Срђане, ја видим да све што си ти научио од расколника и секташа којима си се, на своју несрећу, придружио, је да изврћеш туђе речи, да подмећеш, трујеш и бљујеш. Научио си се ароганцији, пакости, подсмеху и злоби и, изгледа, верујеш да је то све што треба да знаш.
Оптужио си верни народ Српске православне цркве да се не покорава и не поштује одлуке СА Сабора. Кад сам ти тражио да наведеш у чему то верни народ Српске православне цркве није покоран одлукама СА Сабора, навео си као пример "непокорности" Сабору
- учествовање у службама тзв. новотараца на начин како је народ одувек учествовао (појући на местима на којима новотарци траже да се ћути, што ти етикетираш као "ометање службе") - иако је СА Сабор Српске православне цркве три пута донео одлуку да се службе имају вршити по старом, дакле јасно је да је верни народ у потпуности покоран одлукама СА Сабора
- и то што је монаштво ЕРП кренуло за својим духовним оцем без отпуста неканонски постављеног администратора, иако је за раније поменуте неканонске одлуке у вези са ЕРП одговоран СИНОД, а не САБОР, и мада је и сама одлука да се часни Владика Артемије "умирови" донета НЕСАБОРНО - прегласавањем.
Слагао си, као и увек, као што сви отпадници лажу јер им је отац Лаж, јер си горд и умишљаш да можеш да пребрљаш и премајеш свакога својим блефирањем, извртањима, подметањима и испаљивањем ракета, уз обиље кревељења, не би ли саговорника омео и понизио.
Понављам: верни народ је увек у праву и потпуно у сагласју са СВИМ одлукама СА Сабора СПЦ.
Изгубио сам превише времена на тебе, ти стварно не заслужујеш толико пажње. Не само зато што си расколник и секташ, него и зато што си неискрен, непоштен и подмукао човек, зато што ти је важније да задовољиш своју мрачну, разорну сујету, да надговориш и понизиш саговорника, не бирајући средства, него отворен разговор.
П.С. Успут, не каже се "СА СПЦ", између осталог и зато што то не значи ништа, него се каже СА Сабор СПЦ, или СА Синод СПЦ, што значи Свети Архијерејски Сабор Српске православне цркве, тј. Свети Архијерејски Синод Српске православне цркве.