srpskinacionalisti.com

Српски националиста-може ли не бити монархиста

Форумска правила
  • Овај форум је за дискусије о Православљу; одлазак у цркву, исповест, значење Литургије, свети Оци и њихова учења, славски обичаји итд.
  • Овај форум је за размену мишљења о екуменизму, приоритетима Цркве, улози Цркве у друштву итд.
  • Овај форум НИЈЕ за обелодањивање појединачних преступа црквених лица, нити за опште пљување по Цркви.
  • Учесници су обавезни да се пристојно изражавају и културно односе према другима. Сваки преступ, независно од теме, биће санкционисан.

Обавезно прочитајте Правилник о понашању на Форуму и форумски бонтон пре учешћа у дискусијама!
Аватар
сербон видовдански
Четник-почетник
Четник-почетник
 
Порука: 12
Приступио: феб 2009

Српски националиста-може ли не бити монархиста

Порука сербон видовдански 5.10.2009. 8:19

Помаже Бог,
Како дуго већ осећамо неспособност државног устројства, кроз нејаку државу, и њену немоћ да
свим грађанима обезбеди услове достојне живљења, вреди размишљати баш као што нас поучава
Свети Владика Николај Жички. Зато ћу свој деби на овом форуму управо почети цитирајући његов
став о теми коју покрећем.
Свети Николај Жички и Охридски
О КРАЉУ

Краљ не сме бити чиновник под платом. Краљ није чиновник, није врх бирократије и бирократске земље. Краљ је владалац над једним сељачким, домаћинским народом, па и сам мора бити као сељак – домаћин. Он је први домаћин у држави. Он живи од свога имања а не од плате. Уколико му је његово садашње имање недовољно, и уколико не би могао сам да докупи, држава ће му дати или у земљи, или у шуми, или у једном руднику. Краљ мора да има обилат приход како би обилато издржавао сиротињу и Цркву помагао.

Нико од грађана, па ни краљ, не сме слати новац у друге земље на чување. Само држава може свој новац чувати и у страним земљама, према уверености државника. Иначе нико од приватних људи, па ни владар.

Краљ ће два пута у току године узимати рало и обављати орање, у јесен и у пролеће. Јер је домаћин и владар једном домаћинском народу. И то у сељачком оделу јер је владар једног сељачког народа.

Краљ ће заповедити да се у његовој кући говори српски а не страни језик. Краљ неће говорити страни језик ни у званичним приликама, ни са званичним лицима страних земаља, него само преко тумача. Краљевска деца не смеју говорити страни језик пре навршене своје дванаесте године, да би прво темељито научили језик свога народа. Јер знање страних језика није никаква врлина за владара. То је дужност келнера и професора.

У краљевском двору држаће се редовна молитва и сва богослужења ... јер је он владар једног православног народа.

Три су најславније дужности краљеве:
- да бодро бди над одбраном отаџбине,
- да штити Цркву Православну,
- да храни и помаже сиротињу.

Попут свих светих владара из династије Немањића, краљ ће се на сваком акту потписивати овако: У име Христа Бога Спаситеља света, и Цара над царевима, ја недостојни слуга Христов ... (име) ... Тако ће краљ стално удубљивати сазнање у себи да он има Старешину и Судију над собом, те неће бити охол ни сувише самопоуздан. А с друге стране он ће опет у тегобама и невољама тражити помоћ и утеху од Онога који је над њим, и који је моћан да без напора увек помогне.

Не сме нико ружити краља, још мање Бога и Светиње Божије. Ако краљ не спречи ружење Бога, слободно ће бити грађанима да руже њега. Јер је краљ нижи од Бога. У бившој југословенској држави нико није смео ружити краља, иначе би ишао на робију, а Бог се ружио по свим местима и свакога дана некажњено. Југословенски закони стављали су краља изнад Бога. А краљ се са тиме саглашавао. Зато је дошло до катастрофалне пропасти и краља и краљевских пигмејских законодаваца и југословенске државе. Увређени Бог је ударио својом десницом...
Аватар
mdubaic
Ултранационалиста
Ултранационалиста
 
Порука: 572
Приступио: јун 2006
Место: Novi Sad

Re: Српски националиста-може ли не бити монархиста

Порука mdubaic 6.10.2009. 10:34

Занимљив наслов. Мислим да би могли ту да отворимо расправу монархија или демократија.

Демократија је настала на рушевинама монархија. У монархију сврставам само сталешку монархију. јер парламентарна је у ствари псеудо-република што је демократски облик организације државе где је владар до чина краља стављен из неки х историјских разлога не из основа власти.

Шта је то због чега су Илуминати и масони и остала тајна братија рушила монархију да би успоставила демократију???

Илуминати и Адам Вајсхаупт
http://forum.vidovdan.org/viewtopic.php?f=10&t=7167

Суштина је да су рушећи атрибуте Божје у власти рушили и принципе на којима се заснива власт дата од Бога.

Основни принцип од кога треба поћи је чинилац који нас прати од постања а то је грех.

Да би се успоставио Нови светски поредак потребно је да се огрехови народ или народи како би се омогућила грабежљивост која доводи до масовне производње и глобалне трговина како би функционисао банкарски систем који је основ НСП-а,а банкарство или лихварство је, у периоду до франсцуско-буржоаске револуције у тзв. "мрачном средњем веку" како су га назвали када је владало хришћанско схватање света, било санкционисано и забрањивано сетите се само како су темплари разбијени који су били тада носиоци банкарских услуга.

Власт дата од Бога није дозвољавала да се формира НСП. А који су то атрибути на којима почива власт.

1. владар - Цар, деспот или краљ се крунише у Цркви и одговран је Господу, председник се не крунише у Цркви

2. устројство државе - република (у преводу лош или огреховљен народ) је држава без Божјег благослова јер се председник не крунише у Цркви.

3. секуларни принцип - битан да се грех учврсти код владара, јер док је свештенство било поред владара - Цара у случају да је починио грех могли су да га упозоре и да учини да се исповеди, но овако отерани од власти владари не схватају шта је то грех и чине све греховне облике до чина разбојништва јер нема код да их упозори.

4. парламент - причаона или свађаона - место где почиње раздор у народу јер долази до сукоба мишљења и то се из скупштине (парламента) преноси у народ нарочито преко странака.

5. Странке или партије су (у преводу part или парчићи) само део народа који са неком својом идејом привлачи на своју страну масе како би их научили својим социал-утопијским идејама које су настале у масонско-илуминатски радионицама

Сад кад погледате свих ових 5 принципа видеће те да су они били главни мотив француско-буржоаске револуције коју су извели Илуминати да би уништили монархију.

Уместо греха који је подчињавао народ или народе да буду моралнији и вреднији они су измислили "људке слободе" а од кога су то слободни ослим од Господа.

Тако су хорде курви, педера, разбојника и осталих пробисвета скочили да лече своје комплексе и срушили монархију.

mdubaic ::Dr.Lazar Milin - PAPA I FRANCUSKA REVOLUCIJA

http://vidovdan.org/forum/posting.php?m ... f=8&t=3304

"Jedna od bezboznih ceremonija ovog bezumnog vremena je nenadmasiva po svojoj gluposti. Vrata Konventa otvorila su se pred grupom muzicara, za kojima su isli clanovi opstinskog saveta u svecanoj povorci, pevajuci himnu u cast slobodi i prateci predmet svog buduceg obozavanja, jednu zenu obavijenu koprenom, koju su nazivali "boginja razuma". Cim je stigla u dvoranu, odmah su joj svecano skinuli koprenu i postavili je s desne strane predsediku, i u tom trenutku su svi u njoj prepoznali opersku baletsku igracicu... Ovoj osobi, kao najpogodnijem predstavniku razuma, onog razuma koji su svi postovali, narodna skupstina Francuske dala je javnu pocast.

Ova bezbozna i smesna maskarada postala je navika: posvecenje boginje razuma ponavljalo se i imitiralo po celoj zemlji, narocito u onim mestima gde su stanovnici hteli da dokazu da su dorasli revoluciji.

Govornik, koji je uveo kult razuma, rekao je: Clanovi zakonodavne skupstine! Fanatizam je ustupio mesto razumu. Njegove mutne oci nisu mogle podneti sjaj svetlosti. Danas se ogromna masa sveta sakupila pod onim gotskim svedocima, koji prvi put odzvanjaju glasom istine. Tamo Francuzi slave jedino pravo bogosluzenje slobodi i razumu. Tamo smo polozili zavet da cemo raditi za uspeh republikanskog oruzja. Tamo smo napustili mrtve idole za ljubav razuma, tog zivog lika remek-dela prirode.

