srpskinacionalisti.com

Od danas zvanicno rusenje Srpskog Pravoslavlja i Srbije

Форумска правила
  • Овај форум је за дискусије о Православљу; одлазак у цркву, исповест, значење Литургије, свети Оци и њихова учења, славски обичаји итд.
  • Овај форум је за размену мишљења о екуменизму, приоритетима Цркве, улози Цркве у друштву итд.
  • Овај форум НИЈЕ за обелодањивање појединачних преступа црквених лица, нити за опште пљување по Цркви.
  • Учесници су обавезни да се пристојно изражавају и културно односе према другима. Сваки преступ, независно од теме, биће санкционисан.

Обавезно прочитајте Правилник о понашању на Форуму и форумски бонтон пре учешћа у дискусијама!
Kolja
Четник-почетник
Четник-почетник
 
Порука: 32
Приступио: јан 2011

Od danas zvanicno rusenje Srpskog Pravoslavlja i Srbije

Порука Kolja 28.1.2011. 23:35

Od danas zvanicno rusenje Srp. Pravoslavlja i Srbije

NE SECAM SE DA SAM U OVOJ MERI BIO PORAZEN KAO STO OSECAM OVOG MOMENTA. MISLIO SAM DA SE SRUSIO SVET KAD SU ZLIKOVCI RAZBILI SFRJ, ALI OVAJ PORAZ JE MNOGO - MNOOOOOOOGO VECI OD RUSENJA JUGOSLAVIJE, OVAJ PORAZ RAZDIRE SVAKU PORU MOGA FIZICKOG POSTOJANJA.. UNESE NEMIR I OBEZGLAVLJENOST U DUSU.

Braco, ovo nije samo pokusaj pomirenja dve slične vere, nego je programski cilj stvorit sto veću frustraciju u biću Srbina i da se -između ostalog- i na taj način Srbija oslobodi najmanje još jedne trecine svojih Srba (ne gradjana.)

..a onda će vaserdzije poplaviti trziste LEPOTA JEDNA dezajniranim nakaradnim krsticima i za samo 10 godina neće se Srbin ni secati da je nekada postojalo Pravoslavlje.


CRNOMANTIJASI (cast saki izuzetaka), PROKLETI DA STE NA VEK VEKOVA,
AMEN, AMEN, AMEN!!!


ps
Najgore je u svemu sto ce im njihov-izgovor - opravdanje imati logicnu postavu, kao: 'pa eto zbog sirenja islama nam je potrebno ujedinjenje', sto ce Srbin popiti ko zedan casu vode. Nece ni razmisljati o alterntivnoj odbrani sa bracom Rusima.
-----------------------------------------------------------------

Iznad Niša će biti izgrađen katolički krst, potvrdio je za „Nacionalni Građanski” autor ovog projekta Dragan Stojanović. Unutar većeg katoličkog biće smešten manji pravoslavni krst. Prvi će se videti danju, a drugi noću, jer ga je Stojanović dizajnirao tako da svetli.

„To je krst hrišćanstva, univerzalni krst koji svi u svetu prepoznaju kao simbol raspeća. Iako je latinski krst veći, vodili smo računa i o pravoslavlju pa smo unutar velikog postavili i manji pravoslavni, grčki krst. Reč je o kombinaciji koja zadovoljava sve. Pre nego što smo krenuli u projektovanje, detaljno smo se uputili u tematiku. Čitali smo knjige i gledali slike na internetu da bismo na kraju doneli odluku da projektujemo latinski krst, čija je prava lepota u jednostavnosti”, – objasnio je Stojanović za „Nacionalni Građanski”.

Konačna verzija krsta još uvek nije nacrtana, a planirano je da njegova izgradnja bude završena do 2013. godine, kada se obeležava 1.700 godina od Milanskog edikta kojim je rimski car Konstantin priznao hrišćanstvo kao državnu religiju.

Krst u Nišu biće visok 80 metara i biće postavljen na brdu Vinik, odakle će se videti sa svih strana Niša, rodnog grada prvog hrišćanskog cara.

