- iедно име, сероњо. Једно име реци. Једног социолога значаiниiег - бољег! - од Маркса.
- не свираi курцу, него реци то iедно име. Просветли нас. запрепасти нас!
- нема, а? - па што сереш онда?
Коста :: Једно име реци. Једног социолога значаiниiег - бољег! - од Маркса.
Србски ратник ::Лењин није био Јеврејин, он је по оцу био Рус, а по мајци Калмик.
Republikanac ::Јеси ли сигуран? Погледај мало ово: http://content.time.com/time/world/arti ... 13,00.html
ПС. Ко што и рекох: немам ништа против тога што су Јевреји измислили комунизам само ми је мало чудно кад видим да га анти-семити дркају на дотичну идеологију...
Јевреји измислили комунизам
SMUK ::
Komunizam kao i svaki drugi izam je produkt zapadnoevropske malogradjanstine.
Republikanac ::Ало Ратниче, јел'умеш ти да читаш? Лењинова баба с мајчине стране је била Јеврејка. И то не кажем ја него „декласификовани“ документи КГБ-а. И шта ти ту сад није јасно? У СССР-у се то због урођеног руског анти-семитизма крило, данас за тим нема потребе.
И шта мешаш бабе и жабе? Какве везе има комунизам као теорија (или ти идеологија) са послератном геополитиком? Након Другог светског рата САД, Британија и Француска (до 1967) су подржавале Израел док комунистичке земље нису. Шта је ту сад чудно? Па сасвим нормално је да „анти-империјалисти“ нису хтели да воде исту политику као и западни империјалисти. Никакве то везе са овим о чему ми причамо нема. Као што нема ни Стаљинов анти-семитизам. Чудна ми чудна, Стаљин био анти-семит, јеси ли ти упознао икад некога из мајчице Русије па да није...
Комунизам је јеврејска измишљотина и нема ту неког великог филозофирања.
И не само због тога што је родоначелник те идеологије Карл Маркс. То мање-више. За мене је битније што су рецимо до Другог светског рата барем 80 посто најјачих марксистичких теоретичара (па и политичара) били Јевреји. Или можда треба да те подсећам на Розу Луксембург, Карла Либкнехта, Клару Цеткин, Ернст Толера, Леона Блума , Бела Куна, Троцког, Камењева, Зиновјева... Требало би ми три дана да их све набројим. Па и родоначелник „ревизионистичког марксизма“ (што ће се касније изродити у модерну социјалдемократију) Едвард Бернштајн је био Јевреј.
Сама комунистичка теорија иначе доста вуче из јудаизма с том разликом што у комунизму улогу Месије који „исправља све криве Дрине“ преузимају „пролетери“. Без тог јеврејског месијанизма тешко да би се могла и родити једна тако „месијанска“ идеологија као што је комунизам.
Е сад разлика између мене и анти-семита је та (да не буде забуне) што анти-семити мисле да су Јевреји измислили комунизам са свесном намером да зајебу гоје док ја не мислим да је то било посреди.
Јевреје је Марксова идеологија привлачила (по мени) искључиво због свог месијанизма као и интернационализма (у време кад је анти-семитизам бујао „пролетерски интернационализам“ је сигурно био привлачан за многе Јевреје).
Што се лупетања о Србима и усташкој идеологији тиче овако...
Ако су 80 посто најјачих усташких идеолога били Срби тј. ако су усташтву Срби допринели теоријски (па и политички) у истој оној мери као и Јевреји комунизму онда да, усташтво је српска измишљотина. Но ја не мислим да је то био случај а сигурно ни ти.
Осим ако не верујеш у ону Шешељеву теорију да су сви Хрвати у ствари Срби, онда је то друга прича...
Republikanac ::Једини начин Српски ратниче да ти обориш моју тезу је да некако докажеш да све тамо негде до Другог светског рата огромну већину најјачих и најутицајнијих марксистичких идеолога нису чинили Јевреји. Да су то хе, хе, били можда Швеђани. Или Грци. А све друго су приче. И то шупље, укључујући и наклапања о Шешељевим небулозама.
Но чак и да претпоставимо да сте ти и Шешељ у праву и да су велику већину најјачих усташких идеолога (не говорим о простим и необразованим кољачима, ј**** њих, већ о идеолозима) чинили Срби и ту опет постоји једна велика разлика са јеврејским идеолозима марксизма.
Јеврејски теоретичари марксизма, чак и они добро асимиловани, нису негирали своје јеврејске корене. Нису рецимо тврдили „Ја сам чистокрвни Пољак или Француз“ и „Са Јеврејима немам никакве везе“. Једино је Лењин, из крајње прагматичних разлога, крио порекло своје бабе Јеврејке(Стаљин је кажу знао за то али је и он био присталица прикривања тог податка да се у анти-семитској Русији не би нарушио углед „вође револуције“). А нису ни заговарали истребљење свог народа за разлику од оних твојих Срба-усташа.
Е сад, ту се поставља филозофско питање: да ли онај који негира своје корене и приде заговара истребљење народа из кога је потекао још увек припада том народу? Ја би рекао да вероватно не...
Што се Стаљина тиче он је рођен крајем 19 века у царској Русији и сасвим је нормално да је био анти-семит као и сви његови вршњаци. Уосталом, ко то још у Русији није анти-семит (умерени или радикални, није сад битно), нема то везе ни са комунизмом ни са било каквом идеологијом...
Корисници тренутно на Форуму: Google [Bot] и 14 гостију