Kada je boginja odvedena u Konvent, predsednik ju je uzeo za ruku i obracajuci se skupu rekao: "Smrtnici, prestanite drhtati pred nemocnim gromom Boga, koga je stvorio vas strah. Od sada nemojte priznavati ni jedno drugo bozanstvo osim bozanstva razuma. Ja vam predstavljam njegov najplemenitiji i najcisci lik: ako morate imati bogove, zrtvujte samo takvim kao sto je ovaj. O pokrivalo razuma, padni pred uzvisenim senatom slobode!
...

Boginja, posto ju je predsednik, zagrlio, usla je u prekrasna kola, i usred velikog meteza bila je odvedena u katedralu Notr Dam, da tu zauzme mesto bozanstva. Tamo su je postavili na glavni oltar i svi prisutni su joj se poklonili."

"Uskoro posle toga doslo je do javnog spaljivanja Biblije. Jednom takvom prilokom clanovi Drustva narodnog muzeja usli su u skupstinu sa poklikom: "Ziveo razum!" Na vrhu stapa nosili su ostatke knjiga koje su se jos dimile, medju kojima je bilo molitvenika, brevijara, misala, Starih i Novih zaveta koji su, kako se izrazio predsednik, u velikom ognju ispastali za sve gluposti na koje su podstakli ljudski rod."

Dodajmo ovome jos i kratak opis toga doba koji nam iznosi Jevsevije Popovic u svojoj Opcoj istoriji Crkve.
"Tih strasnih septembarskih dana godine 1794. poubijano je u Parizu pored hiljada drugih i 300 do 400 svestenika... I tako je to islo jos dugo, dok su na religioznom polju iste godine hriscanstvo i hriscanska crkva ukinuti, sta vise je i vera u Boga zabranjena kao nesto sto je opasno po drzavu. Uvedose razum kao bozanstvo, i uzese proste bludnice kao reprezentantkinje i svestenice toga bozanstva. Ukinuta je vera u besmrtnost duse i pred grobljima stojase napisano: SMRT JE VECNI SAN. Oni koji priznavahu veru u Boga i u besmrtnost duse, denuncirani su i kaznjavani smrcu. Zajedno sa ukidanjem hriscanstva uklonjen je i hriscanski kalendar, dani u godini dobise neznabozacke nazive, umesto sedmica i dotadanje godine udjose u upotrebu dekade, to jest podela vremena na odseke od 10 dana i na prirodnu godinu koja pocinjase sa jesenjom ekvinocijom (22.septembra). Ukinuto je hriscansko racunanje vremena, i datiralo se samo od 22.septembra 1792., kao pocetka "godinama slobode", hriscanska imena lica pretvorena su takodje u neznabozacka."


Тако је почела победа разума над вером. То су први почеци удара на Цркву и рушење до темеља што је дало смисла демократији у зачетку да има будући циљ а то је рушење хришћанства и стварање глобалног поретка на челу са царем свих демократа - антихристом.

Илуминати лако користе своју религију - науку као лако доказљиве чињенице и тиме рушили веру код хришћана који нису могли да докажу своју веру у Господа.

Науку су направили од окултних наука (хемија од алхемије, математика од нумерологије, астрономија од астрологије, физика из метафизике, дарвинизам у биоилогији и медицини, социологију итд...)

Осмислили су образовни систем који школски образовни систем који школује кадрове за потребе демократије и забранили веронауку да случајно не проради кликер и народи схвате у коју клопку су упали.

Кад се погледа тих 5 принципа на којима почива демократија и власт савремена видећете да све странке имају у својим програмима тих 5 принципа и долазите до закључка да су странке у ствари штабови за спровођење револуционарних идеја те како су их назвали Велике револуције.

Након те револуције су започети ратови да би биле уништене велике монархије и уведене републике или ако је владар масон онда можда и парламентарне монархије.

Први светски рат је био вођен да се униште Немачка, Аустроугарска, Руска и Турска монархија јер биле сталешке, за окидач је искоришћена Србија и за мотив масона је пострадало пола Србије.

Срби су маштали да се врати Немањићко Царство и под турцима се нису асимиловали и одрекли вере јер је било јако сећање, а онда после устанака кад је ослобођена Србија кад су војводе и сердари желели да се обнови властела, због утицаја масона и у Цркви одлучено је да се прихвати прогрес који је утврђен у Европи и да се крене тим стазама и уместо хришћанске творевине сталешке монархије добили смо демократију која је узела данак у жртвама и преваспитала Србе да у Цркву иду као у позориште.


http://sr.wikipedia.org/sr-el/%D0%9C%D0 ... 0%B4%D1%83

Prvi tragovi (18. vek)

Prvi indirektni tragovi o formiranju Slobodnozidarskih Loža u Beogradu, datiraju u memoarima pisaca sa kraja osamnaestog veka. Iako nema direktne arhivske građe, zna se da je krajem tog veka u Beogradu postojala radionica, koja je verovatno radila na turskom jeziku i među čijim su se članovima nalazili vezir tadašnjeg beogradskog pašaluka, Hadži - Mustafa Paša, mitropolit Metodije, srpski ustanički vođa Janko Katić, trgovac Petar Ičko, kao i grčki pesnik i rodoljub Riga od Fere. Kakav je bio odnos Srba i Turaka u ovoj Loži, čije ime na žalost nije doprlo do nas, lepo ilustruje podatak da su Hadži Mustafa Pašu savremenici zvali srpska majka.

Početak 19. veka, Prvi srpski ustanak

Turske dahije, odmetnici od sultana, preuzimaju vlast u beogradskom pašaluku 1801. godine i ubijaju Hadži Mustafa Pašu. Petar Ičko odlazi u Zemun, koji se tada nalazio u sastavu Austro - Ugarske monarhije, sa namerom da osveti pašino ubistvo i da organizuje borbu za oslobođenje srpskog naroda. U tom cilju tražio je pomoć od svojih prijatelja, Slobodnih zidara, a pre svega od mitropolita Stratimirovića, koji mu je, kao Brat Mason, pružio diplomatsku podršku za rešavanje hrišćanskog pitanja u beogradskom pašaluku.

Petar Ičko se povezao i sa Slobodnim zidarima Aleksom Nenadovićem i Jankom Katićem kao i sa Karađorđem Petrovićem, koji nije bio Mason, kako bi organizovao oružanu pobunu u pašaluku. Dahije su saznale za pripreme za ustanak i to je 1803. godine dovelo do odmazde u kojoj je ubijen i Brat Aleksa Nenadović. Međutim nasilje je samo pospešilo borbu protiv Turaka i dovelo je do ustanka, ili kako neki istoričari kažu srpske revolucije 1804. godine. Petar Ičko je zahvaljujući Slobodnozidarskim vezama odigrao izuzetnu pregovaračku ulogu, a kasnije ga je vođa ustanka, Karađorđe postavio za prvog gradonačelnika slobodnog Beograda.

U radu za dobrobit srpskog naroda i njegovo oslobođenje značajnu ulogu je odigrao i Dositej Obradović, koji je verovatno bio iniciran u Trstu. Iako je Dositej Obradović bio izrazito antiklerikalnih stavova, mitropolit Stratimirović ga je uz sve počasti primio u Sremskim Karlovcima.

Period od sredine do kraja 19. veka

Slom ustanka 1813. godine doveo je do toga da je Slobodnozidarska aktivnost zamrla do sredine devetnaestog veka. Oko 1848. godine, postojala je u beogradskoj tvrđavi još jedna Loža čiji su članovi bili i Turci i Srbi. Ime te radionice bilo je “Ali Koč” i njen član bio je i pesnik Simo Milutinović Sarajlija.

Pojedini istoričari, posebno istoričari Slobodnog zidarstva, smatraju da je Knez Mihailo Obrenović bio Slobodni zidar. Tokom izgnanstva iz Srbije, knez je održavao redovne kontakte i imao bliske odnose sa Garibaldijem i Macinijem, obojicom slobodnim zidarima.