Idejno rešenje koje je ponudio Stojanović prihvatili su predstavnici Srpske pravoslavne crkve, grada Niša, policije, vojske, brojni privrednici kao i predstavnici većine političkih partija.

Inicijativu za podizanje ovog krsta, najvećeg na Balkanu, pokrenuo je Nišlija Dragan Milošević. „Ideja bila je da rodni grad cara Konstantina dobije najveći krst na Balkanu koji bi dominirao gradom”, rekao je on za „Nacionalni Građanski”.
Znao bih sta najlepse Bog podari Zemlji, Ako bi te sreo u prolecima Sibira, A i TO - da cu te vecno voleti, znam,
Gde god da te sretnem, Rusijo mila.
dok je
TRAGICNI ODJEK ZLATNE JESENI cak i za one, koji su spremni na dugoocekivanu reinkarnaciju.
Аватар
Ruzica
Војвода
Војвода
 
Порука: 4541
Приступио: јан 2008
Место: Београд

Re: Od danas zvanicno rusenje Srpskog Pravoslavlja i Srbije

Порука Ruzica 29.1.2011. 1:18

"Коља", на српску жалост није од "данас званично рушење Српске православне цркве"... рушили су је многи вековима... али је и буквално из згаришта и пепела оживљавала и живела...
Ниш се спрема с ВЕЛИКИМ КРСТОМ( Цар Константин је само оравдање...) да задиви римског папу кад буде ове или идуће године дошао у посету Нишу!!!
И садашњи српски патријарх био је - епископ у Нишу...
Све то треба смислено "скоцкати", што би био израз младог света... али, у животу увек постоји неко - али...
Зна римски папа и сва римска братија за пророчанства два српска света оца... па су због ова два духовника српска - одабрали Ниш, рачунају сигурније је - а биће то и његов крај...
Знају за та пророчанства у Риму. Папа је још раније требало да посети Београд... али је све некако одлагао... а сад мисли да је дошло време да посети Србију и Ниш...
Видећемо како ће бити... не желим никоме зло, али оно што мора да се догоди - одређено је, не зависи од смртника...па био он и сам римски папа!


СРПСКИ МИСЛИМ

„Српски мислим,
Српски дишем,
Српски зборим,
Српски пишем,
Српску цркву обилазим
Моје мило Српство пазим
За њега се Бог молим,
Православље свето волим
и крстим се са ТРИ ПРСТА
ТРАДИЦИЈА ТО ЈЕ
СРПСКА!
И дичим се јер ја имам
СРПСКО СРЦЕ у грудима!“
-Заклињем се са три прста са овога Светог Крста, живот дајем за спас српства!
Аватар
Patriota86
Војвода
Војвода
 
Порука: 2875
Приступио: мар 2006
Место: Београд

Re: Od danas zvanicno rusenje Srpskog Pravoslavlja i Srbije

Порука Patriota86 29.1.2011. 14:15

Ову тему треба спојити са папа у Нишу 2013..
Погледајте на шта личи тај нови храм који се гради:

nis2013.jpg
nis2013 - 1.jpg
nis2013 - 2.jpg


Катастрофа!!! Екуменистичке фукаре, на челу са ретардираним квази патријархом.
Господе спаси народ свој православни.
До године у Приштини, следеће у Книну
Слика
Аватар
horror place
Националиста
Националиста
 
Порука: 353
Приступио: авг 2008

Re: Od danas zvanicno rusenje Srpskog Pravoslavlja i Srbije

Порука horror place 29.1.2011. 14:41

ЗАШТО НАМ ТО РАДИ НАША ЦРКВА: АУТОР ПРИЗНАО ДА ЋЕ НИШКИ КРСТ БИТИ КАТОЛИЧКИ

Драган Стојановић објаснио да ће унутар великог католичког бити утиснут мањи православни крст

– То је крст хришћанства, универзални крст који сви у свету препознају као симбол распећа. Иако је латински крст већи, водили смо рачуна и о православљу па смо унутар великог поставили и мањи православни, грчки крст. Реч је о комбинацији која задовољава све. Пре него што смо кренули у пројектовање, детаљно смо се упутили у тематику. Читали смо књиге и гледали слике на интернету да бисмо на крају донели одлуку да пројектујемо латински крст, чија је права лепота у једноставности – објаснио је Стојановић.

