srpskinacionalisti.com

Апостолски центар 888 ?!

Форумска правила
  • Овај форум је за дискусије о Православљу; одлазак у цркву, исповест, значење Литургије, свети Оци и њихова учења, славски обичаји итд.
  • Овај форум је за размену мишљења о екуменизму, приоритетима Цркве, улози Цркве у друштву итд.
  • Овај форум НИЈЕ за обелодањивање појединачних преступа црквених лица, нити за опште пљување по Цркви.
  • Учесници су обавезни да се пристојно изражавају и културно односе према другима. Сваки преступ, независно од теме, биће санкционисан.

Обавезно прочитајте Правилник о понашању на Форуму и форумски бонтон пре учешћа у дискусијама!
Аватар
Мемнон
Ултранационалиста
Ултранационалиста
 
Порука: 791
Приступио: авг 2008

Апостолски центар 888 ?!

Порука Мемнон 1.3.2009. 23:47

Зна ли неко више о овој организацији? Само име мене у неку руку збуњује.Немају ни сајт.
Ево шта сам нашао о њима:

Osnovni ciljevi "Apostolskog Centra 888":

1.Ukidanje zakona o elektronskim biometrijskim dokumentima i pravo da se nama koji ne želimo da ih primamo iz verskih ubeđenja i građanskih prava omogući stari sistem bez biometrijske procedure.

2. Antiglobalizacija i pravoslavno jedinstvo.

3. Očuvanje Srpske Pravoslavne Crkve.

Name: Apostolski Centar 888
Помаже Бог браћо и сестре!

Циљ центра је електронско православно мисионарство.

Сви видео клипови су добронамерни и ако су понеки од њих можда и горак лек - то је потребно нашем духовном слепилу.

Овај вид информисања и борбе путем информација интернетом је нужан јер много људи своје слободно време проводи виртуелно - на интернету.

Бацајмо онда мреже по интернету и ширимо истину ако то већ не можемо другим путем. Говоримо са што мање филозофије са циљем да се народ пробуди из ове духовне коме и паганизма који влада, што важи и за нас.

Зашто број 888?

Број 888 представља супротност броју 666 против чије суштине се морамо борити.

На Грчком и Хебрејском слова имају и бројну вредност, када се саберу слова из речи Исус - IHSOUS (iota, eta, sigma, omicron, upsilon, sigma) добије се вредност 888.

То нема везе са проклетом нумерологијом као и са свим сатанским преварама као што је астрологија итд. већ је симболично број 888 обележје Онога који ће победити 666.


Једна ласта не чини пролеће, зато вас све позивам на сарадњу, знам да вас има који знате много више и можете рећи много тога паметније и мудрије. Вас и позивам на сарадњу као и све остале са часним намерама.

Ширите даље видео клипове линковањем - да их види што већи број људи - и такође обавестите и њих после да шире даље, линковањем, и да тако правимо духовни ланац нас истомишљеника и пружамо отпор који морати да нас доведе до циља!

За сада је све ово само мало семе али се надам да ће из њега да израсте велико и плодно дрво ако га будемо заливали светом водицом.

Боже нека буде твоја воља у свему!

Све за Христа а Христа ни за шта!


Ова последња реченица ме помало збуњује,јер много подсећа на Образову паролу.Испрва сам мислио да је неки зилотски покрет који има за циљ да наруши интегритет СПЦ,али им као начело борбе стоји "Очување СПЦ-а",што сам и болдовао.

Ево једног њиховог клипа:
http://www.youtube.com/watch?v=0kW2H3S4 ... re=related

Додуше,некако непрофесионално одрађено,заврти ти се у глави од гуслања ових слова.
Популарни су и на Фејбуку-група има преко 1,030 чланова.

Ваше мишљење? Да ли су права,релевантна,христољубива скупина,или су ту да нас још више заваде?
Кроз чудеса страшна,кроз паклене страве,
Он је наше оце довео до славе,
Стопу,све по стопу,кроз огањ и воду,
дариво им милост,снагу и слободу
Зато нико од њих не хте веру крити:
Наш је Творац са нама-све ће добро бити!
SRBAle
Млади националиста
Млади националиста
 
Порука: 118
Приступио: феб 2009
Место: Ниш

Re: Апостолски центар 888 ?!

