Обилић ::Родољубе, ја мислим да је баш тако, и није да мислим него већ сигурно знам да је тако јер имам фамилију из Крајине и мој деда од мајке је рођен у Крајини и одрастао тамо међу хрватима, познајем их у душу, и да дође сутра до нечега они би све исто поновили. Чињеница је да је више од 80% хрвата усташки оријентисано, то су доказали и 1991. године када су са великом већином подржали новог усташког поглавника Фрању Туђмана и нову НДХ. Они мрзе Србе од малих ногу и имају тешке и неизлечиве комплексе од Срба. И Војвода Момчило Ђујић који је и сам ратовао против усташа и био сведок усташких злочина рекао је, "Са хрватима никада не може доћи до било каквог договора, са њима се можемо гледати само преко нишана".
Не можемо никада имати добре комшијске односе са онима који то неће, нити су то икада желели и са онима који су извршили највећи геноцид у историји човечанства над нашим народом, окупирали вековну србску земљу Републику Србску Крајину и протерали преко 250.000 Срба са својих вековних огњишта и забрањују Србима и сада повратак својим кућама одакле су протерани.
Иначе, Ивана Пернара поштујем и ја, свака њему част на свему што ради, али он је изузетак и нажалост веома мало је таквих као што је Пернар, има веома малу подршку у Хрватској и скоро сви га сматрају "издајником" јер је нормалан човек, није усташа и не мрзи Србе.
Ја сам био тамо на летовању, и могу ти рећи да нисам имао било каквих проблема.

Понављам, нисам југоносталгичар, и мислим да је идеја о било каквој Југославији чиста утопија. Само кажем да ми можемо бити ок комшије,то није немогуће.
Живи зид уопште нема занемарљиву подршку. Они су једина антиглобалистичка опција у Хрватској. Залажу се за излазак из нато пакта, Европске уније, противе се мешању ММФ-а...
Ми смо се годинама заносили да је идеја Југославије изводљива, иако је било јасно да та творевина неће опстати. Одржавала се захваљујући америчким кредитима. Чак мислим да је и споразум Павелић-Стојадиновић био бољи од било какве Југославије.