Општа подршка
Он и његов тим архитеката и пројектаната који раде у нишкој компанији “Капа пројект” (фирма која је и званично задужена за пројектовање крста) још увек нису нацртали коначну верзију. Како нам је рекао Стојановић, још увек се ради на детаљима, а цео посао ускоро би могао да буде завршен. А када дође крај пројектовању, почеће изградња која треба да буде завршена до 2013. године, када се обележава 1.700 година од Миланског едикта којим је римски цар Константин признао хришћанство као државну религију. Крст у Нишу биће висок 80 метара и биће постављен на брду Виник, одакле ће се видети са свих страна Ниша, родног града првог хришћанског цара.
Идејно решење које је понудио Стојановић прихватили су представници Српске православне цркве, града Ниша, полиције, војске, бројни привредници као и представници већине политичких партија. Све је потврђено 22. децембра 2009. године потписивањем декларације о изградњи крста.


http://www.standard.rs/-cvijanovi-vam-p ... oliki.html
Боже дај нам снаге да створимо отаџбину праву!
http://www.youtube.com/watch?v=CXlBc-vSi2s
За крст часни и слободу златну!
Живела Србија!
Аватар
Ruzica
Војвода
Војвода
 
Порука: 4541
Приступио: јан 2008
Место: Београд

Re: Od danas zvanicno rusenje Srpskog Pravoslavlja i Srbije

Порука Ruzica 30.1.2011. 0:32

А шта каже српски патријарх Иринеј... НЕМА РАЗЛИКЕ МЕЂУ КРСТОВИМА!!!


Патријарх: Нема разлике између православног и католичког крста
- Патријарх српски Иринеј рекао је да Српска православна црква још није одлучила какав ће крст поставити у Нишу и да је начелно разлика у крстовима само у стилу, односно грађевинска.
Формалне разлике између католичког и православног крста, рекао је Патријарх Иринеј

"Не постоји суштинска разлика између латинског, католичког и византијског, православног крста, као и између било ког другог крста кога у служби користе хришћани", рекао је патријарх Иринеј, реагујући на тврдње рашчињеног владике Артемија да ће се у Нишу поводом обележавања 1.700 година од доношења Миланског едикта градити велики католички крст.


"У суштини, сви крстови су исти, разлика је само у форми", рекао је патријарх за новосадски лист "Национални грађански".


Против католичког крста је : Рашчињени владика Артемије
Рашчињени владика Артемије рекао је да ће се, према његовим сазнањима, у Нишу градити велики католички крст, у коме ће бити један мањи, православни крст.

"Ако то заиста тако и буде, а нема разлога да у то не верујем, симболика је јасна. Она каже да ће велики латински прогутати мањи православни крст, односно народ", рекао је Артемије за новосадски лист
.

Ово је "комунистичко вађење из..."

На Винику поред крста 125 хришћанских кућа
Поводом прославе 1.700 година од Миланског едикта, до 2013. године када се очекује и долазак ватиканског папе, у Нишу би поред крста од 80 метара, на брду Виник, у спомен-комплексу посвећеном римском императору Константину, требало да буде изграђено и 125 кућа, јер толико у свету има земаља са већинским хришћанским становништвом, пише "Национални грађански" из Новог Сада.
Драган Милошевић, предузетник из Ниша који је иницирао идеју о подизању крста и осмислио цео комплекс испричао је да ће до самог крста водити "пут дужине четири и по километра, а са стране ће бити изграђене куће за сваку хришћанску земљу".

"Биће то куће у којима ће бити представљена национална историја и култура тих земаља. Такође ће на куће бити постављене њихове заставе, а код самог крста вијориће се српска застава", прецизирао је Милошевић.

Цео комплекс на Винику, према идејној замисли, простираће се на 13 хектара.
Крст ће бити висок 80 метара, распон ће му бити четрдесет метара, а посетиоци ће брзим лифтом моћи да се попну до висине од 60 метара. Бетонско језгро биће високо тридесет метара, а у наставку је монтажна челична конструкција. Ноћу ће бити осветљен ласерским зрацима, који ће да долазе с Христовог монограма постављеног на брду изнад Богословије
.

