srpskinacionalisti.com

Чудотворац или шарлатан?

Форумска правила
  • Овај форум је за дискусије о Православљу; одлазак у цркву, исповест, значење Литургије, свети Оци и њихова учења, славски обичаји итд.
  • Овај форум је за размену мишљења о екуменизму, приоритетима Цркве, улози Цркве у друштву итд.
  • Овај форум НИЈЕ за обелодањивање појединачних преступа црквених лица, нити за опште пљување по Цркви.
  • Учесници су обавезни да се пристојно изражавају и културно односе према другима. Сваки преступ, независно од теме, биће санкционисан.

Обавезно прочитајте Правилник о понашању на Форуму и форумски бонтон пре учешћа у дискусијама!
Аватар
Kaurin
Војвода
Војвода
 
Порука: 2015
Приступио: јан 2007
Место: Ниш

Чудотворац или шарлатан?

Порука Kaurin 28.1.2008. 1:10

Елем, занима ме (ако неко зна), какав је став СПЦ (ако га има) о Саи Баби?
Причају људи, а богами и снимају, разноразна чудотворна излечења људи, "матерјализације" и сл...
Ко је он? Мађионичар, чудотворац...

Слика
Jovan-Vladimir
Војвода
Војвода
 
Порука: 2179
Приступио: феб 2007

Re: Чудотворац или шарлатан?

Порука Jovan-Vladimir 28.1.2008. 1:34

Па искрено да ти кажем Коперфилд ми је бољи, а и занимљивији...
Аватар
Udaj+C4
Млади националиста
Млади националиста
 
Порука: 152
Приступио: јан 2007

Re: Чудотворац или шарлатан?

Порука Udaj+C4 28.1.2008. 1:50

КОБРИНО ДЕТЕ – САИ БАБА

Ко су заправо људи који тако грозничаво трагају за “просветљењем” кроз књиге Далеког Истока, списе Рудолфа Штајнера, “Књиге Закона” Алистера Кроулија? Ко су деца која кроз јогу, медитацију, “херметичке текстове”, читајући “архетипове” својих снова воде “дневнике самоостварења” и бацају три новчића да би од “Ји ђинга” добили одговоре на своја питања? Ко су младићи и девојке који нам ужарених очију куцају на врата нудећи нам “Куле стражаре” Јеховиних сведока и “Пророчке списе” суботарке Јелене Вајт? ОНИ СУ ПРАВОСЛАВНИ БОЛ. У сектама су и због тога што им нисмо на време и на прави начин посведочили голготску љубав Сина Божијег, за све нас и наше грехе распетог. И тако гордо надимајући се достигнућима савремене технике и цивилизације, док нам деца лутају беспућима гадаринским, свесно или не – учествујемо у ноћи Христовог исмевања и ругања. У ноћи пљувања, поруга, трновитих венаца, у тој паради свецеле људске гнусобе и гнева људског. То је и рендгенски снимак наше унутрашње лепрозности. Ако за све ове болести и духовно рањене људе не будемо осећали заједничку одговорност, без икакве злурадости бојим се да несрећа може да закуца и на наша врата. Зато настављамо да износимо истину и лична искуства људи који су прошли кроз пакао многих секти, свесни да су она често пута веома тешка и болна, али увек са намером и надом да ће бити од користи многима који желе да се извуку из пакла јеретичких учења и обмана. Овог пута биће речи о једном од најконтроверзнијих личности далеке Индије – Саи Баби.

САИ БАБА – ВЕСНА КРМПОТИЋ – МИЉА ВУЈАНОВИЋ

У нашој штампи, “пророчанску моћ” Саи Бабе најавили су 1991. год. часописи “Свет” бр. 248 и “Дуга” бр. 440 тврдећи да ће управо бивша Југославија опстати тако што ће постати центар уједињења свих светских религија. Зато је одабрано и место – ушће Саве у Дунав где је требало подићи храм мира са пет купола за пет светских религија. Саи Баба је понудио да се направи “нови крст”, крст од лотосових латица са срцем уместо Христа, јер “Христа треба скинути с крста да би човечанство даље напредовало”!? Овим поводом је у Београду од јануара 1991. год. основан и Саи Бабин центар. У њему можете научити да је Саи Баба “живи бог”. То је човек који каже: “Сва имена и ликови Бога су моји!” (Још једна препознатљива “скромност” индијских гуруа – људи богови).

Главни промотер Саи Бабе у Србији били су Младенка Матовић и Весна Крмпотић. Занимљиво је и то да се још једна домаћа “пророчица” и гатара (гатање по звездама - астрологија) хвалисала познанством са Бабом – Миља Вујановић. Најактивнији рекламер је и даље хрватска песникиња Весна Крмпотић која је у интервјуу датом књижевним новинама “Дисово пролеће” у Чачку (бр. 27/97) истакла: “Један је једини увек био мој учитељ. Само што ја тога нисам увек била свјесна. Тај Један једини носи сва имена која је човјек Богу икад надјенуо. Можете га /.../ назвати Истином. Тренутачно његово је земаљско име Сатја, што значи Истинит (Сатја Саи Баба нап. аут.)”.
Саи Баба У истом разговору, Крмпотићева је говорила о свом дечјем роману “Троочица” (треће око је иначе омиљени мотив окултиста по коме је добио назив и истоимени окултни часопис; истовремено “Троочица” је својеврсни сарказам и изругивање хиландарској Мајци Божијој – Тројеручици, заштитници Срба и њен окултни пандан). За 23 дана она је написала роман о анђелима “светлости” који силазе на земљу да је спасу. Неки су у људским телима, а неки не, али су свесни свог задатка. Испоставља се да је то војска Новог Доба. Она каже да су та деца “разасута свуда по планети, мале централе енергије које чекају свој тренутак да постану чујне и видљиве”... Све то лепо звучи. Синкретистичка идеја мира и љубави без обзира на истину данас је тако примамљива. Али време је да видимо да ли је Саи Баба тај који ће мир, добру вољу и светлост донети људима...