Прочитајте тему:
Европа има алтернативу. . Србског Цара!
viewtopic.php?f=2&t=21539

Узмите мало времена и прочитајте тему:
Јакобинци против Немањића:
http://forum.vidovdan.org/viewtopic.php?f=2&t=3304

Да ли можете да замислите хришћанску творевину као што је била монархија у време династије Немањића. Такво дело се није нигде више у свету појавило.
Да ли можете да замислите доба када су владари постајали светитељи која су морална начела тада владала, за разлику од садашњих демократских када су владари постајали разбојници.

mdubaic ::http://vidovdan.org/forum/viewtopic.php?f=2&t=2644

СВЕТОРОДНА ЛОЗА НЕМАЊИЋА


Међу бројним српским династијама највећи допринос српској држави и народу дала је династија Немањића, која је столовала два века (1169-1371; 1381). У осам нараштаја Немањића, колико их је било по мушкој линији, од којих нам је поименце познато више од шездесет, као светитеље славимо деветнаест Немањића, а и више од овог броја имајући у виду и женске потомке.
Радоначелник Немањића је велики рашки жупан Стеван Немања, син кнеза Завиде. Одбацивши латинску цркву, у којој је најпре крштен, Немања у зрелом добу прелази у православље и постаје његов доследни следбеник, бранећи га од сваке јереси, посебно богумилске. Велики жупан је постао 1169, а осамосталио је српску државу 1180. године. Предавши у старости престо сину Стевану (1196), Немања се замонашује у Студеници под именом Симеон, а одатле, након две године, прелази у Свету Гору (манастир Ватопед), где у Хиландару, подигавши га из рушевина, умире 13. (26.) фебруара 1200. године, одакле његове свете мошти син му Сава преноси у Студеницу (1208).
Немања се као светитељ празнује као преподобни Симеон Мирочитиви (13. (26.) фебруара), а у манастиру Хиландару, празнује се и 5. децембра (по новом календару).


Да ли можете да замислите живот у држави у којој је владар Цар Душан написао законик који штити сваког поданика од греха:

mdubaic ::Душанов законик:

http://vidovdan.org/forum/viewtopic.php ... 699#p38542

Oвај Законик постављамо од православнога сабора нашега, с преосвећеним патријархом, господином Јанићијем, и свима архијерејима и клирицима, малима и великима, и са мном, благоверним царем Стефаном, и са свима властелима царства ми, малима и великима. Овима су законима одредбе.

1.О хришћанству:
Најпре за хришћанство. Овим начином да се очисти хришћанство.

2. О женидби:
Властела и други људи да се не жене без благослова од свога архијереја, или да се благослове од оних које су архијереји поставили изабравши их за духовнике.
3. О свадби:
Ниједна свадба да се не учини без венчања, а ако се учини без благослова и упита цркве, такови да се разлуче.

4. О духовној дужности:
И за духовну дужност нека се сваки човек покорава своме архијереју и нека га слуша. Аколи се ко нађе сагрешивши цркви или преступивши што било од овога Законика, хотимице или нехотице, нека се покори и исправи цркви, а аколи се оглуши и уздржи од цркве и не усхтедне испунити црквена наређења, тада да се одлучи од цркве.

5. О проклињању хришћанина:
И епископи да не проклињу хришћане за духовни грех; нека пошаље двапут и трипут ономе да га изобличи, а ако не послуша и не усхтедне се поправити духовном заповешћу, потом да се одлучи.
6. О јереси латинској:
И за јерес латинску, што су обратили хришћане у азимство, да се врате опет у хришћанство, ако се нађе ко пречувши и не повративши се у хришћанство, да се казни како пише у закону светих отаца.

7. О јереси латинској:
И да постави Велика црква протопопе по свима градовима и трговима, да поврате хришћане од јереси латинске, који су се обратили у веру латинску, и да им даде заповест духовну и да се врати сваки у хришћанство.
8. О латинском попу:
И поп латински, ако се нађе, обративши хришћанина у веру латинску, да се казни по закону светих отаца.
Последњи пут изменио mdubaic дана 6.10.2009. 15:41, измењено укупно 6 пута.
Аватар
mdubaic
Ултранационалиста
Ултранационалиста
 
Порука: 572
Приступио: јун 2006
Место: Novi Sad

Re: Српски националиста-може ли не бити монархиста

Порука mdubaic 6.10.2009. 10:49

За разлику од хришћанских владара и просветара који су носили учење о Господу и чинили да се народ Србски исповеда и причешћује и припреми за Небеско Царство, разбојници Илуминати су спречавали сваку везу са Небом и умањивали значај.

Велики кнез Лазар кога чак сматрају и Царем јер је велики пред Господом кад су ти несретници позвали турску војску да уништи Србско Царство које већ било пољуљано је рекао да не иде у битку због силне војске већ због светиње коју штити, а та светиња је и народ који је исповеђиван и причешћиван и живео хришћанским животом.

Цар Душан
Слика

Крунисање Цара Душана - Паја Јовановић
Слика

Ево шта су филозофи који су дали допринос демократији рекли о Србима:

mdubaic ::http://vidovdan.org/forum/viewtopic.php?f=8&t=1081

Хегел у Философији повести описује Србе као народ непридобијен за западни ум, који се своди на аморфну масу развијаних и бедних остатака варварских хорди, неспособну да наступи као самосталан моменат у свету: "У Молдавији, Влашкој и северној Грчкој су Бугари, Срби и Албанци исто азијског порекла, под ударима и противударима народа остали су овде као сломљени варварски остаци. Ови народи су додуше створили краљевства и прошли срчане борбе с различитим народима; каткада су као претходнице, као посредник ступали у борбу хришћанске Европе и нехришћанске Азије, Пољаци су чак ослободили опседнути Беч од Турака, а један део Словена био је придобијен за западни ум. Упркос томе, цела та маса остаје искључена из наших разматрања, јер до сада није наступила као самосталан моменат у низу облика ума у свету. Да ли ће се то догодити у будућности, то се нас овде не тиче, пошто у повести имамо посла са прошлошћу."[1] Словени су уопште ратарски и нереформисани народ, неспособан да прихвати модерну идеју слободе. Историјски удес Срба лежи и у њиховом припадању византијском духу, који је дух ропства и насиља, биготизма и зверстава и као такав представља оличење свих страхота немодерног духа. По Хегелу, Срби спадају у "масу" неповесних народа, суштински неспособних да пруже свој допринос у развоју идеје слободе, коју би својом делатношћу озбиљили у свету и тако себи обезбедили место у повести. (О последицама "придобијања за Западни ум", дакле, добровољног свођења на ресурс људства и сировина, другом приликом).


Отуђени и под притиском науке и демагогије из сосиологије масона и других социјалутописјких идеја када је хришћанство почело да умире и замењено другим системом вредности уместо на прво место да је вера у Господа Исуса Христоса стављена је на прво место Отаџбина, па народ, па породица и створен култ нације, чиме је отворен пут пропадању.

Нација уместо народа је тако вешто уткана у живот Срба да ни данас не схватају да је нација територијална одређеност а народ по родослову. Нација се уклапа у Дарвинистичка учења, а народ је божја одредница и родословом се може извести пут до прадеде и прабабе Адама и Еве, а овако су нам преци амебе и гуштери по који мајмун и неки ХОМО, који се до дана данашњег развио у хомосексуалца

У филозофији Илумината јавила се потеба да се створи два експериментална правца а то је комунизам зашта је био задужен Карл Маркс са својим пријатељем Енгелсом који су написали "комунистички манифест", а и у оквиру тајних друштава ради се на стварању и другог екстрема који је касније назван нацизам.

http://forum.vidovdan.org/viewtopic.php?f=8&t=1081
Фридрих Енгелс је остао под највећим утицајем Хегелове концепције философије повести, односно само неких њених видова. Енгелсово описивање Срба као брдских разбојника који изгарају од жеље да постану средство контрареволуције, кнута у рукама руског цара, штитећи "бедем свирепости и варварства, непријатеља сваке цивилизације", по интензитету мржње нема премца чак ни у двадесетом веку. Срби представљају снажну препреку развоју Европе, њихова егзистенција је чист анахронизам. У спису Демократски панславизам Енгелс позива да се варварство Срба третира ван свих обзира, пошто се ради о народу који се не може повесно, дакле револуционарно потврдити, а његова покорност сасвим је у интересу цивилизације. У интересу одбране револуције српски народ треба "најодлучније терорисати". Уништење једног народа Енгелс правда његовом "контрареволуционарном" улогом из 1849. као и општом неспособношћу за прихватање модерне идеје слободе. Истини за вољу, 1882. Енгелс допушта могућност да општа победа пролетаријата ослободи и Словене, "стварно и неминовно", уколико их под ударима цивилизације нешто и преостане. Германски свет је по Енгелсу предодређен за цивилизацијску улогу објаве и револуционарне потврде слободе, као врховни повесни субјект. Занимљиво је да Карл Маркс не дели Енгелсово, иначе у социјалистичког покрету доминантно мишљење, него напредак слободе види као знатно дисперзивнији процес. Штавише, Енгелсове идеје воде "овековечавању потлачавања", пошто "корупција, полумилитарна бирократија и пашинска експлоатација" никако нису српска differentia specifica. Српском карактеру обликованом од 1804, сматра Маркс, не одговара руски аутократизам, те развој демократије у Европи није одвојив од развоја индустрије, просвете и инстинкта за слободу српског народа. (Карл Маркс, Шта ће бити од Турске у Европи, Борба, 1910. св. 6.)