У подножју монументалног крста, према Милошевићевим речима, требало би да буде изграђен музеј хришћанства, амфитеатар, хотел, мултимедијалну салу, биоскоп, ресторан и локали за продају сувенира.

Он наводи да ће сви ти делови великог комплекса бити урађени у стилу који је доминирао у доба цара Константина и да ће све бити у духу императоровог времена, почев од хране и пића, па до запослених који ће бити одевени у стилу старих Римљана
-Заклињем се са три прста са овога Светог Крста, живот дајем за спас српства!
Аватар
Трећи
Војвода
Војвода
 
Порука: 12571
Приступио: сеп 2004
Место: Јужнобачки округ

Re: Od danas zvanicno rusenje Srpskog Pravoslavlja i Srbije

Порука Трећи 30.1.2011. 1:31

Ruzica ::Он наводи да ће сви ти делови великог комплекса бити урађени у стилу који је доминирао у доба цара Константина и да ће све бити у духу императоровог времена, почев од хране и пића, па до запослених који ће бити одевени у стилу старих Римљана
А мени се чини да ће тада на православље више подсећати шабачки вашар, него тај циркус у Нишу... :?
Вук на овцу своје право има
ка' тирјанин на слаба човјека.
Ал' тирјанству стати ногом за врат,
довести га к познанију права,
то је људска дужност најсветија!
Аватар
SORCERER
Војвода
Војвода
 
Порука: 1096
Приступио: нов 2008

Re: Od danas zvanicno rusenje Srpskog Pravoslavlja i Srbije

Порука SORCERER 30.1.2011. 21:16

" Духовна Светлост Светосавља " >>> http://vimeo.com/16243040 !
Врло добар видео приказ од стране оних који су остали ... Светосавци и унутар живог тела Цркве ! Баш -- О ОВОЈ теми -- говоре !
Послушајте их шта имају да кажу ВРЛО је интересантно !
Дакако ... Video file се лако може и преузети у целости са исте странице и делити и другима ...

... ,, Даме и Господо ! Постоји једно неписано правило ! Како си на власт дошао - на исти начин ћеш са ње и сићи !
У Срба је то ДО САДА било ТАКО ! Све остало су илузије !


***
Kolja
Четник-почетник
Четник-почетник
 
Порука: 32
Приступио: јан 2011

Re: Od danas zvanicno rusenje Srpskog Pravoslavlja i Srbije

Порука Kolja 31.1.2011. 19:30

Moj komentar je zaista nevazan u odnosu na akcije koje su "namenjene" u takvoj situaciji, ali nazalost ni vasi komentari ne odaju nista vise do duhovnu patnju. Istina, nasi komentari su moguca polazna tacka za ono o cemu razmisljam, pa sa time evo i konkretno pitanje:
Ljudi, zar je moguce da se niko ne "cheshe" ni jednim malim prstom? Da li je stvarno moguce da su nas zaprasili, kako kazu nasi na onim prostorima" pa da smo u toj meri postali inferiorni da ne raspoznajemo ni kamu dzelata na samo par centimetara od naseg grla? Da li je to tako, a ako jeste, SLAZITE ME I RECITE DA NIJE, please! Boze moj, pa zar nam nisi ostavio instinkt/nagon za samoodrzvanje? Zar se NAGON-TALASI ISKLJUCUJU KAO NA RADIJU KAD SMANJUJU DECIBILE, MA ZAR SVAKA SUSA MOZE NA TOM DUGMETU MANIPULISATI? eh-hoao..

Da, bas sam nesrecan, a mozda ne u toj meri po tom pitanju kao sto sam nesrecan zbog pozamasnog procenta nasih Srba (ima ih i ovde medju nama na ovom site-u), koji su u toj meri Srbende da im ne predstavlja ni najmanji problem popljuvati, opanjkati i izgaziti svoje bliznje, SVOJ ROD.