СВЕДОЧЕЊЕ БЛИСКОГ БАБИНОГ СЛЕДБЕНИКА

Тал Брук је две године био један од најближих ученика Саи Бабе који му је на поклоњење дошао са запада. Писао је о њему, наступао у јавности, сведочио да је реч о “живом богу”. Брук каже да су Индуси одушевљени Бабом. За њих он је Тарма – Брахман, Шива – Шакти, Багаван (све су ово имена за Бога, нап. прир.). Саи Баба је рођен у селу Путапарти у области Пенукунда. Име села значи “град – мравињак у коме змије живе у мравињацима”. Читав крај је препун кобри, које се обожавају, јер ове отровнице символизују бога уништења – Шиву. У тренутку кад се Баба родио, 23. 11. 1926., један индуски астролог је рекао да небо показује знамење великог значаја. Поред бебе у колевци била је кобра, знак Шиве. Право име му је било Стајанарајана Раџу. 8. марта 1940. год. увече, дечак је одједном почео да стравично вришти и колабрирао је. Дете је почело да виђа што шта, говорио мудре изреке на санскриту... Лекари нису знали шта да мисле, а астролози су рекли да га је обузео зли дух. 23. маја окупио је чланове своје породице и ниоткуда, њима на дар, материјализовао слаткише и цвеће... дотадашњи Стајанарајана Раџу је рекао: “Ја сам Саи Баба” и устврдио да је реинкарнација једног од најмоћнијих индуских људи – богова, Саи Бабе из Ширдија. Тако је почело. Хиљаде посетилаца и обожавалаца долазило је на поклоњење.

АВАТАР НОЋИ – СЕКСУАЛНИ ИЗОПАЧЕНИК

Међутим, оно што је озбиљно почело да нарушава “углед” Саи Бабе била су сведочења његових најближих следбеника о крајње сумњивим и неморалним делатностима овог гуруа. Један од њих је и већ поменути Тал Брук који је вративши се у САД написао књигу у којој разобличава индуског демонског месију. Кап која је превршила меру било је објашњење да је последњи ниво “иницијације” хомосексуални однос са оним ко је себе прогласио ваплоћеним јединством мушко – женског (Шива - Шакти) начела – са самим Саи Бабом?! Ево дела сведочења Тал Брука: “Баба је обмотао своје руке око мене и чврсто ме заглио. Загрљај Рада – Кришне, аватара Дварака – југе и његовог љубавника био је најузвишенији спој два поларитета. Два бога срушила су зид маје (обмане) да би се сјединили... Баба ме све више стезао. Тад ми је, из неког мрачног понора, допузала мисао:”Он дише дубље, снажније. Зашто му је потребно да прави покрете карлицом? Да то није нека чудна божанска страст? Да ли оно што је урођена чистота ја изопачујем чулом сопствене сумње?””

Брукове сумње потврдио је Рејмонд – још један Бабин следбеник који је тражио да оно што ће му рећи ником не каже. Рекао је да је пре две године један згодан, дугокос англоиндијанац отишао до Вриндавана и прикључио се повећој групи Американаца. Баба га је задржао на разговору. Када су остали насамо учинио је неколико уобичајених материјализација и рекао му његове унутрашње тајне. А потом је Баба спустио руку и рашнирао рајфершлус на Патриковим панталонама?! Међу момцима које је Баба на исти начин “очистио”, налазе се и Венделфил и алпинац Шварц...

Брук описује у својој књизи стање шока које је доживео након овог разговора: “Седели смо пренеражени, ошамућени, док је ноћ одмицала... Двадесетпет година сте вођени ка овом невероватном врху... Уложили сте у то све што ви јесте и што имате, и за један секунд све то се претвори у прах! Тихо, ронећи сузе лутао сам по пољима око колибе... Не верујем да могу пренети ово стање окултне скрханости. То се мора доживети да би се разумело. У неподношљивој осамљености мучило ме је питање: “Ако сам могао бити тако, у потпуности, заслепљен и обманут, да ли ћу онда након свега моћи да спознам праву истину?””

Феномен великог броја “месија”, “спаситеља” и лажних “христоса”, који је у времену у којем живимо тако евидентан, сведочи заправо својеврсну духовну климу у којој велики број људи, духовно изгладнелих, није увек у стању да препозна истину од лажи. Оваквим заблудама, које се на жалост често завршавају погубно, увелико кумују најчешће два разлога. Први је недовољно познавање и удубљивање у тајне сопствене вере, недостатак хришћанске, православне културе и писмености. Други је заиста перфидно и крајње некоректно наступање многих секти и “месија” где је у првим сусретима готово немогуће открити њихов прави идентитет. Као илустрацију навешћу само пар у низу примера који могу бити интересантни за нас краљевчане.

МАНИПУЛАЦИЈА

Тик иза нас је приказивање филма “Исус” који је између осталог најављен и многобројним плакатима којима је наш град облепљен. Пројекција је ишла у сали дома друштвених организација, а на рекламним листићима које сте могли наћи у вашим поштанским сандучићима стајало је да иза пројекције стоји невладина, непрофитабилна па још и нецрквена организација “Нови живот”?! Да би још више збунили људе крупним словима је истакнуто да је филм превео професор енглеског језика Богословског факултета Српске православне Цркве? Реч је дакле о класичним злоупотребама и унапред осмишљеним манипулацијама. Филм је, наиме, заиста превео професор са нашег богословског факултета, али не да би га манипулисали следбеници пентекосталне секте која се крије иза свега. Градом такође кружи и некакав “крст суштине” који готово избавља од свих проблема. Манипулација је двострука. Прво, централни хришћански символ представља се као неко магијско оружије које би требало да нас штити без обзира на то да ли верујемо или не у Оног који је на њему распет, а Који заправо својом жртвом даје крсту силу и моћ. Друго у дневној штампи је писало, а и на самом картону на коме је крст одштампан, како је он “изум” неког светогорског монаха?! Да не помињемо класичну крађу срачунату на маловерје, празноверје и кривоверје обичног човека – “крст суштине” се наиме продавао по цени од око десетак марака!