Порука SRBAle 2.3.2009. 0:10

Da cuo sam za to,imate na youtube acc apostol888,inace snimci o el. dokumentima kao i film digitalni andjeo 2 su mu veliko preuvelicavanje,trazenje dlake u jajetu i onda od dlake u jajetu pravljenje king konga.
Kasnije kad sam mu za to rekao u komentaru,jedan me je kontaktirao na pm i rekao mi je rekao da se tu radi o nekoj pravoslavnoj frakciji tj. sekti, i da je istina na serbiantrueorthodox.blogspot.com ... Ko ce ga sad znati,mrzelo me da citam sta pise na tom blogu,ali koliko vidim ovaj apostol888 je prepun lazi i preuvelicavanja.
Аватар
DEDA-EU
Ултранационалиста
Ултранационалиста
 
Порука: 749
Приступио: феб 2009

Re: Апостолски центар 888 ?!

Порука DEDA-EU 2.3.2009. 4:01

Пророчанство старца Тадеја
Свети српски пророк и велики боговидац, испосник и утешитељ народа српскога, страц Тадеј Витовнички, који се упокојио 2004 године, оставио је за собом многа пророчанства о Србима, о Црној Гори, о Косову, о Босни и Херцеговини, о многим људима и догађајима који ће се ускоро збити.

За Косово је рекао још пре 8 година: "Шиптари ће прогласити независност. Али, то ће бити противправно и битно је само да српски политичари никада то не потпишу. Једног дана, после великих страдања у које ће упасти Србија и читав српски народ, због богоодступништва српских властодржаца али и једног дела народа, ипак ће доћи до уједињења највећег дела Срба. Србија ће се ослободити и ДОС владара. (чију политику старац Тадеј није симпатисао). И Америка и Запад ће Србе поновно гонити. Ипак, после великих српских страдања (ово је говорио после 1999), изненада, Америка и Запад ће доживети страховити пораз, па ће се сва њихова војска повући са Косова. Тада ће Срби, за веома кратко време ослободити своју духовну колевку. И Шиптара више никада тамо неће бити. Ни једнога."

Понављам, ово је страц Тадеј говорио јо пре 8 година.

А ускоро ћу вам открити и још многа друга пророштва овог светог монаха који је скоро читав живот провео у манастиру, и који се упокоји као монах и архимандрит, чувен међу многим српским православцима.

Толико само за почетак.

Имао сам част да сам лично посетио старца Тадеја у јануару 1999 године. Још тада, непосредно пре бомбардовања, је рекао да ће да дође страдање на Србију због великих грехова у врху власти и у народу.

Говорио је да ће Милошевић ускоро пасти са власти, али да ће они који га замене бити још гори од њега, и да ће уништавати Србију на многим пољима.

Било је пуно гостију из БГ и целе Србије, а он је свима говорио да једино покајање може спасити Србију, јер је Бог свемоћан. Нажалост, рекао је да покајања има веома мало у Србији и да ће зато бити још пуно страдања.

Такође је много пута понављао да се Срби пре свега требају уздати у Бога и бити му верни и послушни, те да ће Бог онда Сам заштитити Србију.

И мени лично дао је неке савете за мој духовни живот.

Критиковао је децу због непослушности родитељима, критиковао је родитеље због погрешног васпитавања деце, тешио је неке људе који су пали у очајање због неких својих животних проблема, критиковао је неке људе због спиритизма и веровања у хороскоп итд.

Ја сам остао без текста када ме је погледао. Имао сам осећај да све зна о мени, тј. да му је Бог све важно открио о мени. Имао је необично благо лице, био је веома стар и сед. Поглед му је био као у детета али су му речи биле пуне мудрости.

Тада ми је рекао неке ствари, упозорио на неке одлуке које ћу донети у будућности и које су ми се касније, после 6 - 7 година заиста и догодиле.

Тога сам постао потпуно свестан, тек када су ми се исте почеле и дешавати.

Имао је обичај да вам да баш прави савет за вас, а да га још нисте ништа ни упитали. Сав је светлео у лицу и необичан мир се ширио око њега.

И ја сам чуо да га је наш патријарх Павле веома ценио и да је долазио чак и на савет код њега.

Моја мајка је почела да иде у Цркву када га је слушала и гледала једном преко ТВ-а.

Умео је да благо утеши човека и благо приведе покајању.

Чуо сам многе приче о њему, али сам га на жалост само једном посетио у манастиру Витовници код Петровца на Млави.

Сад ми је криво, јер се упокојио пре неку годину.

Још неколико пророчанстава старца Тадеја.

Говорио је да ће Црна Гора да се одцепи и постане независна. Такође је говорио да ће удар на српски језик бити силан у Црној Гори и да ће безбожна власт ударити и на Српску Цркву.