Kako god:
Sta se sa tobom dogadja,Srbine,
sebe-svoje ne ljubis, stize te kletva,
zadnje je vreme da se osvestis,
Jer Nestace Tvoja, Srbine, Zetva.
KaJ-Kolja
Znao bih sta najlepse Bog podari Zemlji, Ako bi te sreo u prolecima Sibira, A i TO - da cu te vecno voleti, znam,
Gde god da te sretnem, Rusijo mila.
dok je
TRAGICNI ODJEK ZLATNE JESENI cak i za one, koji su spremni na dugoocekivanu reinkarnaciju.
Аватар
Ruzica
Војвода
Војвода
 
Порука: 4541
Приступио: јан 2008
Место: Београд

Re: Od danas zvanicno rusenje Srpskog Pravoslavlja i Srbije

Порука Ruzica 31.1.2011. 20:26

„Коља“ ми који живимо у Србији и српским земљама и који смо преживели све страхоте ратова, па живимо ево већ десет и колико година под влашћу „демократије“ коју сам наметнули а слична је турском ропству... можда и гора јер хоће да „истреби име Србиново“ – језик, веру, традицију, да му узме душу ( а узела је насилно узевши Косово и Метохију) сличимо нашим прецима...( и добро је да је тако!)...јер Србин може много тога да трпи, да чека... јер није по природи насилан и никад не напада ако не мора да се брани...
Тачно је – дошло је време да Србин „отвори очи“... да скине са свог имена срамоту, ропство и лаж..
Кад? Кад „прекипи“...кад „проври“... и кад се појави онај који ће стати испред свог народа и по старој српској војничкој традицији, повикати:
„Замном, браћо!“
Не сумњај... дочекаћемо и тај дан!!!
Како си песник, потврдићу ово што сам написала одломцима две највеће српске родољубиве пеме! Једна је народна (Филип Вишњић, једна је уметничка – Ђура Јакшић):


Филип Вишњић - Почетак буне против дахија

Земан дош’о, ваља војевати,
За крст часни крвцу прољевати,
--------------------------------------------
Да се Србљи на оружје дижу,
Ал’ се Србљи дигнут’ не смједоше.
----------------------------------------------
„Чувајте се раје сиротиње;
„Кад устане кука и мотика,
„Биће Турком по Медији мука,
-----------------------------------------
„Узми сламе у бијелу руку,
„Мани сламом преко ватре живе:
„Ил’ ћеш ватру са тим угасити,
„Или ћеш је већма распалити?
--------------------------------------------
Турци мисле, да је раја шала,
Ал’ је раја градовима глава;
Уста раја к’о из земље трава,
----------------------------------------
Кад је Ђорђе Србијом завлад’о,
И Србију крстом прекрстио,
И својијем крилом закрилио
Од Видина пак до воде Дрине,
Од Косова те до Биограда,
’Вако Ђорђе Дрини говорио:
„Дрина водо! племенита међо
„Измеђ’ Босне и измеђ’ Србије!
„Наскоро ће и то време доћи,
„Када ћу ја и тебека прећи
„И честиту Босну полазити!"


Ђура Јакшић - Падајте, браћо!

Падајте, браћо! Плин'те у крви!
Остав'те села, нек гори плам!
Бацајте сами у огањ децу!
Стресите с себе ропство и срам!
Гините, браћо, јунаци, људи!
За пропаст вашу свет ће да зна...
Небо ће плакат дуго и горко,
Јер неће бити Србина...
----------------------------------------------
Ал' опет, грешан, грешно сам пево,
Рањено срце народа мог!
Та Србин кипи — кипи и чека,
Ал' не да ђаво... ил' не да бог!
-Заклињем се са три прста са овога Светог Крста, живот дајем за спас српства!
Аватар
Трећи
Војвода
Војвода
 
Порука: 12571
Приступио: сеп 2004
Место: Јужнобачки округ

Re: Od danas zvanicno rusenje Srpskog Pravoslavlja i Srbije

Порука Трећи 31.1.2011. 20:54

Kolja ::Ljudi, zar je moguce da se niko ne "cheshe" ni jednim malim prstom? Da li je stvarno moguce da su nas zaprasili, kako kazu nasi na onim prostorima" pa da smo u toj meri postali inferiorni da ne raspoznajemo ni kamu dzelata na samo par centimetara od naseg grla?