Овим примерима направили смо својеврсну ескурзију у нашу краљевачку свакодневницу са које се поново враћамо манипулацијама тзв. “месија” далеког истока. Овде ћемо сада изложити учење овог индијског гуруа кроз исповест и сведочење једне наше девојке која је била припадник Саи Бабиног центра у Београду.

ИСПОВЕСТ СОФИЈЕ В.

Одрасла сам у кући у којој се ишло редовно у цркву, постило се и причешћивало... славила се слава и поштовали сви верски обичаји. То сам понела из дома свога деде и оца, када сам у раној младости пошла за Београд, ради школовања и посла... Одлазила сам код својих редовно за све заначајније презнике да их заједно прославимо. Да, баш тако – славили смо их. Сада видим да је то много више било поштовање српских обичаја и чувања традиције, него право и суштинско познавање своје православне вере... Није било никога да ме упути у истине моје вере и да ми укаже на драгоцено наслеђе Цркве кроз коју спознајемо шта хришћанство суштински јесте...

Прво сам заборавила да је “добар хлеб храна за тело, а реч Божија храна за душу”, па сам онда посегла за сурогатима... Једног дана ми је у посету дошла познаница која се управо вратила са пута по Индији. Ишла је на поклоњење Саи Баби (као што је говорио: “Клањајте ми се. Сваког уторка. Испразните своје умове и домове мене ради” нпр. аут.). Провела је извесно време у његовом ашраму и са заносом ми је причала о њему. То је било 1990. године... Рекла ми је да у Београду постоји Саи Бабин центар, који је регистрован у Загребу и водила га Весна Крмпотић... Тако је то почело. Кренула сам на “Пут мудрости”. Да проучавам Веданту... То су записи и збир многих знања о физици, метафизици, психологији, гностицизму, астрологији, медицини и др.

ИНДИЈА ОСЛОБАЂА ОД НЕЗНАЊА – ХРИСТОС ОД СМРТИ

Док Господ Исус Христос упућује на веру, Индија заснива све на знању... Док је Исусова реч непромењива истина, у индијском учењу све је релативно – истина и лаж, добро и зло, светлост и тама... Саи Баба учи да су све религије исте (опет манипулација – нпр. аут.), све су у праву... Религије су само латице једног цвета. Лотосов цвет је символ Саи Бабе... Пет главних религија, пет латица... То наравно, врло лукаво води ка екуменизму. Једна светска религија за све! Један општи бог за све! У ствари један човек, који је лажни бог. У овом случају Саи Баба иако он није једини “претендент” на овај положај... На обредима се, поред песама на санскриту тзв. “Бађана”, певају и неке песме о Христовом рођењу, као и химна Св. Сави?! То тек да се заварамо како и даље служимо нашем хришћанском Богу... У својој мрачној заблуди доносила сам иконице од своје куће и стављала их поред паганских идола... После певања, медитације, изговарања мантре – служио се “Вибути” (Змијски прах). Од тог праха се човек све више и сам претвара у прах, сагиње се ка земљи, док као змија својим стомаком и грудима не почне да гмиже по површини... састајали смо се у почетку недељом, а касније четвртком у месној заједници “Ђуро Салај”... Весна Крмпотић је тумачила “Бхгавад Гиту” и остале делове огромне “Махабхарате”.

Јако сам се променила и душевно и телесно. Телесно сам се осећала све горе и све болесније. Јако сам слабила и видно пропадала. Људи кажу “душа ми је била у носу”... иако су ми говорили да мантром и медитацијом постајем здравија... У души сам била узнемирена, уплашена. Са људима и најближима више нисам комуницирала... Срећом нисам свему пришла целим бићем. Нисам ујединила ум, вољу и осећања... Да сам продужила дошло би до “расцепа” личности. То је лудило од кога се неминовно разбољевају сви који упорно настављају да иду путем демонског учења Истока. Учили су нас да је човек – бог! А гордост је отац свих грехова. Претвара човекове врлине у мане и пороке. Још је Луцифер (архетип гордости) рекао: “Бићу једнак са Највишим”. И човек у својој гордости хоће исто!... Није потребно наглашавати колико је то за душу погубно и да временом доводи до душевног растројства (нпр. Једна старија жена из Саи – центра по цео дан проводи у “разговору” са Саи Бабом, пишући питања и одговоре у свеску. Она је потпуно уверена да је у претходном животу била велика Бабина љубав и сада му се потпуно предала... Неки су постали самозвани исцелитељи, радиостезисти, пророци... Весна Крмпотић пише аутоматски – диктира Саи Баба – стихове под називом “Стотину осам”. Исписаће укупно 108 књига на тај начин!? Неколико је већ издала)...
Преузето са : http://www.vnikolaj.org.yu/sekte.htmlSAI BABA i 5. oktobar

Mira Markovic je isla kod Sai Babe da je "prosvetli" kako da duze ostane na vlasti. Postoji prica da postoji snimak njnog boravka u šivinoj pecini sa jednim srpskim tajkunom... To bi bas voleo da vidi javnost.
Po nekima je cak Sai Baba ubedio Miru da ranije raspise izbore (2000) i
tako je uticao na noviju srpsku istoriju.
Ђаволско ратиште, ђаволско свештенство и ђаволска мудрост - то је цар , папа и философ деветнаестога века." (Св. Јустин Ћелијски)
Аватар
Udaj+C4
Млади националиста
Млади националиста
 
Порука: 152
Приступио: јан 2007

Re: Чудотворац или шарлатан?

