srpskinacionalisti.com

Последња шанса за ћирилицу?

Форумска правила
Обавезно прочитајте Правилник о понашању на Форуму и форумски бонтон пре учешћа у дискусијама!
Аватар
imenijevazno
Ултранационалиста
Ултранационалиста
 
Порука: 552
Приступио: мај 2011

Re: Последња шанса за ћирилицу?

Порука imenijevazno 17.12.2018. 16:53

Нажалост, то што протест није на ћирилици није ни у првих пет спорних момената протеста.

Први је тај што сам пристао да шетам иза (са) Зорана Живковића, Бошка Обрадовића, што бих прогутао да су говорници били и Мирјана Карановић и њој слични...
Друго, то друштво које шета, немам доказ а имам предрасуду, већином није друштво које Србију жели одистински да мења на боље, него које је незадовољно што оно нема државне јасле. Краће, шетам са ботовим ДС које једино желе да поново заседну и пљачкају по јавним предузећима, а заболе их ку.рац што шиптари кољу србе на КосМету и што нас бела куга убија.
Треће, велика већина тих људи је гласала и подржавала Сашу Јанковића, почевши од уваженог академика Теодоровића. Стварно није да се правим паметан, али ако је мени издалека очигледно да је Саша Јанковић кретен, каква је урачунљивост тих људи? Знам да вама са форума ово нема никаквог физичког смисла, али из мојих ципела то изгледа овако: Вама Тадић не ваља, ал' вам је Јанковић (био) кул? Па ви сте онда дебили из исте лиге као Вучићеви гласачи.
Четврто, моја подршка Ђиласу јесте велика, али нисам заборавио како се ономад лапотски понео према Тадићу. И како је кур.вински избацио Јеремића. А ни Јеремићу нисам заборавио да је могао да покаже и више оданости према Тадићу својевремено. Осим Тадића који је државник, оно остало тамо су политичари, политиканти, политичке проститутке и јајаре. Не рачунам ту Зорана Живковића, он је само обичан кретен, ни Бошка Обрадовића који је фашиста. Да ме не схватите погрешно, није фашизам лош
по дифолту, и ја сам фашиста. За Бошка би се можда једино могло рећи да делује да не би био спреман да изда Србију зарад власти. Ипак, у овом моменту, то се не може знати са сигурношћу. Ризик који се преузима чином стајања са њим у колону је веома велики, једино (делимично) оправдање је што он нема значајну подршку у народу. Али, ни Хитлер је није имао . . . Тако да, кад и ако Вучић падне, једино о чему се с њим може договарати је датум следећих избора.
Пето, ја сам јаког уверења да од ових протеста, као и свих досадашњих, нема ништа. Требало би да се окупи бар 200-300 хиљада људи да се каже да су масовни. Такође, ми шетамо, а немамо артикулисане захтеве (заправо, немамо никакве захтеве). Ако хоћемо да не вара на изборима, дај да то формулишемо.
С друге стране, верујем да већини у Србији стварно одговара Вучић. Сви они који су отишли у иностранство, а то су стотине хиљада, су људи који су гласали против њега, а сада их нема.

Ето.

Е, ако неког занима, стао сам поред чела колоне у Светогорској (Македонској). 16 минута је требало да прође колона. То је 1000 секунди, то је чињеница. Е, сад, по мојој процени, у реду у тој улици, на том месту, је било 15ак људи, брзина колоне је нпр. 1 метар у секунди. Дакле, по мени, било нас је 15000. Плус ми је можда хиљаду-две прошло иза леђа - тротоаром. Плус су неки одлазили пре краја шетње. Ипак, делује ми натегнуто оних Ђиласових 25000, али ок, можда и јесте било.
Србе кољу, силују и пљачкају на КосМету, а они који себе зову српски националисти не раде ништа у вези тога. И још се крију иза чедићеваца, тадићевих испрдака и њима сличних.
Аватар
Зорад
Војвода
Војвода
 
Порука: 4146
Приступио: мај 2012

Re: Последња шанса за ћирилицу?

Порука Зорад 17.12.2018. 20:11

Осим Тадића који је државник,Сад, он јесте испао државник у односу на ове после њега, али шта је он то па заиста мудро учинио док је кормило било код њега?