mdubaic ::Веровали или не али ова двојица што играју шах су Хитлер и Лењин

Слика

Фотографија је аутентична.

http://www.chessbase.com/newsdetail.asp?newsid=3661


Та два правца су пуштена у рад крајем Првог светског рата и посматрана је успешност, а онда када је почело да измиче контроли у току Другог светског рата су се умешали у сукоб и победили и наравно победници су били ...зна се демократија, над својим пројектом званом фашизам и комунизам. Интересантно је да су прво заковали њихов сукоб у Шпанији.

Е онда кад је комунизам почео да сплашњава у својој снази онда су и комунисте преквалификовали у демократе.

У чему је разлика између комуниста и демократа??? Да ли знаш???

Комунисти су опљачкали (конфисковали) имовину (имања, земљу, куће и станове, предузећа и друге вредности) од срба и то назвали национализацијом.

Демократе су украдену својину преузету од комуниста продали и то су назвали транзицијом.

Све у свему извршена је велика пљачка. За разлику од ситних пилићара, Тито, Кардељ и њихова банда комформиста нису се задовољавали разбојнишвима типа оружаног упада у банку са маскама па шта узму - узму.

То су школовани разбојници којима је била идеја како опљачкати комплетну имовину. Зас тај пројекат су искористили већ утемељену науку која је потврђена у време Француско-буржоаске револуције и после дотерана од стране тандема Маркс-Енгелс.

Фазон је следећи: одузмеш имовину и прогласиш је друштвеном односно ничијом, а пошто је ничија онда је у власништво оних који су на власти.

Опљачканом понудиш да буде члан банде или да се сналази по белом свету.

Наравно своје злодело су маскирали законима и "вољом народа", јер закон је скривена сила и тиме се заштитили да их неко не прогласи разбојницима, јер како је могуће да разбојници доносе законе и руководе судством.

Обесправљеним робовима је дато да се занимају којекавим самоуправљањем како би још брже додирнули дно живота, али и да узвикују: слобода, једнакост, братство.

То је суштина чувеног дела Капитал који је понуђен обесправљеним робовима да преко школског образовног система науче у чему уживају они на власти.

Основно оружје илуминатско-масонске творевине звана демократија је наука. Чему она слуижи, за прост свет да се стварају добра која помажу човеку да ужива у комфору и лењости што је један од највећих грехова и извор свих болести.

Али за сатанску организацију наука има много већу улогу, то је начин да се одобровољи њихов духовни саветник - сатана.

Како они раде?? Користећи науку, али подељену у мноштво група и подгрупа стварају нешто што само врхвни вођа или Велики Архитекта или стана само зна.

Такође за те намен есе користе и фирме и фабрике које одрађују операције са понављањем и омогућују да се створи коначан циљ.

Значи сви заједно и слободни робови звани радници и научници и цео људски род у свом незнању ради и ствара нешто а то нешто је оружје високе разорне моћи.

Мозаик од разних занимања и техничких потреба се склапа у мозговима оних који имају власт на земљи.

А шта је то осим ако није оружје судњег дана, дана кад ће се десити битка код Армагедона.

* ...Ја се зовем Сатана, јеврејски Хассанатан. Придев мом имену је Велијар (злоћа). Још се зовем Веелзевул, тј. господар ђубрета, нечистоће и греха. Зато је мој елемент смрад, сумпор, прљавштина, распадање.
Ја сам Диаволос - опадач, ђаво!
.
.
.
Моју војску, састављену од људи, предводи Антихрист. Он се једном зове овако, једном онако. Он је смртно биће, али ни једна епоха није без њега. Он се представља као принц мира, спаситељ, краљ света. Он чини чуда да би опсенио свет. У великој мери је успео у својим намерама, једино му сметају још православи. Они знају ко је он и зато му се одупиру и не прихватају његово погубно учење. Он зна све о сваком човеку на овој планети. Може да вам се увуче у сан, може да ствара материју ни из чега, може да уклони препреке на духовном путу људи. Он је видљив, јер људи верују само у видљиво.
Бог, кога ја највише мрзим, не може се видети. А пошто је невидљив, нико му се не може клањати и градити његове кипове. Њему се не могу градити кипови које би људи обожавали. Кипови се могу градити само видљивом. Зато сам ја видљив преко мојих слугу и мени се могу градити кипови. Може ми се клањати и дивити.
Бог, који је мој највећи непријатељ, кад да човеку живот, он га и чува. Лечи га својом невидљивом руком и не даје му власт на земљи. Ја радим супротно: моје слуге исцељују људе, дајем им моћ. Уз моћ иде и богатство, а уз богатство и власт. Тако ја, уз помоћ вас људи, ширим своје царство и још мало ми је остало неосвојених простора. Кад и те просторе будем освојио, кад овладам свиме што се миче на Земљи, онда ћу вас уништити и кренућу у нова освајања. Мој циљ је небо, сам врх Неба са којег сам збачен, и зато сте ми потребни ви, људи, чији ће ум створити убојито оружје којим ћу уништити Небо. (запис једног Србина, Божјег човека)


Сад кад схватите да су баш они ти илуминати и масони створили и атомску бомбу и акцелератор код Церна и вакцину против мексичког грипа, итд..

Они су то све направили, ах да ... и нацисти су направили и летећи тањир, али то је посебан део приче, а наравно да су у припреми имали и атомску бомбу.

За разлику од хришћана којима је основни смисао живота да се очисте од греха и да буду примљени у Небеско Царство у Небеску Србију и нађу свој пут спасења, демонократи без страха од Бога праве земаљски технотронски рај у коме ће свки припадник антихристовог Царства имати жиг у виду картице или чипа стављеног у руку и кад помисли на свог Господа да му се врати тај чип се само искључи и особа је завршила са цивилизованим животом.

Тренутно ниједна војска није у служби Светог архистратига Михајла, већ под утицајем партија на власти и бране земљу - материјално - Отаџбину а не Христа.

Данас нема осим можда пар филмова о Христу, али зато скоро сваки акциони почиње са убиством и беомучним трагањима за жртвом. Да жртвом али не и мучеником.

Мучеништво је у име Христово. Деисће се само кад војске склоне којекакве грабљивице и звери са рамена и ставе крст.

До тада ће војске да тренирају и ратују из потпуно безвезних разлога или да ли су то безвезни разлози, можда сатана тренира своју војску за Дан кад ће кренути у поновни сукоб да освоји Небо.

Да би зло победило довољно је да добри људи ништа не ураде! - М. Л. Кинг
Аватар
срећкица
Ултранационалиста
Ултранационалиста
 
Порука: 771
Приступио: јун 2009
Место: тамо где Љубав станује

Re: Српски националиста-може ли не бити монархиста

Порука срећкица 7.10.2009. 0:49

госн Дубо, многи ће после овога рећи да сте можда "флипнули", али ја вам скидам капу, како сте то лепо повезали и направили мозаик логичности! :)

Желим да кажем да човек када би поштовао и живео по 10 Божјих заповести, политика, закони и што шта земљско му не би требало! Не би било ратова, свађа у породици, болести, убистава, крађа...

Живети у складу са 10 Божјих заповести је живети у складу са Богом!
Пази шта желиш, може ти се остварити.
Пази шта желиш, можеш зажалити.