Порука Udaj+C4 28.1.2008. 1:56

A EVO I VLADIMIR DIMITRIJEVIC JE ODLICNO PISAO NA OVU TEMU.

Саи Баба код нас

Професор Владимир ДимитријевићУ Београду је од јануара 1991. године присутан Саи Бабин центар. По њима, Саи Баба је "живи бог". То је човек који каже: "Сва имена и ликови Бога су моји", у шта његови следбеници и верују, као и у то да је дотични пророк и свезналац. Каква је његова пророчанска моћ, видело се по тврдњи, која се у нашој штампи ("Свет" 248, "Дуга" 440) појавила 1991. да ће бивша Југославија опстати, и да ће се у њој ујединити све светске религије.

Саи Баба, који проповеда само једну религију - "религију љубави", и који каже "Ако уважавамо само свој облик вере, то је као да уважавамо само своју мајку и ничију више", желео је да се на ушћу Саве у Дунав подигне храм мира са пет купола за пет светских религија. Нудио је да се направи "нови крст", крст од лотосових латица са срцем уместо Христа, јер "Христа треба скинути с крста да би човечанство даље напредовало" ("Напред, па у кречану!", каже народна изрека.)

Главни представници Саи Бабе у Србији били су Младенка Матовић и Весна Крмпотић. Занимљиво је да се Миља Вујановић хвалисала познанством с њим и даром који јој је Баба послао.

Хрватска песникиња Весна Крмпотић и даље је главни проповедник Саи Бабе. Не пропушта ниједан интервју да га не помене. Такојеу интервјуу датом књижевнш новинама "Дисово пролеће" у Чачку (бр. 27 / 97.), истакла: "Један је једини увјек био мој учитељ. Само што ја тога нисам увијек била свјесна. Тај Један једини носи сва имена која је човјек Богу икад надјенуо. Можете га /../ назвати Истином. Тренутачно, његово је земаљско име Сатја, што значи Истинит (Сатја Саи Баба, нап. аут.) То значи: тренутачно је утјеловљен у овој нашој земаљској дшенизији, доступан нашим осјетилима, као што је то био прије двије хиљаде година у Палестини, као што је био прије пет хиљада година у Индији, и као што је био давно и давно у добима која сматрамо митскима."

Поред тога што верује да је њен гуру Саи Баба некад бжо "Христ" и Кришна, Весна Крмпотић тврди: "То није никаква нова вјера, никаква хереза, или како то већ нетко назива. То је препознавање Истога у свим религијама, у свим духовним стремљењима. А што је то? Па то је љубав. По томе се препознајемо. По љубави смо сви исте вере" (подвлачење наше, нап. аут.) Крмпотићева сматра да ју је гуру - "бог" Сатја вратио у "кршћанство", и да је "Бабин ашрам мјесто које је модел како би требао функционирати свијет. Принцип је тога мјеста међусобна сурадња и рад на себи/.../ Свега тога не би било кад на челу ашрама не би стајао нетко тко својим животом потврђује истинитост свога наука о братству људи и очинству Бога". Пошто је наша јавност делимично већ упозната са бабистичком сектом, у интервјуу датом "Блицу" 21. фебруара 1997. Весна Крмпотић каже: "Што се тиче учитеља Универзалних вриједности... као што се јеврејска црква није требала плашити Исуса Криста, тако се ниједна црква не треба плашити Саи Бабе. Он враћа људе религији, свакога оној којој по рођењу припада. Али под једим увјетом: да другима признам једнако право да Апсолут зове својим именом".

У истом разговору, као и о оном претходном, Крмпотићева је говорила о свом дечјем роману "Троочица" (треће око - омиљени мотив окултиста; то би, вероватно, требало да буде окултна замена за Мајку Божју Тројеручицу, заштитницу Срба.) За 23 дана она је написала роман о анђелима "светлости" који силазе на земљу да је спасу. Неки су у људским телима, а неки не, али су свесни свог задатка. У разговору за "Дисово пролеће" испоставља се да је то војска Новог Доба. Она каже да су та деца "разасута свуда по планети, мале централе енергије које чекају свој тренутак да постану чујне и видљиве"...

Све то лепо звучи. Ко од нас није за мир, добру вољу, светлост? Али, време је да видимо да ли је Саи Баба тај који ће мир, добру вољу и светлост донети људима...Кобрино дете - Саи БабаТал Брук је две године био један од најближих ученика Саи Бабе који су му пред ноге дошли са Запада. Он је писао о њему, наступао у јавности, сведочио да је реч о "живом богу"; а онда је дошао тренутак уразумљења - Брук је схватио ко је Саи Баба. Последњи ниво "иницијације", рекли су Бруку, јесте хомосексуални однос са оним који је себе прогласио ваплоћеним јединством мушко-женског (Шива - Шакти) начела - са самим Саи Бабом. То је била кап која је превршила меру - Брук је у свему видео демонску лаж, и вратио се у САД, где је написао књшу у којој разобличава индуског демонског месију.

Брук каже да су Индуси одушевљени Бабом. Индијски богаташи, власници банака, фабрика и медија, клањају му се и новчано га подржавају, чиме се његова мисија успешно наставља свуда, а нарочито на Западу. Овај бивши следбеник је од својих индуских саговорника често слушао: "Чак и најбољи од гуруа су новчанице од хиљаду рупија. Али Баба је лотос са хиљаду латица. Он је Парам - Брахман, Шива - Шакти, Багаван" (све су ово имена за Бога, нап. прир.).