Неки људи који су били код њега доста често испричали су ми да је рекао да ће у Црној Гори у једном тренутку почети грађански рат, а на крају и рат са Шиптарима.

Једном човеку из Никшића који је стално ишао код старца Тадеја рекао је да не купује стан у Никшићу јер још није право време, и да Црна Гора ускоро постаје независна те да ће за Србе бити веома тешко.

Ипак, опет је рекао да ће Срби на крају, после великих страдања победити, али да ће цена победе бити веома велика.

Највећи удар биће на СПЦ у ЦРној Гори и Митрополију на Цетињу.

На крају, како је говорио старац Тадеј, Црну Гору ће мирити људи из Србије, и она ће на крају поново ући у састав јединствене српске државе.

Чак је говорио да ће и мошти Светог Василија Острошког једно време морати да буду пребачене из Острога на сигурније место. Толико ће бити тешко у једном тренутку.

Рекао је да ће Мила Ђукановића убити сами Црногорци, око њега, и да ће у грађанском рату у Црној Гори бити жртава.

Најопаснији и најжешћи ударац ипак ће на крају доћи од Шиптара који ће напасти Црну Гору. Страдања ће бити велика, али коначна победа ипак на страни Срба из Црне Горе. Тако сам слушао од других да је говорио старац Тадеј о будућности Црне Горе, а очигледно је да су се неке ствари већ и догодиле.

Ускоро ћу вам написати још нека пророчанства старца Тадеја која сам успео сакупити из разних извора.

Старац Тадеј није говорио временски потпуно прецизно, али довољно прецизно јесте говорио.

Наиме он је говорио да ће Црна Гора на референдуму да се одцепи од Србије и постане независна, и то ускоро. И погодио је.

Он се упокојио 2004 а 2006 је Црна Гора постала независна.

Тако је говорио и да ће Косово постати противправно независно, али да то није толико важно, колко је важно да ми никада не потпишемо ту независност и да се покајемо за неке старе српске грехе које и сада понављамо.

Говорио је да су ти греси пре свега, нецрквеност, чедоморства, псовке, спиритизам, сујеверја, разврат, прељубе, неверства супружника једно другоме, не држање постова, не држање молитве, содомија, погрешно васпитавање деце, непослушност и пркос деце према родитељима, ...

Говорио је и да ће Америка ускоро пући као балон, и да ће тек после краха Америке, Запада и НАТО, Срби да ослободе Косово, јер ће се НАТО повући са Косова пре тога, и Шиптари ће бити страховито брзо поражени, тако да више неће бити ни једног Шиптара на Косову.

Што је трагично, рекао је да ће Срби да се врате Богу тек после жестоког страдања, и да ће Запад поново и војно ратовати против Србије.

Био је отворено против политике ДОС по многим питањима, и говорио је да су многи у ДОС отворени антисрби и несрби, који уништавају Србију.

Говорио је да ће и Војводина да крене путем сепаратизма, уз помоћ Запада, и да ће у Војводини и Београду бити најтеже, а најсигурније у Централној Србији.

Ја нисам имао срећу да га лично упознам али сам имао среће да причам са монахињом која је духовно чедо једног другог великог старца а то је монах Гаврило из манастира Бошњане који се и упокојио 1999. године.

Желим да нагласим да се то што си ти Јоване овде изнео уклапа као коцкица у коцкицу у пророштва старца Гаврила. Нарочито део о страдању Београда и да ће једино у централној Србији бити мирније.
Старац Гаврило је говорио такође о великом страдању и распаду Србије због истих разлога које је навео и старац Тадеј.
Неморал и непокајање.
Као што добри отац кара своје дете из љубави да би га поправио, тако и добри Бог кад исцрпи све методе призива на покајање дозвољава тешка страдања свог љубљеног српског народа.
Што ће се тек и дешавати а о чему и ви пишете.
Али као што после голготе долази васкрсење тако ће и после тих великих патњи доћи велика слава и радост Србије.
Старац Гаврило каже да се то неће десити док Русија не постане царевина и каже да када Руски цар буде долазио на крунисање нашега у Крушевац јер Београд више неће бити престоница, каже да ће се тада земља трести где он буде пролазио.
Са Косова ће се повући НАТО и ШИПТАРИ ЋЕ БЕЖАТИ ДА ЋЕ ИМ АЛБАНИЈА БИТИ ТЕСНА!
Тада ће Руски цар, царском грамотом вратити све отете Српске земље Србији. Ја лично претпостављам да ће то обухватити све од Хрватске до Албаније.
Каже старац да ће тада долазити Немци у Србију да моле да купе жито, јер ће код нас рађати а на западу ће владати неописива глад и хаос. Али тада ће се за све цар питати.
Али шта претходи томе заиста и мени је језа да пишем.
Ми не личимо на Божији народ ми смо потпуно застранили и зато ћемо много много страдати.
Хвала Богу за све.
Такође је старац говорио што примећујем и код старца Тадеја, да ће Србији помоћ стићи само од Бога и ни од кога другог да је не очекују а најмање од јадних Српских политичара.
Каже старац да где су СТАЛИ НЕМАЊИЋИ одатле ми морамо наставити А ДА СУ СВЕ ОВО ОСТАЛО БИЛА САМО ЛУТАЊА.
Зато ће и наш ЦАР БИТИ ИЗ РОДА НЕМАЊИЋА ПО ЖЕНСКОЈ ЛИНИЈИ. ОН ЈЕ ВЕЋ РОЂЕН И ЖИВИ У РУСИЈИ И ОН ПОЈМА НЕМА ДА ЈЕ ОН ТАЈ, ВЕЋ ЋЕ ГА ВЕЛИКИ РУСКИ ПОДВИЖНИК И МОНАХ ПРОЈАВИТИ.