Па зар то није очигледно?? И још је горе!
Џелату се радујемо, јер су нас убедили да нам је он спасилац. А ни страх од каме не осећамо јер су нас убедили да је то рајско паперје с којим ће нас „спасилац“ голицати да би се осећали угодно. Ови што окусише „голицање рајског паперја“, не могу нас упозорити о чему се ради; миришу цвеће 'од доле', а нас је „спасилац“ убедио да су они у рају.

Da li je to tako, a ako jeste, SLAZITE ME I RECITE DA NIJE, please!

Е јбг; жао ми је Коља, не могу ја то... Нисам ти ја свештеник... То је њихов посао.
Вук на овцу своје право има
ка' тирјанин на слаба човјека.
Ал' тирјанству стати ногом за врат,
довести га к познанију права,
то је људска дужност најсветија!
Аватар
Ruzica
Војвода
Војвода
 
Порука: 4541
Приступио: јан 2008
Место: Београд

Re: Od danas zvanicno rusenje Srpskog Pravoslavlja i Srbije

Порука Ruzica 1.2.2011. 19:36

Ево како ће изгледати КРСТ...

Слика


Једна "занимљива слика"...
ПАПСКИ ТЕМПЛАРИ У СПЦ

Слика

Написана је и књига са следећим насловом:

Слика
-Заклињем се са три прста са овога Светог Крста, живот дајем за спас српства!
Аватар
Херцеговац1389
Четник-почетник
Четник-почетник
 
Порука: 9
Приступио: јан 2011

Re: Od danas zvanicno rusenje Srpskog Pravoslavlja i Srbije

Порука Херцеговац1389 1.2.2011. 20:32

Господе,помилуј нас и спаси... Не треба дозволити ову срамоту,изаћи и на улице ако треба... Запријетити минирањем католичке гнусобе ако не одустану,сва звона на узбуну нека зазвоне!
Крст носити нама је суђено,тешке борбе са својим и с туђином!
Аватар
Трећи
Војвода
Војвода
 
Порука: 12571
Приступио: сеп 2004
Место: Јужнобачки округ

Re: Od danas zvanicno rusenje Srpskog Pravoslavlja i Srbije

Порука Трећи 1.2.2011. 20:32

Ruzica ::Ево како ће изгледати КРСТ...

Изгледаће потпуно логично. Ако се крст назове: „Православље распето на католичком крсту“...
Вук на овцу своје право има
ка' тирјанин на слаба човјека.
Ал' тирјанству стати ногом за врат,
довести га к познанију права,
то је људска дужност најсветија!
Аватар
Ruzica
Војвода
Војвода
 
Порука: 4541
Приступио: јан 2008
Место: Београд

Re: Od danas zvanicno rusenje Srpskog Pravoslavlja i Srbije

Порука Ruzica 1.2.2011. 20:43

Трећи ::
Ruzica ::Ево како ће изгледати КРСТ...

Изгледаће потпуно логично. Ако се крст назове: „Православље распето на католичком крсту“...


"ТРЕЋИ"...ти си...ти си човек који нађе праву реч - баш онда кад треба!!!
-Заклињем се са три прста са овога Светог Крста, живот дајем за спас српства!
Kolja
Четник-почетник
Четник-почетник
 
Порука: 32
Приступио: јан 2011

Re: Od danas zvanicno rusenje Srpskog Pravoslavlja i Srbije

Порука Kolja 2.2.2011. 17:54

Na fotki se vidi obesena "slika" pisana latinicnim pismom.
Znao bih sta najlepse Bog podari Zemlji, Ako bi te sreo u prolecima Sibira, A i TO - da cu te vecno voleti, znam,
Gde god da te sretnem, Rusijo mila.
dok je
TRAGICNI ODJEK ZLATNE JESENI cak i za one, koji su spremni na dugoocekivanu reinkarnaciju.
Следећа

Ко је тренутно на Форуму?

Корисници тренутно на Форуму: Нема регистрованих корисника и 2 гостију