Саи Баба је рођен у селу Путапарти у области Пенукунда. Само име села значи "град - мравињак у коме змије живе у мравињацима". Читав крај је препун кобри, које се обожавају, јер ове отровнице символизују бога уништења, Шиву. У тренутку кад се Баба родио, 23. новембра 1926, један индуски астролог је рекао да небо показује знамења великог значаја. Познати гуру и мудрац Шри Оробиндо имао је виђење светлости која с неба силази у област у којој је Баба рођен. Поред бебе у колевци је била нађена кобра, знак Шиве, и дете је посвећено многим божанствима, а нарочито Шиви. Иако није било из касте брахмана, ова знамења су учинила да су многи сматрали као да јесте брахманско.

Право име му је било Стајанарајана Раџу. Кад је имао осам година, његови школски другови су се окупљали око њега да би добили слаткише које је он примао - ниоткуда. Питали су га како је могуће да има све те слаткише, а он је одговарао да му извесни дух, Трама Шакти", доноси шта год пожели. Једне при-лике учитељ га је казнио стајањем крај табле. Кад се час завршио, учитељ није могао да се помери са столице - као да га је неко приковао. Осећао је присуство духа који му не дозвољава да мрдне. Тек кад је замолио Бабу да га ослободи, то му је омогућено. Глас о овоме проширио се по читавом суседству.

Као дете, Баба је глумио разне ликове у сеоској глумачкој трупи, које је играла представе о боговима.

8. марта 1940. године увече, дечак је одједном почео да стравично вришти и колабирао је. Изгледало је као да је без свести. Читаве ноћи остао је тако. Окупљени људи, забринути због онога што се десило, тврдили су га да је обузео зли дух који обитава у оближњој пећини Мутјалама. Пожурили су да принесу жртве демону да би дете било остављено на миру.

Дете је почело да виђа штошта, да говори мудре изреке на санскриту, цитира свете списе, а често је ћутало, ни са ким не општећи. Повремено му се тело крутило, постајући сасвим несавитљиво. Лекари из оближњег Анантапура нису знали шта да мисле. Астролози су рекли да га је обузео зли дух.

Његов брат довео је егзорцисту у кућу. Дечак му је рекао: "Дођи, ти који ме сваког дана обожаваш, и сад, кад си дошао, твој једини посао је да ме обожаваш и да одеш". Егзорциста је побегао.

У породицу је улазио све већи страх. Сељаци су тврдили да је дечак под утицајем враџбина. На крају, одвели су га код познатог "скидача" чини у суседно село Браманапали. Егзорциста му је обријао главу, насликао "X" на челу и почео с разним физичким мучењима, која су за циљ имала "изгон злог духа". Баба је трпео као да не осећа никакав бол. На крају, родитељи нису више могли да гледају страдање свог сина, и одвели су га кући. Његово чудно понашање се наставило. Неки пут је био тежак као десет људи, а неки пут лак као "лотосова стабљика".

Препирао се са одраслима, откривајући им њихове тајне грехе. 23. маја окупио је чланове своје породице и ниоткуда, њима на дар, материјализовао слаткише и цвеће. Суседи су дотрчали у кућу - и њима је дао поклоне добијене ниоткуда. Његов брат, запањен и уплашен, узео је штап и почео да га удара, говорећи: "Јеси ли ти бог, злодух или лудак?"

Дотадашњи Стјанарајана Раџу је рекао:

- Ја сам Саи Баба. Припадам Апастамба Сутри, школи мудрог Апастамбе и у духовној линији сам Бхарадваџе. Ја сам Саи Баба.

Устврдио је да је реинкарнација једног од најмоћнијих индуских људи-богова, Саи Бабе из Ширдија. Одвели су га код једног поклоника Ширди Саи Бабе у суседно село. Индус је на почетку био скептичан, а онда је дечак материјализовао вибути, змијски прашак. Човек га је запањено гледао. Осетивши да Ширди Саи Баба говори кроз њега, упитао га је: "Шта ћемо с тобом?"

Одговор је био:

- Клањајте ми се. Сваког уторка. Испразните своје
умове и домове мене ради.

Следећег уторка, затражио је од присутних да му у руке ставе прегршти цветова јасмина. Бацио их је у ваздух. Кад је цвеће пало на земљу, исписало је његово ново име: Саи Баба.

Бабина слава је расла, и ускоро су многа веровали да је он Калки, последњи аватар. Тврдили су да је у њега ушао моћни дух који је обитавао у једном Шивином лингаму (каменом фалусу). То су потврђивали чињеницом да Баба у утроби има мноштво лингама, каменова јајастог облика, које материјализује пред присутнима - падне у транс, тресе се и тресе, а затим лингами излазе из његових уста.

Индустријска и трговачка елита из Бомбаја и других места била је одушевљена Саи Бабом. Чак и неки скептици, попут доктора Багавантама, кандидованог за Нобелову награду за нуклеарну физику, почели су га сматрају божанским после чуда која су видели - на пример, Баба је рекао физичару да у руке узме шаку песка и песак се претворио у примерак светог списа, "Багавад Гите". Својим ученицима Баба је говорио: "Ја сам утеловљење истине /.../ Не поредите моју моћ с бедним моћима магова. Моја је моћ божанска и нема граница. Ја имам моћ да земљу претворим у небо и небо у земљу. Али то не чиним јер за то немам разлога".

Прилазио је својим бактама и говорио им: " Дошли сте овде због љубави, због мајчинске љубави која вам недостаје? Ја вас волим више него хиљаду мајки. И хиљаду пута више од ваших мајки." Такође: "Крв ћу своју дати за вас".