Пето, ја сам јаког уверења да од ових протеста, као и свих досадашњих, нема ништа. Требало би да се окупи бар 200-300 хиљада људи да се каже да су масовни. Такође, ми шетамо, а немамо артикулисане захтеве (заправо, немамо никакве захтеве). Ако хоћемо да не вара на изборима, дај да то формулишемо.
С друге стране, верујем да већини у Србији стварно одговара Вучић. Сви они који су отишли у иностранство, а то су стотине хиљада, су људи који су гласали против њега, а сада их нема.Овде си све лепо рекао, суштина свега.
За ово време ово је пристојан број демонстраната, али је далеко од неке критичне масе. Ђинђић је пре 19 година скупљао далеко већи број људи и то свако вече са захтевом да Преподобни оде, па се све завршило без резултата.
Од ових шетњи једном недељно по сат-два у оволиком броју неће бити никакве вајде.
Брозовац: ПК
Аватар
imenijevazno
Ултранационалиста
Ултранационалиста
 
Порука: 552
Приступио: мај 2011

Re: Последња шанса за ћирилицу?

Порука imenijevazno 18.12.2018. 0:26

Добро, ја сам то око Тадића а и уопште, више за себе писао, да бљуцнем шта мислим, наравно да немам илузију да ли форум мисли да је Тадић државник или би се потукли ко би га први бацио лавовима.
По мом мишљењу, он је све што је урадио као председник добро урадио. Али, сумануто би било да очекујем да то овде наиђе на било какво разумевање, поготово кад ја међу 'жутом' популацијом то не могу.

Он и то лоше што је радио, то је зато што је био присиљен од стране Империје или домаћег олоша. А ко год да је био други на његовом месту, само би било још драстично горе. Играо је баскет са Дачићем, кохабитирао је са Коштуницом, повећао је пензије (јер су га уцењивале оне пич.ке из ПУПСа и СПС), а све то док су му Тома и Вучић латентно претили нападом на живот и тело. Њега, а имплицитно и његове породице. Попуштао је око КосМета, колико је морао... Мени је довољно само да се сетим Томиног и Вучићевог 'поништићемо Боркове споразуме' а онда потписивања Бриселског споразума, па да добијем жељу да их устрелим као бесне псе, све исто као што су они Тадићу претили због потписивања ССП.

Али, све то овде није битно.

Овде је тема ћирилица, а ја сам хтео о Вучићу и начнима да се он сруши.

Да, у оволиком броју, слаба вајда. Али, ако се број попне на 50.000 или 100.000 - што мени делује немогуће јер не видим ни одакле ни због чега, е онда . . .
Једну ствар је Јеремић у праву, Вучић се прилично лецнуо и због нас шачице, 15-20к. Па нека је и зато што је тренутно преосетљив због овог на КосМету.

Не бих да звучим претенциозно нити неосновано оптимистично, али размотри неколико ситница:

1. Зашто је уопште Дијана Хркаловић ишла у Лучане? Зар није довољан локални шеф полиције, или наченик из Чачка. Власт очито мисли да су они дебили или им не верује. ЈА мислим и надам се да је ово прво.
2. Јеси ли гледао снимак када Бошко и екипа иду у станицу? Онај начелник, мада се већим делом не чује шта прича, нешто ми је туњав. Гледа у страну, прича тихо . . . туц, муц. Нема оног полицијског става типа : Господо, молимо Вас да напустите просторије, приведени даје изјаву, биће предузете мере, ометате службенике у раду, кршите закон . . . и тако још 20 речи. 35 секунди и крај приче. Него, стоји као школарац који се упишкио па се стиди, а Бошко му држи вакелу 15 минута.

3. Бошко му је је.бао кеву са оним питањем, ок привели сте нашег члана, због измишљене пријаве, али овде тридесет возила без таблица, ви ништа. Ми патроли цео дан пријављујемо људе који ометају изборе, прете и контролишу грађане, дупли спискови, патрола каже да им је смена при крају, да одемо у станицу...

Да ја теби нешто кажем. Тај ће начелник да буде изрибан. Ако Вучић буде гледао снимак, ако се буде стигао бавити тим ситницама, начелник ће добити своју порцију.
Ја се, рецимо, надам томе. Да властима попусте живци, да нареде полицији да буду оштрији, да се из тога изроде хапшења, и да онда Србија устане против репресије, терора и полицијске државе. То би могло да активира још неке људе. По мени, управо је Вучић ово имао у виду, када је рекао да их не дирају и да их пусте да урлају. Али, од пет пута, једном ће неко негде погрешити. Као са Борком што је неко решио да га налупа. Па се на то надовезала Барбара.
Ма колико способан био, Вучић све то не може да контролише, јер он је поставио овај систем, у коме људи ограничених интелектуалних капацитета врше послове. Што рече не-знам-ко-оно-беше . . . за пети октобар : Знате ли ви кад би ми ово спровели (5. октобар) да је Радмило Богдановић био министар? НИКАД. Ово је прошло и успело јер смо имали Влајка Стојиљковића који је дебил. А, ово сад ја додајем, то је моје мишљење, Мира је Радету наредила да ракетира Београђанку, а он није хтео да има двеста мртвих на месту, схватио да су они потпуно полудели и отказао им послушност у ноћи преврата.

