискусијама!
Аватар
РАДИКАЛ-НК
Војвода
Војвода
 
Порука: 1762
Приступио: јул 2005
Место: Никшић-Српска Црна Гора

Римски папа на челу свих хришћана!?

Порука РАДИКАЛ-НК 5.8.2011. 23:32

Римокатолички и православни богослови су, на управо завршеном састанку у Бечу, најавили напредак у приближавању те две хришћанске цркве, које би ускоро могле да постану "сестринске“ и да признају папу за врховног поглавара.


Учесници састанка у Бечу

Представнике Српске православне цркве на овом екуменском скупу у Бечу предводио је владика бачки Иринеј Буловић.

Сусрет у Бечу је наставак прошлогодишњег скупа на Кипру који је окончан без завршног документа јер представници православних цркава који су учествовали у раду Мешовите међународне комисије за богословски дијалог између православне и римокатоличке цркве, нису прихватили документ Римске курије о примату Ватикана у вођењу поменутог заједништва.

Папа признат одавно

На самиту у Равени у октобру 2007. сви учесници, осим Руса који су напустили заседање, ватиканском папи који је и епископ Рима, признали су право првог међу једнаким поглаварима и епископима помесних православних цркава.
Представници две највеће хришћанске цркве су претходне седмице у Бечу разговарали о превазилажењу Велике шизме из 1054. године и постизању поновног пуног јединства две највеће хришћанске деноминације, јавља Ројтерс.

Експерти су се у Бечу сложили да би ове римокатоличка и православна црква могле постати "сестринске цркве“ које признају Римског папу као своју титуларну главу уз задржавање својих различитих црквених структура, литургије и обичаја, који су се развили током последњег миленијума.


Јован Зизјулас
"Нема облака неповерења између наше две цркве. Наши претходници, посебно вође две цркве, католичке и православне стране, припремили су пут за пријатељске и братске разговоре. Уверавам вас да је тај дух превладао у нашим разговорима. Зато желим да вас увервим да, уколико тако наставимо, Бог ће наћи начина да се превазиђу све преостале тешкоће и да две цркве, најстарије цркве, цркве које деле исту саборну (екуменску) прошлост, исту традицију, исти смисао за цркву, доведе до пуног јединства“, рекао је митрополит пергамски Јован Зизјулас.

Архиепископ Карл Кох је цитирао коментар папе Јована Павла о томе да су две цркве два плућна крила хришћанства, рекавши да оне морају вежбати да дишу заједно.

"Ово је тешка али неопходна тема јер смо заједно живели у различитости али такође и у јединству током првог миленијума, с тиме што други миленијум, у коме смо се удаљили једни од других, лежи између нас“, казао је архиепископ Кох.

У Бечу је одржана 12. седница Заједничке комисије за богословски дијалог између католика и православних. Комитетом копредседавају митрополит Јован Пергамски и председник Папског савета за унапређење хришћанског јединства епископа Курт Кох.
Рад сваке локалне православне цркве је заступљен са два посланика. Московску Патријаршију представља председник Савета цркве за односе са јавношћу епископ Иларион Волоколамски и професор православног хуманитарног универзитета Тихон. Такође, као заменик директора Одбора за образовање Руске Православне Цркве архимандрит Кирил. Пре почетка састанка учеснике је поздравио надбискуп кардинал Кристоф Сонмпорн и епископ царигардски за Беч и Аустрију, митрополит Михаил.


Покрет ка јединству је добио јасан замах доласком на престо руског патријарха Кирила у фебруару 2009. Оба поглавара, и руски Кирил и римски папа су конзервативни богослови, којима је стало да раде заједно на томе да се глас хришћана чује у Европи, континенту за који обојица мисле да га треба вратити хришћанским коренима.

Они се још увек нису сусрели на врху, али извештачи из Европе очекују заказивање датума за њихов први разговор на врху.