Ово је људе врло привлачило, нарочито усамљене и рањене Западњаке. Они су у Баби заиста видели оца, мајку, бога, чудотворца; тако је, за многе, и данас. Баба материјализује предмете, вибути, лингаме; тврди се да може да претвори воду у бензин.

Пре но што читаоцу на увид ставимо исповест Тала Брука, да видимо шта би нам о његовим моћима, које он, очито, има, рекло православно Предање.

Овде је реч о демонским силама које су индуског несрећника изабрале за свог гласноговорника и чудотворца, претечу антихриста. То се види по чињеници да су га најавили врачари -астролози, да га је претходник, маг Оробиндо, предсказао као "наследника", и да му је у колевци нађена кобра - змија, древни символ сатане. (Сетимо се Благог Господа неба и земље, Који се рађа међу јагањцима, и Који ће, по речи Божјој прамајци Еви, "сатрти главу змији" (Пост. 3, 15 )). С њим зли духови чине "чуда" још као с дететом: ђаво му са ко зна ког краја света доноси слаткише и цвеће, чиме Баба одушевљава децу и ком-шије. Познато је да демони имају огромне моћи, и да могу да упливишу и на материјални свет; да би их понизио, Свети Јован, владика новгородски, молитвом је принудио једног демона да га за ноћ пренесе у Јерусалим и врати у Новгород, што је ђаво, стењући од мржње и беса, морао да учини.

Коначне моћи Саи Бабе је добио кад је ђаво ушао у њега, што су приметили и његови родитељи, његов брат, као и комшије - зато су га и водили код егзорцисте. Међутим, овај "егзорцизам" је био бесмислени пагански обред, то јест пуко мучење детета. (Како сатана може да изгони сатану, рекао би Господ.) Да је у Бабу ушао ђаво, види се по томе што је одмах почео да погађа тајна дела људи, да говори измењеним, нељудским гласом, док му се тело кочило, неки пут тешко као да припада десеторици људи. .

У житију Светог Јована Кронштатског (упокојио се 1908. године), једног од највећих светаца новијих времена, наводе се многи примери исцељења ђавоиманих људи које је молитвом творио Свети Јован. Да видимо како је то изгледало, да би нам Саи Бабина укоченост постала јаснија.

Гардијски пуковник Евгеније Михаиловић Жилкин испричао је следеће: "Сродница моје жене, из фамилије Шохових, у Петрограду, оболела је од потпуног душевног растројства, које се нарочито изражавало у нетрпељивости према свему светоме; болесница је мрзела Цркву, Свето ПрИчешће и молитву. Болест се толико компликовала да је болесница легла у постељу, а њени укућани су стално морали да бде над њом, да не би у наступу лудила дигла руку на себе. Крст који је о врату носила више пута је збацивала са себе, тако да су јој га најзад скинули, јер је постојала опасност да се њим не задави.

Тетка моје жене, знајући за њен негативан став према позиву и доласку оца Јована, без њеног знања обрати се оцу Јовану са молбом да посети болесницу и помоли се за њено оздрављење. На опште чуђење свих у кући, болесница је у дан и час доласка оца Јована дошла у стање особитог узбуђења, потпуно јасно и одређено осетила на даљини долазак оца Јована и говорила: "Ено га, спрема се, облачи се, иде." А после неког времена: "Ево га, стигао је", и почела је дере на сав глас: "Не треба, не треба!" (Саи Баба је, да напоменемо, кад су сељаци у њему препознали злодуха и пошли да донесу кокосов орах ради приношења жртве демону са молбом да изађе, то видео на даљини и о томе говорио присутнима).

Свети Јован Кронштатски је Марију излечио молитвом и Светим Причешћем, и зли дух је одмах побегао.

1882, по сведочењу Евстатија Андрејевича Ковеског, Свети Јован је изгнао злодуха из једног сељака који је, ђаволом у себи, био тако снажан да су десеторица људи морала да га држе како се не би отргао. Из његовог грла су излазили животињски крици све док се Светац није помолио и спасао га милошћу Божјом.

Монахиња Марија (Родевич) прича ово: "У цркву је улетала бесомучна жена. Отац Јован јој приђе, али се она баци на њега, савије га до земље и повуче неколико корака. Отац Јован је био веома блед у лицу, али је није пуштао из руку. Страшним гласом из беса она је довикивала: "Ја сам стар... Она је смртни грех учинила, нећу да изађем!"... Али, на послетку, почела се смиривати и опет из баса запитала: " Куда да идем?" А баћушка са победничким осмехом одговорио му је тихо: "У бездан!" Тиме се исцељење завршило".

Одавде видимо откуд Саи Баби туђи глас после поседнућа. Из њега је говорио ђаво.

Многобројни описи опседнутости демонима у житијима светих сведоче да се ђавоиманост пројављује и преко укочености и неосетљивости тела. Злодухом опседнути често повраћају разне предмете (рецимо, перје). Одатле лингами у утроби Саи Бабе.

То што ради Саи Баба, могли су да чине и многи магови некад. Тако је Свети Кипријан (слави се 2. октобра), пре но што се обратио у Хришћанство, толико овладао црном магијом да је могао да наводи градоносне облаке на читаву област која би му се успротивила.

Према свему реченом, јасно је ко је Саи Баба - ђаволски чудотворац, чија сила потиче од самог сатане. Његова присутност нам јасно говори да је близу доба антихриста, последњег лажног месије у злу уједињеног човечанства, који ће, како пише у Откривењу Јовановом, моћи да своди и огањ с неба, да би задивио и застрашио своје следбенике.

А сад да видимо шта нам о Саи Баби каже сам Тал Брук, његов бивши гласноговорник... После тога, моћи ћемо да прочитамо и исповест једне Србкиње, која је веровала овом демонијаку, следећи савете Весне Крмпотић, Бабине пропагандисткиње у нас.