Што рече Шкоро, Јанковић, Бели и Јеремић су добили више гласова од Вучића на председничким у Београду. Шта ја мислим о екипи која гласа за прву двојицу није важно, важно је да су они потенцијални глсачи опозиције.

За крај, да поновим. Он мирно отићи неће. Свако ко има икакву дилему, може да погледа снимак када 2012. он саопштава да је тома победио. Ја сам то гледао само једном, онда уживо у преносу, али ми се усекло у мозак. То узбуђење, то неверовање самом себи, та екстаза . . . ме је подсетило на ону Хитлерову изјаву коју му приписују, када је постао канцелар. 'Ми смо овде (Рајхстаг) сада ушли и одавде нећемо изаћи више никад.'
Заличио ми је на педофила који је упао у обданиште и схватио да је их је одрон снега одсекао од света у наредних три месеца. У тренутку, он схвата да су ту још само васпитачица и куварица.
Србе кољу, силују и пљачкају на КосМету, а они који себе зову српски националисти не раде ништа у вези тога. И још се крију иза чедићеваца, тадићевих испрдака и њима сличних.
Аватар
игорсима
Војвода
Војвода
 
Порука: 3856
Приступио: апр 2006

Re: Последња шанса за ћирилицу?

Порука игорсима 18.12.2018. 2:30

Да не буде да игноришем тему, подсетићу заинтересоване на своје бисере од раније:

viewtopic.php?f=4&t=20548&p=375810&hilit=%D1%9B%D0%B8%D1%80%D0%B8%D0%BB%D0%B8%D1%86%2A#p375810

viewtopic.php?f=7&t=18767&p=331069&hilit=%D1%9B%D0%B8%D1%80%D0%B8%D0%BB%D0%B8%D1%86%2A#p331069

Нећу све да понављам, мада стално треба истицати дебилност идеје да је више-боље и да су два писма за један језик боља од једног?!
Па, кад би тако заиста било ја бих лично направио и треће писмо да постанемо још бољи и богатији. И четврто, ако треба...
Који језик може да се "похвали" да за му за читање текстова треба познавање 60 слова? Само српски.

Осим тога, треба признати да се ја не бих противио употреби латинице у српском језику кад би и у Хрватској учили и користили ћирилицу у истој мери као ми латиницу. И даље бих сматрао да су два писма озбиљан недостатак језика, али недостатак који може да се прогута јер је такво стање на терену. Подељени смо али смо нашли начин да заједнички живимо.
Овако, додатно сам за затирање латинице код нас.


Међутим, јавио сам се да запитам дотичног по чему је Тадић био државник? Мислим, шта је то урадио другачије него Коштуница за кога сви овде знају да га сматрам јединим државником код нас?
Мене су онолико прозивали за Коштуницу и ја сам одговарао. Ено их сви одговори на једној, додуше мало обимнијој, теми.
Али, нек ми неко каже неку и о Тадићевој државности. По чему се он разликује од Вучића сада, рецимо? Али, само рецимо... јер сам заправо хтео одговор у слободној форми. Што би рекли, од срца. Али, са аргументима. Не треба ми субјективни утисак.
Дакле, шта чини неког државником? Није ваљда свако на власти - државник? А и уопштено, шта је то Тадић урадио и чиме је заслужио да има наше поштовање због 7 година на власти?

Може одговор и на некој другој теми, све ми одговара.
Хвала унапред.
Аватар
Зорад
Војвода
Војвода
 
Порука: 4146
Приступио: мај 2012

Re: Последња шанса за ћирилицу?

Порука Зорад 18.12.2018. 9:59

Наставио сам дискусију овде:
viewtopic.php?f=1&t=28482&p=627530#p627530
Брозовац: ПК
Аватар
Vranac
Војвода
Војвода
 
Порука: 10347
Приступио: мар 2006
Место: Београд, Србија

Re: Последња шанса за ћирилицу?

Порука Vranac 30.12.2018. 5:11

И пијаце осваја српско енглески хибрид:
Слика
Аватар
M-91
Војвода
Војвода
 
Порука: 1418
Приступио: јул 2015

Re: Последња шанса за ћирилицу?

Порука M-91 31.12.2018. 20:01

Јбг, гледају фарму, парове и слична сра*ња, па упијају те наказне изразе..... Још један пример културоцида.
Србија нема алтернативу!
Аватар
Vranac
Војвода
Војвода
 
Порука: 10347
Приступио: мар 2006
Место: Београд, Србија

Re: Последња шанса за ћирилицу?