Старац га је и описао како изгледа. Висок плаве косе, лепог изгледа и са младежом на лицу. Тај наш ће бити десна рука Руском цару.

Ја сам из једног другог извора сазнао, од једног другог монаха, не морате да ме узмете за 100%, да ЋЕ СЕ РУСКИ ЦАР ЗВАТИ МИХАИЛ А НАШ АНДРЕЈ.

Кад је то неко на пример тако јасно говорио о отцетљењу Косова, Црне Горе, Војводине, о грађанском рату у Црној Гори, о гоњењу на Цркву и српски језик у Црној Гори.

То није смешно. Осим тога ко је то тако отворено говорио о томе да ће Шиптари потпуно нестати са Косова поселе повлачења НАТО војске.

Немојте да сте тако горди и да сада ви солите памет светом старцу.

Ко је уопште говорио о присаједињењу Српке Републике у јединствену Србију, после свих тих ратова.

Немојте да се правимо луди. То нико, осим старца Гаврила, није тако отворено говорио.

А ево и још једног пророштва које је једном Никшићанину Р.К. рекао лично старац Тадеј.

Овај Никшићанин, је отишао код старца сав престављен јер је сањао неки веома упечатљив сан, где је видео пренос моштију Светог Василија из Острога на једно скрито место (тачно знам и које али због антисрба у ЦГ нећу рећи). Био је велики збег народа, на хиљаде људи, аон види себе у сну како заједно са неким својим пријатељима чува Свети Ћивот Светог Василија Острошког.

Када је питао старца дал је то неки истинити сан, или демонска обмана, старац му је благо рекао: "Заиста ће доћи ти страшни дани у Црној Гори, када ће се и народ и Светац Василије морати повлачити на сигурно место. И заиста ћеш и ти бити чувар Светог Ћивота. Тачно је и навео место где ће бити збег народа српскога и где ће се једно време чувати мошти Светог Василија Острошког.

Истом Никшићанину је страц рекао да не купује стан у Никшићу, јер ће ускоро да дође до великих разарања града и несигурних времена.
Понављам да је не једном отац Тадеј говорио да ће најсигурније бити у Централној Србији, да ће у Црној Гори доћи до грађанског рата између Срба и несрба. И да ће СПЦ у Црној Гори бити жестоко гоњена. Ово што се сад ради, није још ништа, шта ће се тек ускоро радити.

За старца Гаврила сам чуо, али не знам ко је он, те не смем да коментаришем његова пророштва.

Старца Тадеја лично сам упознао и он је моју мајку обратио у веру само преко једне ТВ емисије.

Једно време су га неки људи клеветали да је он лош и тако даље. Онда сам лично питао једног нашег угледног архијереја шта мисли о старцу Тадеју: Он је рекао - то је свети човек!

После сам и сам својим очима видео старца и слушао његове поуке. Уверен сам да је то заиста био свети човек.

Сад сам се сетио да је старац Тадеј такође говорио да се не купују куће поред велики
Објавио Новинар у 12.55
Аватар
Отелотворење
Млади националиста
Млади националиста
 
Порука: 102
Приступио: дец 2008

Re: Апостолски центар 888 ?!