VISE CITAJTE OVDE: http://www.pravoslavni-odgovor.com/Dale ... ije/19.htm
Ђаволско ратиште, ђаволско свештенство и ђаволска мудрост - то је цар , папа и философ деветнаестога века." (Св. Јустин Ћелијски)
Аватар
Kaurin
Војвода
Војвода
 
Порука: 2015
Приступио: јан 2007
Место: Ниш

Re: Чудотворац или шарлатан?

Порука Kaurin 28.1.2008. 14:57

Значи - Саи Баба је тип са "моћима" које треба да захвали злим дусима...
Треба ли тако посматрати читаву Индију са свим њеним религијама?
Ђаинисти нпр. (религија миленијумима старија од хришћанства, прва помиње "безгрешно зачеће" тј. усађивање плода у материцу) је за најмању временску јединицу узимала samay-у (временски период за које се атом, при најспоријем кретању, помери за своју дужину), огроман број (*бем ли га колко) samay-а чини једну avalik-у, a 1677216 avalik-a чини једну muhurt-у која одговара временском интервалу од 48 минута, а 30 muhurt-и чини једну ahoratr-у еквивалентну нашем дану од 24 часа...

30(muhurt-и) x 48 минута = 1440 минута
1440 минута : 60 = 24 (часа).

Знали су за атоме и субатомске честице...
Jovan-Vladimir
Војвода
Војвода
 
Порука: 2179
Приступио: феб 2007

Re: Чудотворац или шарлатан?

Порука Jovan-Vladimir 28.1.2008. 15:32

Дај бре Каурине престани да се бавиш глупостима...

Какав Саи Баба, какве приче? Тип је најобичнији опсенар, а као што веч рекох оба Дејвида су ми 10 пута бољи - било да је Коперфилд или Блејн.

Мени се чини да је Удај са овим текстовима само направио непотребну збрку...

Могу сад ја овде да испљујем Индусе и њихову религију, али чему то? Која је поента? Њихово је да верују у шта 'оће, па макар то били и летећи шпорети, јер је то оно што су им оставили њихови преци...

Нама су наши оставили завет у наслеђе, и ту је почетак и крај приче.

Што се тиче Ђаинизма, њега је основао Махавира, који је живео између 549-477 године пре Христа, док је Јудаизам започео са Аврамом 2000 година пре Христа, и никако не може бити млађи од њега.
Аватар
Гага
Ултранационалиста
Ултранационалиста
 
Порука: 868
Приступио: окт 2006

Порука Гага 28.1.2008. 15:49

Ни чудотворац ни шарлатан него демонизован несретник који се труди да што више душа повуче са собом у пакао. Клонити се свега што има везе са њим, нарочито не пробати "чаробни" прашак који просипа из ничег.
Иначе једна наша са ових простора је добила прстен од злата од непоменка који јој је претворен у прах на њене очи после молитве у једном нашем манастиру.
Треба ли рећи да се тренутно окренула православљу и да је велики молитвеник, ако будем добио благослов писаћу и који је манастир у питању.
Да Бог да догодине у Дреници.
Аватар
Kaurin
Војвода
Војвода
 
Порука: 2015
Приступио: јан 2007
Место: Ниш

Re: Чудотворац или шарлатан?

Порука Kaurin 28.1.2008. 15:59

Jovan-Vladimir ::Дај бре Каурине престани да се бавиш глупостима...

Какав Саи Баба, какве приче? Тип је најобичнији опсенар, а као што веч рекох оба Дејвида су ми 10 пута бољи - било да је Коперфилд или Блејн.

Мени се чини да је Удај са овим текстовима само направио непотребну збрку...

Могу сад ја овде да испљујем Индусе и њихову религију, али чему то? Која је поента? Њихово је да верују у шта 'оће, па макар то били и летећи шпорети, јер је то оно што су им оставили њихови преци...

Нама су наши оставили завет у наслеђе, и ту је почетак и крај приче.

Што се тиче Ђаинизма, њега је основао Махавира, који је живео између 549-477 године пре Христа, док је Јудаизам започео са Аврамом 2000 година пре Христа, и никако не може бити млађи од њега.


"Aјнштајновско" размишљање старо миленијумима не сматрам глупостима, а Махавира је (по предању, тј. остала је 1/4 њихових, ђаинистичких списа) "рођен из божанског плода који је Бог усадио у материцу" и тек је 24-а фаца у овој религији.
Он је око 600. г.п.н.е. најавио "последње доба ђаиниста", религија је знатно старија.
Сличности са хришћансвом несумњиво има - божанско зачеће, најављивање доласка праведних спаситеља...
Узгред, Махатма Ганди је био ђаиниста. Остало их је око пар милиона.

@Гага

Хвала брате.
Не доводи се у, евентуалну, непријатну ситуацију...
Аватар
Mihajlo
Војвода
Војвода
 
Порука: 1173
Приступио: апр 2005
Место: Уједињено Краљевство Србије, Кнежевине Србске БиХ, Маћедоније, Србске Црне Горе и Војне Крајине

Порука Mihajlo 31.1.2008. 14:01

Саибаба је сатаниста..кратко и јасно..
Псалм 16 – 13.
Устани, Господе, претеци их, обори их. Одбрани душу моју мачем својим од безбожника..
Аватар
Теодул
Четник-почетник
Четник-почетник
 
Порука: 48
Приступио: јан 2008
Место: Шид/Београд

Порука Теодул 31.1.2008. 14:41

Шарлатан пагански!
Србија СРБИМА!
Аватар
vodnik
Националиста
Националиста
 
Порука: 424
Приступио: мај 2007

Порука vodnik 31.1.2008. 14:59

Да ли можда неко зна ко стојих иза масовних графита на НБГД И Земуну : МЕХЕР БАБА И РАЗЛИЧИТИ ТЕКСТОВИ КОЈИ УЗ ТО ИДУ ???
Косово освањује сваког јутра. Сваки дан је једна годишњица и једна задушница. И данас се тамо као и на Видовдан 1389. види ко је вера а ко је невера !
Аватар
Теодул
Четник-почетник
Четник-почетник
 
Порука: 48
Приступио: јан 2008
Место: Шид/Београд

Порука Теодул 31.1.2008. 15:06

vodnik ::Да ли можда неко зна ко стојих иза масовних графита на НБГД И Земуну : МЕХЕР БАБА И РАЗЛИЧИТИ ТЕКСТОВИ КОЈИ УЗ ТО ИДУ ???


