ЕКОНОМИСТА 12.12.2018. 20:31
Хехе, земљаче мој... модус, медијана и аритметичка средина се уче из предмета статистика на првој години свих економских факултета.
Нисам ја погрешио, него ти ниси обратио пажњу шта сам написао, а написао сам средња зарада у септембру 2018. године је износила 37.957 динара, а не просечна плата. Наравно да је у питању медијана, али користио сам новинарску терминологију јер се више пута догодило да, када пишем на форуму или причам уживо са људима, се не разумемо најбоље. Што је и нормално, јер да мени сада Коста почне да објашњава физику, вероватно бих га гледао отворених уста.
Трудим се да овде на форуму износим релевантне податке, односно из званичних извора (републички завод за статистику, народна банка Србије, фискални савет, угледни професори и економисти итд.). По званичним подацима РЗС, а који информације добијају из Пореске управе, медијана је у Србији у септембру 2018. године износла 37.957 динара, што значи управо оно што сам написао. Ако имаш неке друге (поуздане) податке, драге воље ћу их узети у обзир.
Са друге стране, по званичним подацима, просечна нето зарада по запосленом у истом месецу је износила 47.920 дин, што си ти потпуно исправно образложио и критиковао. Истина – лаж – статистика.
Управо ту се крија још једна трагична чињеница о пропадању Србије и Српског народа у социјалном смислу. По презентованим подацима, највећи број радника у Србији (готово 20% радне снаге) је примао плату у распону од 20.000 до 25.000 динара, а при томе званична статистика не обухвата све оне који раде на црно, који су непријављени итд. То су сви они јадни људи који раде у бутицима, код Кинеза, у трафикама, кафићима, код фризера и козметичара, на грађевини, у којекаквим кол центрима и на другим местима, а имају мање од 1000 динара дневно. Процењује се да њих има око 630.000.
Млади беже из ове земље јер овде нема будућности и нема наде.