Руси нису једини у игри али им њихова величина даје неку врсту снаге вета која се мора узети у обзир у овој прилици. Ватикан има добре односе са Васељенским патријархом у Истанбулу а Српски православни патријарх је позвао папу у Београд.
:evil: :evil: :evil:


Ова наша ђубрад поповска на челу са два Злиринеја (Буловић и патријарх) нас полако стављају под скуте демонског Ватикана и нацистичког папе!Већ су почеле да се дешавају неке ствари и у нашој цркви,попут педофилије (случај Качавенда).Попови живе у енормном богатству и раскоши,ни мало у духу православља и правог искушеничког живота(част ријетким изузецима)
Док је Пећи и док је Дечана
Грачанице и Газиместана
Не дамо те васкрсло Косово
Најсветије поље Србиново!
Аватар
СлобаСрбија
Војвода
Војвода
 
Порука: 2073
Приступио: јун 2009
Место: Беловград, Србија

Re: Римски папа на челу свих хришћана!?

Порука СлобаСрбија 9.8.2011. 14:00

Може римски папа само рупу од метка да има на челу.
Блокирана анти-српска олош: Vemavuk, orgin, Verterdegete, Зорад, Sistem, Српски родољуб, Republikanac...
Милчићи
Млади националиста
Млади националиста
 
Порука: 165
Приступио: мај 2011

Re: Римски папа на челу свих хришћана!?

Порука Милчићи 10.8.2011. 10:53

РАДИКАЛ-НК ::
Ова наша ђубрад поповска на челу са два Злиринеја (Буловић и патријарх) нас полако стављају под скуте демонског Ватикана и нацистичког папе!Већ су почеле да се дешавају неке ствари и у нашој цркви,попут педофилије (случај Качавенда).Попови живе у енормном богатству и раскоши,ни мало у духу православља и правог искушеничког живота(част ријетким изузецима)

Тачно, дешавају се многе ружне ствари у СПЦ. Оставили су КосМет без епископа, кога су одатле прогнали зато што се борио за српски православни народ, што се борио да сачувамо нашу веру.
Погледајте шта се ради:

ПРОМЕНЕ У СВЕТООТАЧКОМ ПОРЕТКУ СВЕТЕ ЛИТУРГИЈЕ
(Новотарије епископа који променише Свету Литургију и продаше Веру за вечеру)

1. Не узимају време – не читају молитве:*Царе небесни,*Трисвето,*Оче наш,
*затим молитве: ''Господе пружи руку своју..., Ући ћу у дом твој... '' (наведене молитве свештенослужитељ изговара до облачења).
2. Литургију служе са непрекидно отвореним дверима.
3. У Великој јектенији, на почетку Литургије, не помињу душу. Уместо исправног: ''За вишњи мир и спасење душа наших, Господу се помолимо'', говоре: '' За вишњи мир и спасење наше, Господу се помолимо''.
4. Не певају блаженства, већ произвољно изабране антифоне.
5. Уместо исправног: ''За оваj свети храм...'', изговарају: ''За ову свету цркву...''
6. При изговарању: ''Помињући, пресвету, пречисту... и сав живот свој Христу Богу предајмо'', свештенослужитељи се, уместо икони Христовој, клањају епископу.
7. У Прозбеној јектенији после Великог входа, уместо: ''Оно што је добро и корисно душама нашим од Господа молимо'', изговарају: ''Оно што је добро и корисно нама од Господа молимо''.
8. При изговарању речи: ''Горе имајмо срца'' подижу руке у правцу запада, а на речи: ''Заблагодаримо Господу'', клањају се у правцу запада.
9. Не дозвољавају да народ пева: ''Достојно и праведно јест поклањатисја Отцу и Сину и Свјатому Духу, троицје јединосушчњеј и нераздјељњеј'', већ само: ''Достојно и праведно јест''. За то време свештенослужитељ чита гласно молитву: ''Достојно је и праведно Тебе певати...'', која се по правилу чита тајно.
10. При изговарању речи: ''Узмите, једите, ово је Тело моје...'', не показују руком према светом дискосу, а приликом изговарања речи: ''Пијте из ње сви...'' не показују руком на свети путир, како је исправно.
12. Не дозвољавају да народ пева: ''И молимтисја Боже наш'' два пута дугачко и два пута кратко, већ само једно дугачко.
13. За време Епиклезе изостављају Тропар трећег часа као и стихове: ''Срце чисто саздај у мени...'', и '' Не одбаци ме од лица Твога...''
14. Читају наглас молитву Eпиклезе: ''Још Ти приносимо ову разумну и бескрвну службу...'' а треба тихо.
15. После претварања Дарова изговарају наглас, уместо тихо, молитве: ''Да ове свете Тајне буду онима који се причешћују...'' и ''Још Ти приносимо ову разумну службу...''
16. Изговарају наглас, уместо тихо, молитву: ''Помени, Господе, град овај...''
17. Избацили су у целости прозбену јектенију испред “Оче наш”.
18. Избацили су молитву: ''Чуј, Господе, Исусе Христе, Боже наш...'', која се чита тихо и долази испред ''Светиње светима''.
19. Приликом служења више свештеника не причешћују се сами, свако за себе, већ најстарији по рукоположењу причешћује остале.
20. Свештеници се причешћују Крвљу Господњом само једанпут, уместо три пута.
21. Не читају молитве пред причешће верника: ''Верујем Господе и исповедам ...''
22. Причешћују вернике са сједињеним честицама уместо само са Ни, Ка.
23. Вернике причешћује ђакон уместо свештеника или епископа.
24. Не изговарају формулу, коју по правилу говори свештеник, приликом причешћивања верника: ''Причешћује се слуга Божји ( име ) пречасним и пресветим Телом и Крвљу Господа и Бога и Спаса нашега Исуса Христа на отпуштење грехова и на живот вечни'', већ само: ''Тело и Крв Христова'' ( као латини ).
25. После отпуста не читају благодарне молитве после Светог Причешћа, којих је пет на броју на крају служебника.
26. Не читају: ''Сада отпусташ у миру слугу твога, Господе...'', трисвето, Оче наш, тропар Светог Јована Златоустог, Слава: кондак његов, И сада: ''Непостидна Заштитнице хришћана...'' Господи помилуј 12 пута, ''Часнију од херувима...'': Слава, И сада, и мали отпуст.