Па вероватно неко од његових следбеника. Болесни људи.
Србија СРБИМА!
Аватар
Банат
Војвода
Војвода
 
Порука: 4499
Приступио: сеп 2005

Re: Чудотворац или шарлатан?

Порука Банат 31.1.2008. 19:16

Саи Баба је једно ђубре од човека и дебели косијанер.

Шалу на страну, Каурине, имаш доста сајтова који говоре о њему. Реч је о духовном лидеру великог броја људи који истински верују да је он „аватар“, односно отелотворење Бога. Сам за себе говори да је у прошлим животима био и Буда, и Кришна, и Рама, и Исус, и да се поново рађа. Тврде за њега да је у стању да ствара предмете ни из чега. А други се куну да је опсенар и варалица, чак и да су га ухватили на делу. Неке бивше следбенице су га оптуживале и да му је само секс био у глави, али уз објашњења завијена у милион обланди „раскидања окова“ и „показивања пута ка просветљењу“ (добра фора).

Током 1980-их и наглог пораста популарности источњачких кутова, имао је доста присталица у СФРЈ. Мало старији чланови ће се сетити да су његове књиге масовно рекламиране у некадашње загребачком квизу „Квискотека“. Неки говоре да је за Београд говорио да ће у будућности бити „центар света“, међутим већина домаћих присталица били су из хрватских и загребачких кругова. У Индији има на стотине хиљада следбеника.

Неко је поменуо и Мехер Бабу (баба је у Индији отац, као и наша реч ба'ба или бабо). Интересантно је да је и тај Мехер Баба (сада покојни) такође за себе говорио да је „аватар“, и такође је имао милионе следбеника и по Индији и широм света, а био је савременик Саи Бабе. И не само то, обојица су, као „аватари“ и „инкарнације Бога“ послате људима да им „разјасне све“, често давали другачије, чак контрадикторне, изјаве о разним стварима.
Аватар
Kaurin
Војвода
Војвода
 
Порука: 2015
Приступио: јан 2007
Место: Ниш

Re: Чудотворац или шарлатан?

Порука Kaurin 1.2.2008. 2:34

Хвала људи!
Читао сам (делимично) само стртаницу на викију о њему, па рекох "ајд да сазнам више о чему се ту ради"...
Аватар
Срб
Војвода
Војвода
 
Порука: 1441
Приступио: дец 2006
Место: Канада (читај Кењада)

Re: Чудотворац или шарлатан?

Порука Срб 1.2.2008. 3:08

Хехехе... духовни учитељи, гуруи, реики мајстори... да вам испричам један догађај којем сам посведочио а везано за духовне "вештине" са истока.

Једно време сам становао са две цимерице, хрватице, јер се десило да сам уписао један хрватски универзитет пре него сам отишао у расејање. Једна од те две цимерице је била следбеник источњачких учења о реикију, тантри, мантри па између осталог и Саи Бабиних учења. Имала је свог "духовног учитеља" код којег је ишла на сеансе и примање реикија (то је наводно исцелитељска енергија), па ми је сваки пут причала шта је било код учитеља јер сам им ја тамо био занимљив као Србин који прича екавицу па су брзо стекли поверење.
И наравно, једно вече након сеансе, упада ми у собу сва узбуђена, каже имала је невероватан секс са "учитељем". Учитељ наводно зна неке источњачке вештине вођења љубави старе 3000 година, камасутре, тантре, посебна дисања, јоги технике, имала је наводно оргазме сатима након односа. Те сеансе су се настављале али је "учитељева" жена брзо реаговала јер му није било први пут да даје "реики" младим студентицама.
Е кад се пробудила из тог источњачког сна, онда одједном друга прича.... није баш та "сеанса" била невероватна, учитељ није никакав зналац, а и "реики" му је наводно мали па ни није било никаквих мулти-оргазама већ је признала да је све умислила наседајући на његове приче те је у ствари "силована".
Овоме наравно треба додати редовно уживање марихуане, а понекад и јачих дрога. Не сећам се ни сам више које су све разлоге наводили.


Ето о томе се ради. Извињавам се свима на вулгарном коментару, али не знам како би вам дочарао какав је то свет ако не опишем јасно шта се дешавало. Сви ти гуруи за које сам ја чуо директно од људи с којима сам био у контакту, живели су са више жена и учили су да се кроз секс достиже виши ниво духовности, а јасно је сасвим да им је једини циљ у животу био далеко далеко од духовности.
Католичанство је у великој кризи у Хрватској иако се нама можда чини супротно, јер огроман је проценат наркомана по градовима и следбеника источњачких секти. Бабе су једини католици тамо где сам ја био.
Отужни су ми савети људских старешина и мудраца - о како су ми отужни - од када Твоја мудрост затресе моје срце и мозак, Свети Боже.
Следећа

Ко је тренутно на Форуму?

Корисници тренутно на Форуму: Нема регистрованих корисника и 5 гостију