triatlon ::Необјашњиво ми је да Срби, избегли или протерани из Хрватске, у великој већини пишу латиницу. То је као кад би Јевреји, који су побегли нацистима, цртали свуда кукасти крст.
Хвала Богу, твоје име на форуму написано ћирилицом.
triatlon ::Необјашњиво ми је да Срби, избегли или протерани из Хрватске, у великој већини пишу латиницу. То је као кад би Јевреји, који су побегли нацистима, цртали свуда кукасти крст.
ДејанНационалистa ::Хвала Богу, твоје име на форуму написано ћирилицом.
Коста ::- усроњо мали? - латиница ниiе српско писмо.
- iеди говна и не iављаi се више! Пун ми iе ку*рац таквих будала.
Српски родољуб ::Шта зна жидовско копиле које је писмо српско. То треба дрвеним маљем по глави!
Naravno da znam da su oba pisma srpska, neće valjda da me uče ustaški idioti poput tebe i komunistički bolidi poput Koste. Srpska latinica nije vaša privatna svojina pa da je poklanjate Hrvatima. Ne bi me čudilo za par godina da Makedoncima poklonite i srpsku ćirilicu pa da ostanemo bez oba pisma. Kreteni bolesni!
SMUK ::Srpska latinica
Домољуб ::То треба дрвеним маљем по глави!
имају ли Македонци и Бугари латиницу?! Немају!
Устав Републике Србије је врло јасан. Службени језик је српски, а писмо ћирилица! Не помиње се нигде латиница.
1. Српска латиница не постоји.
2. Латиница која се код нас користи је творевина Хрвата Људевита Гаја.
3. Неразумљиво ми је да било који Србин, без обзира одакле је (триатлон је поменуо искључиво крајишке Србе) пише хрватском или ћелавом латиницом. Наше писмо је ћирилица, било и биће!
SMUK ::Pa šta? Oni nemaju, mi imamo!
SMUK ::Pravopis srpskog jezika Matice srpske kaže:
"Osnov savremene, a uglavnom i istorijske evropske pismenosti čine tri pisma - grčko, latinsko ili latiničko (latinica) i ćirilsko ili ćiriličko (ćirilica). Ćirilica i latinica predstavljaju standardna pisma našeg jezika"
Dakle nemojte lupetati napamet.
Колико ја знам, једино ми и "имамо" два писма.
Формално јесте тако, гајевица се користи као некаква "српска" верзија латинице што је потпуна будалаштина
(не поштује основни принцип савременог српског језика "један глас - једно слово")
(код Срба се јавља тек са стварањем Југославије)
Нека њом пишу Хрвати, она једноставно није наша!
Иако нисам лингвиста и не бих се упуштао у озбиљне расправе те врсте, за мене је латиница у било ком облику (као "гајевица" или "ћелава") потпуно неприхватљива међу Србима
Корисници тренутно на Форуму: Google [Bot] и 19 гостију