Порука Отелотворење 2.3.2009. 4:03

Врх. :)
"Od pamtiveka vuci kolju jaganjce, a nikada nijedno jagnje nije zaklalao vuka. Pa ipak je u svetu vise jaganjaca nego vukova." - Vladika Nikolaj Velimirovic
Аватар
Срб
Војвода
Војвода
 
Порука: 1441
Приступио: дец 2006
Место: Канада (читај Кењада)

Re: Апостолски центар 888 ?!

Порука Срб 2.3.2009. 4:54

Ево у чему је проблем..... људи који нису на здрав начин пришли Цркви (васпитањем или покајањем, тј. преумљењем) не могу ни доживети Цркву на здрав начин. Гледајући филмове попут Дигиталног Анђела уместо да почну од почетка (веронауком), ти људи сами западају у неки вид прелести (самообмане). Е пошто ту не могу наћи свој мир, они сад све људе око себе алармирају по хитном поступку - долази антихрист, већ је ту !

Јесте, и апостоли су пришавши вери ишли по целом свету и проповедали хришћанство, али нису причали о антихристу већ о Христу и нису то радили из страха већ из велике љубави према Христу, и нису били у грчу већ у великом смирењу. Апостола Павла су неколико пута умало убили... но он није проклео те људе, нити им је прорекао неку масовну пропаст, већ је стрпљено ловио човека по човека за Христа.

А ови наши нови "дигитални верници" воле свима да виде пропаст само нама и нашим пријатељима спасење и то обавезно уз неке војне победе, а не духовне. А чекај, на основу чега ћемо ми добити спасење... власт у Србији безбожничка, народ индиферентан према вери, омладина у блуду живи, абортуси се врше на све стране, дозвољава се којекаквим имбецилима да пљују по Цркви итд. Хоће нам Бог због тога дати спасење... или можда на основу српског држављанства ? Шта ћемо са православним Американцима и Албанцима ?

Ту се види да то њихово "мисионарење" и духовност нису здрави. Јесте, доћи ће антихрист и биће људи жигосани и биће рата, помора, куге, глади и сваког страдања, то је све проречено у Светом Писму, али је на то речено "Радујте се и веселите се, јер је велика плата ваша на Небесима."

Црква се овим питањима бави на један здрав начин...

http://www.cepis-spc.com/

http://www.covekitehnologija.com/

...али то нашим "сајбер верницима" не одговара, они мисле да знају боље од Цркве.
Отужни су ми савети људских старешина и мудраца - о како су ми отужни - од када Твоја мудрост затресе моје срце и мозак, Свети Боже.
Аватар
Отелотворење
Млади националиста
Млади националиста
 
Порука: 102
Приступио: дец 2008

Re: Апостолски центар 888 ?!

Порука Отелотворење 2.3.2009. 5:33

Безбожништво завладало брате. :cry: Разврат и богохула на све стране!

Неодлучни, млади, слабашни у вери, воде се мржњом уместо љубављу, а познато је да мржња изазива пораст малигних ћелија. Нечастиви само вреба прилику да их одвуче у казан.
"Od pamtiveka vuci kolju jaganjce, a nikada nijedno jagnje nije zaklalao vuka. Pa ipak je u svetu vise jaganjaca nego vukova." - Vladika Nikolaj Velimirovic
Аватар
Мемнон
Ултранационалиста
Ултранационалиста
 
Порука: 791
Приступио: авг 2008

Re: Апостолски центар 888 ?!

Порука Мемнон 2.3.2009. 17:57

Чек',значи ова мисија не подржава СПЦ?
Ако су ово Акакијеви експерименти,и расколнички испрдци (Мираш Дедеић,Бугарска алтернативна православна Црква) онда их заиста треба укинути.
Слажем се са Србом,заиста.Људи извлаче из контекста све најгоре ствари,и својатају мудрости Светих Отаца на "мала врата".
Више се не читају књиге (а има вала изврсних у радњама СПЦ),људи се само трују расколничким глупостима.
А људи толико цитирају оца Тадеја.а нико ништа не предузима. :doubt:

Врло су тешки напади на нашу Свету Цркву...прво се јавља протејереј Жарко Гавриловић који преко Курира пљује СПЦ,и у Чачку тржи трибине о томе како се "испод мантија сада крију хомосексуалци..."
Онда имамо Образ који прави преоштре поделе и подстиче несугласице међу нашим владикама...сад се јавља и ово тзв. "дигитално мисионарство".
Црква је Божија породица створена речју и крвљу Исуса Христа,руковођена и надахнута Богом Духом Светим,чланови Цркве су сви,мушкарци,жене,деца и старии умрли,сви они који су уједињени истом вером и надом,везани истим законом Божијим о љубави.
Многи због својих нелечених фрустрација појединци измишљају екуменисте,и тако само праве још веће заваде и свађе међу нама,верницима.
Кроз чудеса страшна,кроз паклене страве,
Он је наше оце довео до славе,
Стопу,све по стопу,кроз огањ и воду,
дариво им милост,снагу и слободу
Зато нико од њих не хте веру крити:
Наш је Творац са нама-све ће добро бити!
Аватар
SlobodnaKrajina
Војвода
Војвода
 
Порука: 2000
Приступио: авг 2008

Re: Апостолски центар 888 ?!