НОВОТАРИЈЕ У ПОРЕТКУ СВЕТЕ ЛИТУРГИЈЕ НА КОЈОЈ СЕ ВРШИ СВЕТА ТАЈНА

КРШТЕЊА ИЛИ ВЕНЧАЊА

1. Свету Литургију епископ или свештеници почињу са: ''Благословено царство...'', не у олтару како је прописано, већ у лађи цркве над столом за ту прилику постављеном.
2. Из Свете Литургије избацују у потпуности следеће делове: први антифон, молитву првог антифона, прву малу јектенију, други антифон, молитву другог антифона, другу малу јектенију, блаженства, молитву трећег антифона.

ЈОШ НЕКЕ НОВОТАРИЈЕ ЕПИСКОПА
1. Свештенике и ђаконе рукополаже без претходно извршене исповести и положене заклетве.
2. Вернике причешћује без претходно извршене припреме: постом, молитвом, покајањем (које се пројављује кроз опраштање свима који су нас на било који начин увредили - што представља у ствари чин помирења са Господом), исповешћу и молитвеним правилом пред Свето причешће.
3. Даје благослов за венчања у току поста.
4. Разрешава да се на црквеним славама и сахранама једе месо у току Сиропусне седмице.
5. Резање славског колача обавља пре почетка Свете Литургије противно досадашњој пракси, а приликом самог резања не изговарају ( епископ и свештеници који га следе у новотаријама ) прописану формулу: ''Господе Исусе Христе Боже наш благослови хлеб и вино...'', три пута, већ само говоре: ''У славу и част ''.
6. Уочено је, такође, да епископи и свештеници који следе новотарије , после обављене Свете тајне крштења перу руке над освештаном водом употребљеном у овој светој тајни.
7. На црквеним славама не обављају, у требнику прописану, литију око храма.

НАПОМЕНА: Поред горе побројаних новотарија и противканонских поступања, епископи шире и многа лажна учења, као што су рецимо: лажна учења о томе да је душа смртна и да Царство божије на постоји, да су светитељи Христови бајка, хули на Свете Мошти а и самом Господу Христу се смели да условљава постојање нашим веровањем у њега. Епископ Игњатије, изнад свега, бахато одбацује и не поштује одлуке Светог Архијерејског Сабора и у својој епархији служи противно типику ширећи противканонско учење да „Сабор није изнад епископа“.
Ширећи ова лажна учења епископ Игњатије саблазни верна чеда Христова, а оне млаке и слабе у вери вуче у погибељ вечну. Прихватање лажног учења је убиство душе вели Св. Василије Велики. Колико је душа саблажњена оваквим лажним учењима Игњатија Мидића, а колико затрована у то нећемо улазити, али ако ми себе називамо православнима, на овакве отворене хуле не смемо више ћутати. У питању је наше спасење и спасење наше деце, према коме никако не смемо остати равнодушни.
Напомињемо, ово су новотарије већине епископа у Србији.
Аватар
malena
Војвода
Војвода
 