Стојте, дакле, у слободи којом нас Христос ослободи,
и не дајте се опет у јарам ропства ухватити

(посланица Галатима, гл.5, стих 1)
Аватар
сербон видовдански
Четник-почетник
Четник-почетник
 
Порука: 12
Приступио: феб 2009

Re: Српски националиста-може ли не бити монархиста

Порука сербон видовдански 7.10.2009. 12:08

срећкица ::...............
Желим да кажем да човек када би поштовао и живео по 10 Божјих заповести, политика, закони и што шта земљско му не би требало! Не би било ратова, свађа у породици, болести, убистава, крађа...

Живети у складу са 10 Божјих заповести је живети у складу са Богом!


Управо тако, закони се између осталог пишу, да би се ограничила употреба силе.
Аватар
mdubaic
Ултранационалиста
Ултранационалиста
 
Порука: 572
Приступио: јун 2006
Место: Novi Sad

Re: Српски националиста-може ли не бити монархиста

Порука mdubaic 7.10.2009. 14:49

Не него закони су скривена сила. Кад систем као што је демократија који је склон писању закона одлучи како ће се понашати људи онда напишу сплет закона и ти се понашаш као на ланцу а кажу да си слободан.

Са Господом имамо заповести или како бих то назвао усмену обавезу. За разлику од закона и уговора, заповести се извршавају беспоговорно. Па на том принципу функционишу све војске.

Господ је такође рекао након Потопа Ноју да више неће то радити и као знак Завета са људима биће знак дуге.

Управо овај знак (застава дугиних боја) су демократе употребиле да демоноимну популацију педера и осталих настраности користе као заштитни знак.

То је управо ругање Господу на најгори начин.

Та демократска флоскула да треба поштовати законе, је речена само да би се поштовали њихови закони, а не Божји.

Ако треба поштовати законе треба поћи од почетка, јер Десет Божјих заповести су основ свих законских аката, јер су основ моралности.

У демократским законима нигде не пише шта је то грех, јер то је остављено тумачењу закона, јер како би онда функционисале људске слободе као што је педерастија, наркоманија, разбојништво и остали облици који по новим учењима више нису грех, али кад праг толеранције пређе дозвољени онда се ступа у акцију и онда раде полиције и судови свој посао.

Значи овако кад украдеш до 10.000,00 дин то је ситна крађа и то се толерише, али преко тога је криминал.

За разлику од демократа, монарси су пазили на закон и писали законске акте у складу са Божјим законима. Душанов законик је очит пример да Цар штити свој народ од разних грехова и спољашњих јеретичких утицаја.

Ево који су греси:
а) СМРТНИ греси:

1. Гордост
2. Среброљубље (Грамжљивост)
3. Блуд (Развратан, непоштен живот)
4. Завист
5. Неумереност у јелу и пићу
6. Злопамћење (Освета)
7. Лењост (јер се из лењости сва зла рађају)


б) Греси против Духа Светога:

1. Прекомерно и неразмишљено се уздати у Милост Божју, па при томе непрестано грешити!!!
2. Очајавање (унинија), не уздати се у милост Божју!!!
3. Противити се познатој истини!(Ође спадају и они који тврде да од јуче хомосексуалност одједном није више БОЛЕСТ!)
4. Завидети туђој срећи.
5. Не узимати доброг савета.
6. Јогунасто (тврдоглаво) остати у греху и непокајати се.
7. Одступити од Свете Православне Вере.


в) Греси који већ на овом свету вапију за Божјом казном – греси вапијући на небо:

1. Хотимично убијство.
2. Содомија (најгаднија врста блуда против природе, ЗНАЧИ ПРОТИВ САМОГА БОГА!!!).
3. Вређање и угњетавање сиромаха, удовица и сирочади.
4. Закидање најамничке (надничарске) плате.
5. Непоштовање и неблагодарност према Родитељима.


Исто су тако тешки, и ако изгледају малени, и

г) греси туђи (греси са туђима):

1. Саветовати кога да греши.
2. Заповедати коме да греши.
3. Допустити кому да греши.
4. Наговарати кога да греши.
5. Хвалити кога за то што греши.
6. Затајити туђи грех.
7. Не казнити туђи грех.
8. Помагати кому да греши (јатаковати), учествовати с њим у греху).
9. Бранити туђи грех.(ТУНА СПАДАЈУ И ОВИ КОЈИ БРАНЕ НАКАРАДНУ БОЛЕШТИНУ ХОМОСЕКСУАЛНОСТ!!!)
10. Давати рђав пример.


Сад прочитајте Душанов законик и погледајте како је народ законом заштићен од греховних утицаја:


Dušanov zakonik

http://forum.vidovdan.org/viewtopic.php ... 699#p38542

Управо то је и улога Цара, јер Цар није тамо неки функционер, већ изабраник Божји који је дужан и одговоран Господу да припреми народ за Царство Небеско.

Ми сви идемо у Цркву и појединачно се исповедамо и причешћујемо тражећи сапсење, али народ који има Цара се колективно припрема за небеско Царство.

То је знао кнез Лазар и кад је кренуо у бој рекао је да не иде у битку због силне војске већ због светиње коју штити, а то нису Цркве и манастири већ народ који је исповеђиван и причесшћиван иприпремљен за Царство Небеско.

Е то су били мученици који су пострадали за Христа.
Аватар
игорсима
Војвода
Војвода
 
Порука: 3856
Приступио: апр 2006

Re: Српски националиста-може ли не бити монархиста

Порука игорсима 7.10.2009. 15:49

сербон ::Свети Николај Жички и Охридски
О КРАЉУ

Краљ не сме бити чиновник под платом. Краљ није чиновник, није врх бирократије и бирократске земље. Краљ је владалац над једним сељачким, домаћинским народом, па и сам мора бити као сељак – домаћин. Он је први домаћин у држави. Он живи од свога имања а не од плате.


Краљ ће заповедити да се у његовој кући говори српски а не страни језик. Краљ неће говорити страни језик ни у званичним приликама, ни са званичним лицима страних земаља, него само преко тумача. Јер знање страних језика није никаква врлина за владара. То је дужност келнера и професора.


Три су најславније дужности краљеве:
- да бодро бди над одбраном отаџбине,
- да штити Цркву Православну,
- да храни и помаже сиротињу.


Не сме нико ружити краља, још мање Бога и Светиње Божије. Ако краљ не спречи ружење Бога, слободно ће бити грађанима да руже њега. Јер је краљ нижи од Бога. У бившој југословенској држави нико није смео ружити краља, иначе би ишао на робију, а Бог се ружио по свим местима и свакога дана некажњено.


Добро, са овим ставовима се слажем.
Краљ мора да буде изнад државе, изнад народа и изнад Цркве и да уједињује сво троје и све остало што је српско.
Краљ мора да стане у сенку Божију, мада не треба истицати Православље из два разлога, прво - има их и који нису православни, а друго - Бог је Бог и Црква нема тапију над њим.
Аватар
игорсима
Војвода
Војвода
 
Порука: 3856
Приступио: апр 2006

Re: Српски националиста-може ли не бити монархиста

Порука игорсима 7.10.2009. 16:35

mdubaic ::Не него закони су скривена сила.

Закони су уређена сила која је објављена, обзнањена. И као такви су једна од највећих вредности који људи имају.
Аватар
mdubaic
Ултранационалиста
Ултранационалиста
 
Порука: 572
Приступио: јун 2006
Место: Novi Sad

Re: Српски националиста-може ли не бити монархиста

Порука mdubaic 7.10.2009. 16:39

О којим ти законима говориш?? Демократским или Божијим??? Претпостављам да си и даље заговорник демократије, а и краља посматраш као неког вишег чиновника који је поштен према владајућој клики демократске оријентације.
Аватар
игорсима
Војвода
Војвода
 
Порука: 3856
Приступио: апр 2006

Re: Српски националиста-може ли не бити монархиста

Порука игорсима 7.10.2009. 17:02

mdubaic ::О којим ти законима говориш?? Демократским или Божијим??? Претпостављам да си и даље заговорник демократије, а и краља посматраш као неког вишег чиновника који је поштен према владајућој клики демократске оријентације.


Говорим о законима по којима људи живе, о законима који се поштују. Без закона настаје хаос, јер сила остаје сила и кад међу људима нема закона.

Много немира избија из тебе. Много се дереш, превише претпостављаш. Можда да се мало смириш, оставиш тастатуру на пар дана, изађеш напоље, прошеташ зеленилом, одмориш очи и мозак, опустиш живце,...
Аватар
mdubaic
Ултранационалиста
Ултранационалиста
 
Порука: 572
Приступио: јун 2006
Место: Novi Sad

Re: Српски националиста-може ли не бити монархиста

Порука mdubaic 7.10.2009. 17:18

Човек који не зна за грех поштује силу. Да си читао са разумевањем шта сам писао можда би разумео.