Порука SlobodnaKrajina 2.3.2009. 19:48

Не знам зашто браћо вам смета овај Apostolski Centar 888 ?

Они ништа не говоре против наше православне цркве.
Они једноставно шире православље на свој начин?

Ништа нисам конкретно прочитао овдје, зашто сумљате у Apostolski Centar 888?
Ако они говоре о последњим данима; па шта то су само упозорења!

Не знам на основу чега имате лоше мишљење о =Apostolskом Centру 888= ?????

Поздрав!
Аватар
Срб
Војвода
Војвода
 
Порука: 1441
Приступио: дец 2006
Место: Канада (читај Кењада)

Re: Апостолски центар 888 ?!

Порука Срб 2.3.2009. 20:23

SlobodnaKrajina ::Они једноставно шире православље на свој начин?


Ето управо је у томе проблем, што тај начин није црквени начин.
Поставља се питање са чијим благословом постоји та организација ? Ако се тако нешто покреће онда се тражи благослов духовника, па кад он да благослов то се онда напише па сви знају да се тим људима може веровати. Црква не функционише као држава па да постоје Невладине Организације које отвара ко како хоће.

Онда је ту и проблем видео материјала типа Сусрет са вечношћу (тешка прелест), Дигитални Анђео (нецрквени аматерски филм) итд.

А не треба спомињати колико је деформирана духовност типа "алармирање на антихриста". Кроз целу историју Цркве било је напада, страдања, покушаја разбијања... али Црква никад због тога није стала са животом. Долази антихрист ? Па шта онда... кога се ми бојимо ако је Христос са нама ?
А кад Христос није са нама, тј. кад га не држимо бар ни у мислима.... е онда се ми бојимо и антихриста и римокатолика и турака, па чак и личних докумената.
Није благодат Божија неки пламенчић да га угаси сваки ветар који дувне... то је живи огањ, неугасиви. Е сад замислите да нека материја, у овом случају лична карта, угаси у нама благодат Божију. Видите ли колико је бесмислено бојати се материје, тј. личне карте ?!
Отужни су ми савети људских старешина и мудраца - о како су ми отужни - од када Твоја мудрост затресе моје срце и мозак, Свети Боже.
Аватар
SlobodnaKrajina
Војвода
Војвода
 
Порука: 2000
Приступио: авг 2008

Re: Апостолски центар 888 ?!

Порука SlobodnaKrajina 2.3.2009. 21:54

Срб ::
SlobodnaKrajina ::Они једноставно шире православље на свој начин?


Ето управо је у томе проблем, што тај начин није црквени начин.
Поставља се питање са чијим благословом постоји та организација ? Ако се тако нешто покреће онда се тражи благослов духовника, па кад он да благослов то се онда напише па сви знају да се тим људима може веровати. Црква не функционише као држава па да постоје Невладине Организације које отвара ко како хоће.
?!


Помоз Бог брате,

Ја твоје мишљење јако много цијеним и пажљиво сам прочитао твоју последљу поруку...

Можда они чак и имају благослов свештеника? Видм да имају видео спотове од свештеника па можда чак и имају црквени благослав? Чисто сумљам да би један свештеник било коме пред камером износио своје ставове?
Али погедај са друге стране, њихове поруке су колико ја видим у складу са православљем и са црквом.
Ипак су то наши људи који имају добре намијере...
Ипак они шире православље и још ми нико није доставио озбиљан аргумент на основу чега предпоставља се да су они сумљиви?

Немају никакве јеретичке теорије?
Никога не оговарају нити вређају?

Љепо је да и на интернету има православних канала, тако да човијек може да бира који канал ће да гледа!

Шта се тиче антихриста.
Па они само износе чињенице које су у складу са црквеним ставовима.
Тако да ја не видим разлог зашто да сумљамо у те људе ?

Поздрав
Аватар
Мемнон
Ултранационалиста
Ултранационалиста
 
Порука: 791
Приступио: авг 2008

Re: Апостолски центар 888 ?!

