Republikanac 15.5.2016. 3:57
Дечко, ја разумем да си ти идеолошки острашћен и да мрзиш комунисте али то ипак није разлог да лупаш глупости...
Дакле, као прво, за „шта би било да је било“ отвори посебну тему па ћемо тамо да маштамо до миле воље.
Као друго, ја не могу бити комуниста јер да би био комуниста морам бити марксиста а да сам марксиста никад не би написао да „лично мислим да би било боље да смо 1945 увели некакав полу-државни капитализам“. А моја подршка Слоби нема благе везе ни са комунизмом ни са марксизмом. Као ни подршка Лукашенку или Кинезима...
Кажеш Амери и Руси лупали југословенским функционерима шамаре па још и наизменично? Па јес, Тито је био познат по томе што је дозвољавао лупање шамара, Стаљин је то веома добро знао а и Амери су му се налупали шамара ко до мојега. Нарочито се видело то америчко лупање шамара на примеру односа Југославије са Израелом, Либијом, Палестинцима, Насеровим Египтом и још по којом земљом...
Иначе, пошто ти о национализму немаш појма да поновим. Циљ сваког нормалног националисте је:
-модернизација
-индустријализација
-изградња инфраструктуре
-независност
-сувереност
-солидно опремљена војска и као седму тачку додао би
-контрола природних ресурса и стратешких грана привреде
Ових 7 тачака је Југославија испунила а сад да ли је могло и више и боље од тога је нека друга тема (вероватно јесте али је вероватно могло и горе)...
ПС. Не кажем ја да је Југославија била идеална држава, наравно да није, већ само то да је посматрано са националистичког становишта имала и своју успешну страну...
Жилко, смрдиш.