Пишеш као да си еволуциониста јер не познајеш Бога. Ако је Бог створио човека одредио му је и начин понашања (Мојсијево петокњижје), 10 заповести и греховне облике да зна шта да избегава.

Према томе Божји закони су важнији од људских.

Ти као врли демократа наравно поштујеш људске законе који су писани да се масе држе под контролом.

Но нећу се даље расправљати са тобом, ово је тема о монархији, односно православни поглед на политику.
Аватар
игорсима
Војвода
Војвода
 
Порука: 3856
Приступио: апр 2006

Re: Српски националиста-може ли не бити монархиста

Порука игорсима 7.10.2009. 22:42

mdubaic ::Човек који не зна за грех поштује силу. Да си читао са разумевањем шта сам писао можда би разумео.
Пишеш као да си еволуциониста јер не познајеш Бога. Ако је Бог створио човека одредио му је и начин понашања (Мојсијево петокњижје), 10 заповести и греховне облике да зна шта да избегава.
Према томе Божји закони су важнији од људских.
Ти као врли демократа наравно поштујеш људске законе који су писани да се масе држе под контролом.
Но нећу се даље расправљати са тобом, ово је тема о монархији, односно православни поглед на политику.

Ако нећеш да се расправљаш, онда немој ни почињати.
Који то човек не зна за грех?
Ако је Бог одредио човеков начин понашања - откуд слобода?
Ако уз човека иде упутство за употребу зашто је Бог чекао Мојсија да људима саопшти заповести? Да није ипак Мојсије обзнанио законе да би народ држао под контролом, кад је народ постао превише "слободан" и није хтео да слуша?
Аватар
mdubaic
Ултранационалиста
Ултранационалиста
 
Порука: 572
Приступио: јун 2006
Место: Novi Sad

Re: Српски националиста-може ли не бити монархиста

Порука mdubaic 8.10.2009. 7:56

Читајући давно књиге као што је Креманско пророчанство уочио сам један пасус који ми је постао занимљив за проучавање. Овај:
Proglašenje Srpske Carevine - „Naša će vojska, kume, dugo u Višegradu zastati. Višegrad će dugo biti ni u našijem ni u neprijateljskijem rukama. Ali, kad jednom velike sile nadjačaju, kad jednom neprijatelju pukne po glavi, ondaar će naša vojska lako prijeći i uzeće cijelu Bosnu i Hercegovinu. Tada će se naša Srbija mnogo proširiti. Povratićemo jopet granice, koje smo nekada pod carevima imali. Bosna i Hercegovina biće naše. Đe je srpska kuća, biće srpsko. Kad sve to bude i svrši se, neće dugo potrajati i Srbija će biti carevina.Pošto Srbija postane Carevina, ondaar neće dugo proći, pa će i prijestonica prijeći iz Biograda u Kruševac. Kruševac će, kume, biti carska prijestonica!”


Како '90-тих није баш интеренет био развијен, а било ми је занимљиво и само размишљање да ће се Цар вратити на Србски престо, али како и кад??? У књизи Павла Матића - ДЕДА МИЛОЈЕ - ПРОРОК ИЗ ПОМОРАВЉА - БИЋЕ ТУМБАЊЕ ПО ЦЕЛОМ СВЕТУ сам такође нашао кратку причу о Цару па још из лозе Немањића:

- Народ тражи повратак краља на престо.
- Ако ова' Петров син (Александар Карађорђевић) дође на престо неће дуго да влада. Није му писано.
- А Обреновићи? Чуо сам да и њих има по белом свету и да планирају да се врате.
- Ни они не могу да владају Србијом. И њи'ова судбина је лоша.
- Па... ко може?
- Само човек из лозе Немањића!
- Та лоза је угашена!
- То ти кажеш. А ја ти кажем да и' има преко педесет. Од тај број њи' око дваес' живи у овди.
- Да ли знају ти потомци Немањића своје порекло?
- Само њи' некол'ко. Остали немају појма. Неки од њи' су и на влас' а опште немају појма кој су и шта су.
- Хоће ли сазнати?
- Један од њи' скоро да зна. Још није сигуран, ал' зна.
- Како ће народ знати да је тај човек прави? Да не буде неки "лажни цар Шћепан Мали"?


Врло занимљиво да из ове две књиге ма шта ко мислио о овим делима нађем да ће се вратити династија Немањића на Србски престо. Заиста занимљиво и то да тражећи податке о том догађају сам срео неке људе који су ми причали да су читали у неким Црквеним списима да ће се обновити Царство.

Покушаћу да направим реторспективу о овој причи јер је везана за тему, а и све што сам нашао о Србском Цару, оноо што је интересантно да праича повезује и догађаје у Русији где треба да се устоличи руски Цар Михајло:

У Креманском пророчанству такође се спомиње руски Цар Михајло:

U to vrijeme pomora, u ruskim dalekim gorama pojavice se mladi coek po imenu Mijajlo. Imace svijetlo lice i sav lik ce mu milostan biti. Ljudi ce mu se cuditi kako koraca nebom, a on ce otici do prvog namastira <*namastir: arhaizam grckog porekla, oznacava pojam manastira. Prim. autora.> i zazvoniti na sva namastirska zvona. Narodu koji se budne okupijo oko njega ce kazati:
"Zaboravili ste ko sam i da nijesam umro, nego ziv otiso u nebo."
A ljudi koji ga budu gledali ce reci:
"Nijesmo, nijesmo, ti si svijeti Arhandjel Mijajlo."
Na te njiove rijeci on ce se blago nasmijati, govoreci im:
"Razapeli ste Bogocovjeka i Sina Bozijeg, a Bog vam je dao pamet da njome mislite i ljubite sve oko vas. Postali ste zvijeri i covjekoubice! Nijesam dosao da vas ceram da se <MI>plasite<D> i sa <MI>stravom vjerujete<D>, vec sam medju vama da vas urazumim! Nema vise bogatog ni siromaha, a vi se jopet mrzite, glozite i ubijate. Zaboravili ste na dusu svoju!"
Ondakar ce za Mijajlom poci svi narodi i zemlja ce postati prava rajska basca. Hrana ce iznicati svudje, i u rijekama, morima i sumama. Oni, koji se ondaj rode zivjece srecno i dugovjecno da ce i zaboraviti kada su se rodili.
Mijajlo ce bivati svudje, a ponajvise u Carigradu, sve dok ljudi ne progovore jednim jezikom i jednom vjerom. Poslje ce jopet zadovoljan otici u nebo."


Врло занимљиво и помало сумњиво обзиром да су демократе за своје дневнополитичке преваре радо користили ово пророчанство. Међутим нису ни свесни да је то ако је истинито чист доказ да је демократија на умору у Србији.

Да је прича о руском Цару утемељена нашао сам сјајан извор текстова и монархији на вовом сајту, као и приче које иду у прилог од монаха и светитеља који су најавили долазак Цара:

mdubaic ::http://www.czipm.org/svetgorduh.html

Марко Б. Димитријевић

ДА ЛИ ЋЕ СЕ ОБНОВИТИ РУСКА ЦАРЕВИНА?

Светогорски духовници о будућности Русије

Слика


Суочени са злоделима које антихришћанске силе константно чине према нашем народу, ми православни Срби данашњице, често поглед упиремо у братску православну Русију, коју је Бог по казивању Светога Јована Кронштатског, одредио да буде подножје престола Божијег и борац за остварење правде Његове на земљи. У православној руској царевини, наш србски народ имао је верног покровитеља, па су стога разумљиве и оправдане наде оних Срба који заједно са православним руским народом, прижељкују обнову руске царевине, која би одложила долазак Антихриста најављен у Светом Писму а чијих је весника у овим безбожним временима више него икада пре. Свакако, хришћане може задовољити само Царство Небеско, али се ни земаљско отачаство и светиње у њему, не смеју без борбе препустити антихришћанским силама. Због свега тога, природно је што нас духовно озарује читање и созерцавање познатих руских светоотачких пророчанстава о обнови православне царевине. Али исто тако, крепи нас духовно и свака потврда таквих пророчанстава уколико долази из других православних средина. Тим поводом, веома је значајан чланак "Атонски становници о будућности Русије" у коме су пренете белешке јеросхимонаха Јефрема са Свете Горе, о чудесима произашлим од чудотворне, мироточиве и крвоточиве иконе Светог Цара Николаја и његове Свете и мученичке породице, и где су пренети утисци светогорских духовника поводом њиховох сусрета са иконом. Ради се о одушевљавањима и надахнућима која код духовника изазива чудотворна икона, очито као последица благодатног озарења које прозорљивим старцима, макар делимично открива будућност Русије. Ево неколико таквих утисака као и светогорских пророчанстава о обнови Трећег Рима, на основу белешки јеросхимонаха Јефрема:

Схимонах Анатолије, Грк из келије у скиту Капсокалида, који је више од 40 година на Атону, после пажљивог созерцавања иконе, рекао је: "То је велики догађај. Нужно је писати о њему да би сви сазнали. Пала је Русија. Пало је и Православље. Ако буде Цара у Русији, сви ће се веома уплашити и Америка ће побећи од ње. Они коју се латили оружја, од њега ће и погинути. И брижно држећи икону у рукама, старац је рекао: "Биће Цара у Русији".