Порука Мемнон 2.3.2009. 22:44

Помаже Бог,Крајишниче. :)

SlobodnaKrajina ::Можда они чак и имају благослов свештеника? Видм да имају видео спотове од свештеника па можда чак и имају црквени благослав? Чисто сумљам да би један свештеник било коме пред камером износио своје ставове?


Па свештеници,и хиротонисани чиновници СПЦ-а су људи,зашто не би смели да пред камерама изнесу свој став? :)

ЛИНК

SlobodnaKrajina ::Али погедај са друге стране, њихове поруке су колико ја видим у складу са православљем и са црквом.


Зависи.Ја још нисам темељно испитао њихову досадашњу делатност да би могао тако олако да расудим.
Неко је већ рекао да је Апостол888 уско повезан са www.serbiantrueorthodox.blogspot.com,од чега ми се преврће стомак,јер је то сајт за промоцију Бугарске алтернативне православне Цркве,Руске Заграничне Цркве,Истинске српске православне Цркве.
Довољно је зла нанео Акакије,у збиру са зилотима Есфигмена.Мени је довољан Мираш,стварно нам не треба више расколника.


SlobodnaKrajina ::Ипак они шире православље и још ми нико није доставио озбиљан аргумент на основу чега предпоставља се да су они сумљиви?


Аргумент и по ти је линк ка оном блогу.Само мало прочешљај сајт и приметићеш како се на СПЦ посматра као на метафизичко зло.
А пази како називају своје чланове: брат Жељко,"умерени борац против екуменизма". :lol:
А Акакије прави иконе како гази свитак на коме пише "екуменизам". :roll:
Кулуминација лицемерја.Што није газио тај свитак кадаје са Шиптарима срнавио пирг Цара Душана.


SlobodnaKrajina ::Љепо је да и на интернету има православних канала, тако да човијек може да бира који канал ће да гледа!


Па ако свака од њих развија сопствену теорију црквености и намерно крши девети члан Символа вере,онда то стварно губи сваку поенту.
Кроз чудеса страшна,кроз паклене страве,
Он је наше оце довео до славе,
Стопу,све по стопу,кроз огањ и воду,
дариво им милост,снагу и слободу
Зато нико од њих не хте веру крити:
Наш је Творац са нама-све ће добро бити!
Аватар
SlobodnaKrajina
Војвода
Војвода
 
Порука: 2000
Приступио: авг 2008

Re: Апостолски центар 888 ?!

Порука SlobodnaKrajina 2.3.2009. 23:33

Мемнон ::Помаже Бог,Крајишниче. :)

.Бог ти помого брате Србине!

Мемнон ::
Па свештеници,и хиротонисани чиновници СПЦ-а су људи,зашто не би смели да пред камерама изнесу свој став? :)


Да али брате ти исти свештеници неби мислим свакове одобрили да њихове разговоре публицирају у јавност... Ипак постоји сарадња Апостол 888 и тих свештеника које они промовишу...
Тако да ми не знамо дали они јесу или нису добили бладослов.


Мемнон ::Зависи.Ја још нисам темељно испитао њихову досадашњу делатност да би могао тако олако да расудим.
Неко је већ рекао да је Апостол888 уско повезан са http://www.serbiantrueorthodox.blogspot.com,од чега ми се преврће стомак,јер је то сајт за промоцију Бугарске алтернативне православне Цркве,Руске Заграничне Цркве,Истинске српске православне Цркве.
Довољно је зла нанео Акакије,у збиру са зилотима Есфигмена.Мени је довољан Мираш,стварно нам не треба више расколника.
.


Ово не знам...

Мемнон ::Аргумент и по ти је линк ка оном блогу.Само мало прочешљај сајт и приметићеш како се на СПЦ посматра као на метафизичко зло.
А пази како називају своје чланове: брат Жељко,"умерени борац против екуменизма". :lol:
А Акакије прави иконе како гази свитак на коме пише "екуменизам". :roll:
Кулуминација лицемерја.Што није газио тај свитак кадаје са Шиптарима срнавио пирг Цара Душана.
.


Погледаћу брате.

Колико ја видим апостол 888 је против екуменизма и глобализације и подржава Павла!

Брате ја би ти савјетовао да са њим разговараш.
Мени он јако културно и братски дијелује!

Ипак ако је он нешто погрешио онда он сигурно то није радио намјерно!
Али ја нисам видјео са његове стране ни једну грешку, до сада.....

Иначе опасно је када нападамо људе површински...

Можда је тај апостол 888 од нас свију већи борац....

