Српски родољуб 18.3.2019. 10:58
Не потцењујем ни ја људе који имају само средњу школу. Узгред, ни ја нисам студирао након завршетка средње школе. Проблем је што су такви били већина у СРС-у, не само међу чланством, него и у врху. Они су баш циљали на те нискообразоване гласаче, код њих је Шешељева реторика имала прођу. Док је Коштуничин ДСС био академска странка. Наравно, они су у кризним временима били млаки, издавали су само саопштења.
Шешељ је наводно био против Кумановског спрозума. Тада је изјавио да је то капитулација. Што није са својим посланицима напустио владајућу коалицију, тиме би макар делимично себе амнестирао од издаје! Наставио је да буде део те владе као да се ништа није десило!
Не кажем да у СРС-у није било квалитетних људи, али, такви су на жалост потискивани. У први план су стављани Шешељ, Вучић, Николић, Тодоровић, Радета, Јовановићка... Никада Вучић није био добар у расправама. Класичан демагог, никада није имао аргументе у дуелима. Бучан је био, и то га је вадило...Кад се само сетим неке емисије из 2005. године, где су гостовали он и Ђилас. Могу слободно рећи да га је Ђилас ту нокаутирао. Вучић је ту редовно скретао с теме на тему, понављао неке фразе...
„Ја не волим устанак са људима који ће ме напустити при првом неуспеху, ја волим револуцију са грађанима кадрим да поднесу сва искушења једне дуготрајне борбе каква ће, услед жестоких политичких услова, бити и наша - или ћемо водити говеда у касапницу.“ - Гоце Делчев