Јеросхимонах Јоаким, Грк из келије покрај пештере Светог Нила Мироточивог, после служења ноћне службе, изашао је и рекао: "У Русији је милионе мученика. Русија ће сада подигнути главу и просветити сав свет."

Игуман једног светогорског манастира на чијим зидинама стоји застава са натписом "Православље или смрт" трипут се закрстио иконом, узено руке ка небу и рекао "Томе се ми молимо и чекамо, Руси ће ослободити Константинопољ".

Духовник грчког Иверског манастира, јеросхимонах Максим, који је познати и најпоштованији духовник на Атону на коме је прожинео 70 година, од чега 50 година служи свакодневно литургију крај Иверске иконе, на питање да ли ће бити Цара у Русији, уверено је дао потврдан одговор.

Старац Јосиф, монах ватопедски, 2001. године разговарао је са групом руских свештеника где је рекао и следеће:

"...Божија мајка плаче, иконе плачу. Сада је време тешки дешавања у свету. Виновници тога су јевреји. Њих ђаво побуђује да уништавју православље у Грчкој и Русији како би срушили препреке за стварање светске државе..... И они нуде Турцима да заузму нашу државу. А Грчка има државну власт само формално, а суштински и практично, нема... Када Русија пође у помоћ Грчкој, Америка и НАТО ће се супротставити томе, да се не би сјединила два Православна народа. Биће рат и погинуће милиони. Учествоваће и Ватикан како би спречио такво уједињење, али то ће бити време потпуног уништења ватиканског утицаја... Биће допуштење Божје да буду уништени они који сеју саблазни попут порнографије и наркоманије. Бог ће ослепети њихове умове да униште једни друге. После рата и чистке, обновиће се Православље не само у Русији већ и у свету. То ће трајати три, четири деценије, а онда ће доћи Антихрист."

Послушник манастира Светог Пантелејмона, Георгије, имао је виђење на дан прослављања царских мученика 2001. године. Своје виђење је испричао најпре братији свог манастира па потом и светогорским старцима, и установљено је да није реч о прелести. Монах Георгије је видео брод са хиљадама путника који тоне и на коме пише "Русија". Изненеда се појављује коњаник у војничкој униформи, коме је светлело лице, и пратила га светлост са неба. Његовим доласком, брод се спашава и враћа на нормалан курс. Тај коњаник био је Свети Цар Николај.

Коначно, сва казивања савремених духовних горостаса по овом питању, могла би се укратко исказати следећим речима чувеног руског духовника, старца Николаја Гурјанова: "Господ неће дати Русији новог Цара док се не покајемо искрено за то што смо допустили иноверцима да оцрне и ритуално убију царску породицу.... Света Русија никада није умрла и неће умрети! Молитва Светог Цара Николаја одводи гнев Божји... Кад би ви знали како он тамо плаче за нас! Моли Господа за све и за сав свет. Цар због нас плаче, а народ о њему и не мисли... Од таквог неразумевања и нераскајања, неће се исцелити ране на телу Русије. Треба се молити, постити и кајати се...."

У 2002. години пред крај свог земног живота, на питање о могућности обнове руске царевине, старац је узвикнуо: "Цар долази!"

Значи ли то да је старац Николај предвидео и остварење оне мере покајања која је потребна за обнову руске монархије? То ће свакако будућност показати, можда и брже него што мислимо. У сваком случају, чињенице да од покајања и преумљења свих нас који смо од предака наследили православни Крст, зависи и обнова истинске православне државности која ће задржавати долазак Антихриста и омогућити што већем броју људи пребивање у окриљу Цркве, подстиче нас додатно да се вратимо таквом крстоносном путу, или пак да се утврдимо или истрајемо на њему. Јер православно царство јесте и таква установа која нас подсећа на Царство Небеско и која нас у сагласју са Црквом Христовом, упућује на њега.
Аватар
mdubaic
Ултранационалиста
Ултранационалиста
 
Порука: 572
Приступио: јун 2006
Место: Novi Sad

Re: Српски националиста-може ли не бити монархиста

Порука mdubaic 8.10.2009. 17:48

Демократија је настала из идеја илуминатско-масонских учења што су у ствари секте верско-филозофске и то сатанистичке.

Кад сам био на Хиландару један монах на питање: „Оче, шта је то политика“, рекао: „Ђаво је смислио политику да би варао људе“. Колико је био у праву то сам тек касније увидео.

Политичке странке су у ствари секте које носе лажно учење да ће доћи доба технотронског раја кад ће људи уживати. Уместо владика ту су политичке вође или лидери које организују и обесмишљавају веру у Господа и сами глуме спаситеље, а народи жељни обећаног раја и мира се групишу око њих.
Уместо да као Срби имају духовнике и светитеље који припремају човека за спасење и Царство Небеско, демократе имају глумце и музичаре и остале забављаче од којих праве идоле и идолопоклонство.

Њихова култура је култ обожавања демонских сила. Сада су у моди вештице, Хари Потер,Мадона (претеча антихриста, узела име по шпанском имену за Богородицу како би је исмевала), некад је то био Супермен, па и други надљуди са својим невероватним способностима које имају само у оригиналу демони или ђаволи.

Између осталих заповести стоји и заповест – Не читати јеретичке књиге.

Под најездом доказљивих чињеница из илуминатске магије социјалдемагошке науке и обавезног образовања у школском систему који се осмишљен само за потребе демократије потпуно је заборављена оснсовна обавеза верника да иде у Цркву и моли се за спасење.

У тим књигама без благослова много тога се може научити како да се направи некакав материјални уређај који ће доносити одређени комфор, мобилни, рачунар, ауто, улошци са крилцима, ....да је све то требало човеку то би Господ већ у Рају доделио човеку и научио га да буде књиговођа и молер и аутомеханичар.

Уместо да читају књиге које су са благословом и уче спасењу, Срби су почели да прихватају неакакво грађанско учење и друштво које је сурогат вери народу. Из ових учења уместо веронауке се добило некакво грађанско васпитање.

Без Божје речи и Црквених списа о спасењу Србско друштво је почело да обољева духовно и да прихвата већ наметнути сурогат за хришћански начин живота који је модификован са другим знамњем уместо крста са петокраком (отиском ђавољег стопала) и прихватио комунизам.
А кад је комунизам досадио онда су деца комуниста која нису крштена прихватила нову – стару идеју – демократију и 18 странака (6+6+6=18) се удружило и на изборима победило комунисте.

Демократија је болест која лако обузима човека јер нуди искушења (секс дрога, брзочамци имного тога..) које су и сатана и други пали анђели нудили анђелима који су после се повинули пали заједно са њима, тако и Срби су пали на искушењу које се зове демократија.
Али у Рају није било болести, јер није било греха, тако да нису морали да страхују од мексичког грипа и обавезног вакцинисања које нуде демократе у замену за живот, јер су масони односно илуминати и друга братија по сатани осмислила да им је потребано да смање популацију са скоро 7 милијарди на 1-2 милијарде, јер како кажу 2/3 су бескорисне изјелице.

Да би се Србско друштво сачувало од жигосања и вакцинисања и метода тоталитароног владања које се намеће системом закона који су тако вешто одрађени да су укинули стварну слободу, потребно је да одумре демократско друштво и да се врати монархија. А да ли је то могуће??? Да се врати Цар и то још из лозе Намањића – делује као научна фантастиак, али што је човеку немогуће, богу је могуће.
Да ова осетљива прича не била исмевана пронашао сам мноштво текстова који указују на то да је то могуће.