Ја би ти брате препоручио да с њим лично проразговараш!

Велики Поздрав и хвала ти брате на информације !ПС:

Ко су ти који предводе истинитску спрску православну цркву ???
Дали су они нека посебна струја која не призна Павла и која је одвојила од СПЦ??????
Аватар
Мемнон
Ултранационалиста
Ултранационалиста
 
Порука: 791
Приступио: авг 2008

Re: Апостолски центар 888 ?!

Порука Мемнон 2.3.2009. 23:58

SlobodnaKrajina ::Ипак постоји сарадња Апостол 888 и тих свештеника које они промовишу...


Па нису навели свештенике са којима сарађују,остаје само претпоставка.

SlobodnaKrajina ::Ово не знам...


Подобно осмотри сајт.Нимало се тзв. "истински православци" не разликују од Мираша расколника који се клања папи и Сребреници.


SlobodnaKrajina ::Колико ја видим апостол 888 је против екуменизма и глобализације и подржава Павла!


Ту наводну екуменизацију сви користе да би пљували СПЦ без повода. :)

SlobodnaKrajina ::Ко су ти који предводе истинитску спрску православну цркву ???
Дали су они нека посебна струја која не призна Павла и која је одвојила од СПЦ??????


Предводи је Акакије,иначе осведочени мрзитељ Србије,заједно са појединим зилотима са Свете Горе,чији је поглавар игуман Методије,који је агитовао да се не помаже браћи са Хиландара, који су помогли Есфигмену током блокаде и дотурали им храну,током великих пожара.
У самој суштини,они су расколничка црква,јер као таква не може бити Божија кућа,заједница.Они су само сервилни идеји да заваде овај наш замлаћен народ.

Велики поздрав за Крајишника! :wink:
Кроз чудеса страшна,кроз паклене страве,
Он је наше оце довео до славе,
Стопу,све по стопу,кроз огањ и воду,
дариво им милост,снагу и слободу
Зато нико од њих не хте веру крити:
Наш је Творац са нама-све ће добро бити!
Аватар
Срб
Војвода
Војвода
 
Порука: 1441
Приступио: дец 2006
Место: Канада (читај Кењада)

Re: Апостолски центар 888 ?!

Порука Срб 3.3.2009. 1:08

SlobodnaKrajina ::Тако да ја не видим разлог зашто да сумљамо у те људе ?


Мислим да сам већ објаснио шта је проблем, али можда је потребно и да појасним.

Апостолски Центар 888, по овоме што видимо, није никаква организација, већ је један обичан ју-тјуб канал. Да су организација, они би навели где су регистровани и кад су настали, а да су црквена организација, још би навели и под чијим благословом раде. С обзиром да ништа од тога није наведено, не може их се сматрати чак ни организацијом, а камоли озбиљном организацијом која има знање и вештину мисионарења (јасно је да не може свако да мисионари већ само они добро утврђени у вери). Дакле скроз непроверено.

Друга ствар је постављање филма "Сусрет са вечношћу" који није црквени филм. У том филму, младић који се прво самообмануо, сада покушава да обмане и друге вернике. То се код нас у Цркви зове прелест и никако није за промоцију и мисионарење.

Трећа ствар је промоција филма Дигитални Анђео којему се исто тако не зна порекло, нема благослова и направљен је крајње аматерски.

Ето два разлога зашто да сумњамо у те људе:
1) нису идентификовани кроз Цркву, тј. не зна се ко су, а "мисионаре" !
2) постављају филмове који су штетни за гледање

На страну њихови циљеви које су навели, јер против тога се боре и други, не само Православни. И томе додајмо да није свако Православан ко виче "долази антихрист!". Знамо ми да долази антихрист, не мора нико да диже панику због тога.

Мислим да сам био јасан и у прошлој поруци, али ево објасних још једном, па ко хоће да разуме нека разуме, а ко неће нека ради по своме :)
Отужни су ми савети људских старешина и мудраца - о како су ми отужни - од када Твоја мудрост затресе моје срце и мозак, Свети Боже.
SRBAle
Млади националиста
Млади националиста
 
Порука: 118
Приступио: феб 2009
Место: Ниш

Re: Апостолски центар 888 ?!

Порука SRBAle 3.3.2009. 1:20

Ne znam sta mislis pod ovim filmom susret sa vecnoscu?Pogledao sam ga.Sad da li je istina ili to radi samo radi novca ili popularnosti ko ce ga znati.
Следећа

Ко је тренутно на Форуму?

Корисници тренутно на Форуму: Нема регистрованих корисника и 2 гостију