Порука Vranac 12.4.2019. 0:49

Дошли Американци да нам чувају ћирилицу. Да видимо да ли ће тако остати и у крајњој изведби кафетерије.

Слика
Аватар
СлобаСрбија
Војвода
Војвода
 
Порука: 2073
Приступио: јун 2009
Место: Беловград, Србија

Re: Последња шанса за ћирилицу?

Порука СлобаСрбија 24.4.2019. 19:06

До мојега (следећег коментара)...

Слика

http://www.rts.rs/page/stories/ci/story ... rbaks.html
Блокирана анти-српска олош: Vemavuk, orgin, Verterdegete, Зорад, Sistem, Српски родољуб, Republikanac...
Аватар
Зорад
Војвода
Војвода
 
Порука: 4146
Приступио: мај 2012

Re: Последња шанса за ћирилицу?

Порука Зорад 24.4.2019. 21:29

Пише и на ћирилици у продужетку, то се не види на слици.
Брозовац: ПК
Аватар
Vranac
Војвода
Војвода
 
Порука: 10347
Приступио: мар 2006
Место: Београд, Србија

Re: Последња шанса за ћирилицу?

Порука Vranac 27.4.2019. 12:51

игорсима ::Па, кад би тако заиста било ја бих лично направио и треће писмо да постанемо још бољи и богатији. И четврто, ако треба...


Не треба да правиш треће. Имају Срби Арeбицу. Koристила се дуже међу Србима него гајева латиница.

Слика
Аватар
Kaurin
Војвода
Војвода
 
Порука: 2019
Приступио: јан 2007
Место: Ниш

Re: Последња шанса за ћирилицу?

Порука Kaurin 30.11.2019. 21:38

Некако се у ери технологије запатила догма у науци, па још отворено заплашује и анатемише оне научнике који ставе под упитник званичне верзије...

Не постоји хрватска латиница, као што не постоји ни српска, француска, енглеска и сл. - постоје модификована писма изумрлог језика народа који је из једног села за неколико векова завладао Европом, Блиским Истоком и северном Африком - па пренео утицај...

Можда је мање зло што се актуелне генерације - претежно до дебилности конформистичке - понеле за трендом масмедиолошке супкултуре погуране и са 2 страна језика у школама од малих ногу, али не треба фолклорно инсистрирати на ћирилици само зато што је наша (други наследише латиницу кроз романизацију), већ и зато што је савршена.

Та савршеност је њен можда и најбољи заштитник и "маркетинг", нарочито ако се има у виду колико и за кога закони код нас (не) важе...

Енглези су хтели да изведу реформу попут Вукове - али је прештампавање милијарди књига био превелики залогај и за некада највећу и практично једину суперсилу...

Јављају се нови моменти - неки лингвисти (међу којима предњачи неки Амер) - повезују ћирилицу са писмом из Винче...
То се није свидело догматској науци којој све почиње из Сумера - па су осули дрвље и камење по заступницима таквог мишљења - а онда се званично открило да је овде металургија старија пар миленијума него у Сумеру и сл...
Аватар
Vranac
Војвода
Војвода
 
Порука: 10347
Приступио: мар 2006
Место: Београд, Србија

Re: Последња шанса за ћирилицу?

Порука Vranac 1.12.2019. 18:49

Имали смо неко глупо предавање у фирми где је свако требало да се потпише на крају да га је одслушао. Ја сам отприлике био петнаести по реду, и запазио сам пре мене само још један потпис ћирилицом.

И сама влада је одустала од рехабилитације ћирилице јер су свесни да ће наићи на отпор већине грађана који пишу латиницом. А њима је сваки глас битан.
Аватар
Юрков
Ултранационалиста
Ултранационалиста
 
Порука: 626
Приступио: мар 2012
Место: Србија

Re: Последња шанса за ћирилицу?

Порука Юрков 3.12.2019. 23:52

Vranac ::Имали смо неко глупо предавање у фирми где је свако требало да се потпише на крају да га је одслушао. Ја сам отприлике био петнаести по реду, и запазио сам пре мене само још један потпис ћирилицом.

И сама влада је одустала од рехабилитације ћирилице јер су свесни да ће наићи на отпор већине грађана који пишу латиницом. А њима је сваки глас битан.

Зашто би наишли на отпор? Ти који пишу латиницом су претежно без икакве свести или су бескичмењаци.
Нико се не би бунио.
Претходна

Ко је тренутно на Форуму?

Корисници тренутно на Форуму: Google [Bot], Раде Дерикоња и 3 гостију