Слушајући приче и по Креманском пророчаснтву прво треба да се појави Цар у Русији који ће се звати Михајло.

На сајту http://www.ihtus.us сам нашао следећи текст:

Текстови Радована Казимировића
Има још много тога али заиста не могу све да испишем.
Извукао сам најважније немам времена све да пишем!

Радован Н. Казимировић
Радован Н. Казимировић теолог кандидат богословља Кијевске духовне академије,доктор права Тибингенског Универзитета,један од најбољих пријатеља и школски друг Светог Николаја Србског.

Пророчанства о Цариграду и Будућем цару Михаилу

У нашим књигама староставним често се говори о судбини Цариграда.Наши стари се никако нису могли помирити са тим да славни православни град буде у рукама Латина или безбожних Турака.
Као што знамо наш народ је одвајкада своје духовне очи упирао на Цариград.Раније је чинио зато,што је он престоница васељенског патријарха и што је у њему највећа Православна црква на свету Аја Софија,доцније зато што је у њега ушао Турчин чији излазак наш народ са нестрпљењем очекује.
У "Зборнику попа Драгоља" постоји апокрифно пророчанство Данилово,које говори о судбини Цариграда и о будућим догађајима,нарочито се напомиње удаљење Латињана из Цариграда и о будућем цару Михаилу,о коме се говори и у аутентичној књизи пророка Данила.
"И када се буде освајао Цариград,тада ће крви бити до колена.Тада ће настати страшно време.Али у то време подићи ће се Михаило велики кнез,који брани твој народ и биће жалосно време какога није било од како је народа до тада..."

О цару Михаилу пишу и Мухамеданци,они верују да ће Бег Михаило како га називају,препадом заузети цариград и затим владати 40 година.Његова реч ће се слушати а после 40 година страдаће од свога народа.

Ипак у "Зборнику Попа Драгоља" стоји да ће он доћи са запада!Прво ће ући у Солун и одатле владати својим великим Царством.С њим ће бити и сам Господ Бог.Он ће покорити све своје непријатеље јер ће и сила небеска бити са њим,па ће настати мирно братско време каквог није било нити ће икад више бити.
О будућем Јерусалиму-Царгираду се говори и у тексту пророка Исаије.
Зна се да Цар Михаил неће бити сигурно од бугарске крви.
Цар Михаил жестоко ће ратовати са Исмаилћанима.У тим ратовима ће се пролити силна крв,у којој ће потонути трогодишње ждребе,тек после ових чуда и покора изаћи ће син погибли Антихрист који ће узети власт у своје руке и чинити велика чудеса како би преварио.
У Херцеговачком пророчанству се говори о Војводи Михаилу који ће донети мир нашим народима.

Уосталом о узимању Цариграда из руку безбожних Турака говори и покојни Митрополит Михаило,он каже ће многе православне земље Грчка,Бугарска,Србија... ући у обећану земљу и у свети Јерусалим и ту подићи цркву светиње над светињама,Аја Софија биће обновљена!!!
Тамо ће на велику суботуи на Васкрс "православни попови на челу са патријархом певати свету службу божију!"
Ту ће на пресветом гробу Господњем наићи на светлост божанственог огња.

Слика

Наше староставне књиге о судбини Цариграда

У нашим староставним књигама много се прича о Цариграду,говори се да ће из њега изаћи Турци а ући Руси!
То је казивање о руском цару Петру.
Силни руски цар посла писмо Челеби Мухамеду и обрати му пажњу на положај његове сестре Петране,која му као жена у муслимансом харему робује,а такође и на народ хришћански под његовим јармом.
Али дрско и гневно му одговара Мухамеданац да је:
"Жена његова испод скута његовог,,и да он(Цар Петар) никаквог права нема више над њом,а што се тиче земља Српскијех и просторија православних-на сабљи сам их добио,без сабље их ником нећу уступити".
Цар Михаил по добијању оваквог дрског одговора објављује рат!
Покренуше се силна руска војска а Срби се радоваху,ударише на ЦАРИГРАД,а стигоше и цар "ТУДЕШКИ"(НЕМАЧКИ),међутим у последњи час спрече Руси да Цариград не падне у руке нових јеретика из руку муслимана у руке латина!
ОБНОВИ СЕ АЈА СОФИЈА И ЗАЧУ СЕ ОПЕТ БОЖАНСТВЕНА ЛИТУРГИЈА.
И престадоше ратови и несреће обнови се силна држава Душана Цара Српског.
Као што видимо наш народ чврсто верује да ће морати кад тад да се скине полумесец и обет заблиста КРСТ!Срби се уздају само у Русе,а Достојевски говори:"!Цариград,мора кад тад бити Руски!"
У пророчкој књизи пророка Исаије стоји да ће у Цариград сести Цар свих бијелих људи.

Пророчантсво о другом доласку Христовом и Задњем времену


У нашим староставним књигама се највише позива на пророка исаију који се удостојио да види Господа у свој сили својој.
Говори се о два цара,Константинопољу као новом Јерусалиму,чак се неки потежу да кажу да су Руси и Срби изабрани народ из новог завета,као што су израиљци у старом завету.
Тада ће се појавити два цара,један са истока,један са запада.
Источни ће владати мачем,западни јарошћу.
Змија ће кренути с Овчег Поља и повешће са собом све народе.И доћи ће једно дете са краја земље да види ту Соломонову премудрост.Они ће сви доћи у Цариград.
Тада ће из Аје Софије изаћи два човека,једноме ће име бити Анђео Михаил.
Он ће клати људе са својим другом као што косач коси сено.
И ГЛЕ ЧУДА!
Тада ће настати кукњава и лелек,каква није била од постања.
Благо ономе ко претрпи и преживи до краја.
Писано је да ће змија пасти на Једрене.
Тешко теби Јерусалиме,о тешко теби!Јер се многа безакоња накупише у теби и многа ће се крв пролити.
Доћи ће птице небеске и звери земнаљске да се наједу меса. човечијег.

Тада ће цар Михаил изјавити да је он цар над свим народима на земљи и народи ће се умирити.
Настаће мир на земљи који ће трајти око 6 година,а онда ће ђаво да се роди који ће бити васпитан у манастиру.
После смрти Михаила ђаво ће доћи из манастира и завладати,мучиће људе на све могуће начине,обратиће се људи богу и Господ ће им помоћи!
Господ ће послати анђела са силном војском свезађе сатану и бацити га у сумпорно језеро.

Пророчанство Деспота Стефана Лазаревића

У староставним књигама се пише и о овоме пророчанству прича се да нико није могао да гледа у очи Деспота дуже од неколико секунди имао је крупне очи загонетног погледа по чему је био познат широм балкана.
Био је висок преко два метра и члан реда змаја носио је змајеву кацигу по чему су га распознавали на бојевом пољу увек је јуришао у борбу никад није стајао иза војске да се крије.
Деспот предвиђа да ће јастреб "москова"(мисли се на русе) разорити турско царство.
Када се он појави и дође да узме царство турско поћи ће и мали народи са балкана и да "узму листове",тј. да узму и они део освојене територије.
И овде се напомиње да ће се обновити границе Душанове државе.
Веровање да ће Русија узети Цариград,као што сам поменуо,дубоко је уврежено у психи нашег народа.
Коста
Војвода
Војвода
 
Порука: 6404
Приступио: мар 2006

Re: Српски националиста-може ли не бити монархиста

Порука Коста 9.10.2009. 0:21

mdubaic ::...Да би се Србско друштво сачувало од жигосања и вакцинисања и метода тоталитароног владања које се намеће системом закона који су тако вешто одрађени да су укинули стварну слободу, потребно је да одумре демократско друштво и да се врати монархија. А да ли је то могуће??? Да се врати Цар и то још из лозе Намањића – делује као научна фантастиак, али што је човеку немогуће, богу је могуће.
Да ова осетљива прича не била исмевана пронашао сам мноштво текстова који указују на то да је то могуће.

Слушајући приче и по Креманском пророчаснтву прво треба да се појави Цар у Русији који ће се звати Михајло...

Iбт, iел сте ви `ришћани стварно толико опичени ил се само правите?
Правда држи земљу и градове...
Кадры решают всё! (Иосиф Виссарионович)
Следећа

Ко је тренутно на Форуму?

Корисници тренутно на Форуму: Нема регистрованих корисника и 5 гостију