Порука: 1753
Приступио: сеп 2006
Место: Београд

Re: Римски папа на челу свих хришћана!?

Порука malena 10.8.2011. 15:27

Што се узбуђујете ? Шта вас изненађује у овом трулом, распаднутом друштву које воде Б.Тачи и његови мутави Иринеји ? Ми смо пунолетни људи и, ако хоћемо, ми ћемо се сами преверити као многи бивши Срби православци. Нису нам потребни похлепни, туњави, изопачени Иринеји и друге владике да нас католиче ! Они који су вековима говорили да је римски папа склопио савез са ђаволом, да ће им душе горети у паклу, да смо ми, православци једини, прави хришћани - добровољно пригрлише те ђавоља слуге , док су наши преци скапавали у најгорим мукама верујући да страдају за Христа! Дакле, нека раде шта хоће, не секирајте се, гледајте своја посла - све је то далеко од нас свестних, паметних, интелигентних људи. Нека пожуре што пре под папску сукњицу - тамо им је место! Никога не треба штедети, жалити или се молити за њихове душе! Сву енергију, лепе мисли и добре жеље треба да посветимо нама самима и осталим људима смисла ! Педери и лудаци - нека иду својима! Усвакој прилици им треба показати ЗАДЊИЦУ
Аватар
Трећи
Војвода
Војвода
 
Порука: 12571
Приступио: сеп 2004
Место: Јужнобачки округ

Re: Римски папа на челу свих хришћана!?

Порука Трећи 10.8.2011. 21:46

malena ::Педери и лудаци - нека иду својима! У свакој прилици им треба показати ЗАДЊИЦУ

Задњицу?? Не бих ја то... Барем не педерима. Није њима веровати...
Вук на овцу своје право има
ка' тирјанин на слаба човјека.
Ал' тирјанству стати ногом за врат,
довести га к познанију права,
то је људска дужност најсветија!
Аватар
malena
Војвода
Војвода
 
Порука: 1753
Приступио: сеп 2006
Место: Београд

Re: Римски папа на челу свих хришћана!?

Порука malena 10.8.2011. 22:09

Па, показати... ништа друго ! Уосталом, њих само то и занима :D :D
Милош Тиосављевић
Четник-почетник
Четник-почетник
 
Порука: 1
Приступио: окт 2011

Re: Римски папа на челу свих хришћана!?

Порука Милош Тиосављевић 8.10.2011. 12:12

Српска православна црква је окупирана од 1945 године,зар смо толико наивни као народ да верујемо да су данашњи епископи било да су Артемијеви или Иринејеви заиста исправни.Онда се грдно варамо
Аватар
ДимитријеПБ
Четник-почетник
Четник-почетник
 
Порука: 15
Приступио: окт 2011

Re: Римски папа на челу свих хришћана!?

Порука ДимитријеПБ 9.10.2011. 14:34

Главна творевина масонске организације је Римокатоличка црква, а главна творевина Римокатоличке цркве и папе је Фашизам и Холокауст. Чак је сам папа омогућијо којекаквим нацистичким злочинцима да помоћу католичких манастира беже у свет и живе у миру! :x
Аватар
Шомми
Ултранационалиста
Ултранационалиста
 
Порука: 895
Приступио: сеп 2009
Место: Београд, Краљевина Србија

Re: Римски папа на челу свих хришћана!?

Порука Шомми 23.11.2011. 4:26

Kuku nama, ako nam i poslednji stub Srpstva-Srpsku Hriscansku crkvu preotme Papa.
Игнор лист-Вемавук
Мој политички сан-Унија Србије, РС и ЦГ

Ко је тренутно на Форуму?

Корисници тренутно на Форуму: Нема регистрованих корисника и 1 гост