srpskinacionalisti.com

Систем отворене крађе

Форумска правила
Обавезно прочитајте Правилник о понашању на Форуму и форумски бонтон пре учешћа у дискусијама!
Аватар
Vranac
Војвода
Војвода
 
Порука: 10324
Приступио: мар 2006
Место: Београд, Србија

Систем отворене крађе

Порука Vranac 30.11.2014. 23:13

Сећам се 90-их у време Милошевића то што политичари краду, имају куће на Дедињу, возе скупа кола, се у јавности сматрало заиста за нешто скандалозно, нешто што ће се срушити када и сам тај режим, и паре ће макар једним делом бити враћене. Иако им нико није веровао, првих година ДОС-овци су глумели некакве бизнисмене који су паре стекли пре доласка на власт. Причало се о враћању покрадених пара са Кипра, али знамо сви шта је са тим било. За 10 година ДОС-овског режима илузије народа су срушене, и људи су схватили да је то просто део игре, и да и ситнији министри имају куће на Дедињу и милионске рачуне у банкама, и да се са променом власти не мења и систем. Док се данас дошло до тога да политичари потпуно отворено краду и више се ни не бране јер то сматрају својим пуним правом. Имамо случај од пре неки дан где Вулин уплаћује државних 2 милиона евра некаквим фантомским НВО отворених пар дана пре конкурса без икаквог прикривања. Па и случај са Вучићевим братом и фирмом "са његовом украденом личном картом" је део исте приче. Па Дачићево коферче од пре неку годину. Више нико и не сматра ненормалним да политичари бесомучно отимају колико год могу.
Аватар
Đorđo Napolitano
Војвода
Војвода
 
Порука: 1853
Приступио: мар 2012

Re: Систем отворене крађе

Порука Đorđo Napolitano 27.9.2017. 15:40

Тетка из Канаде

Стан од 107 квадрата са паркинг местом на Звездари супружнике Вулин је коштао 244.620 евра, пише у уговору до којег су новинари КРИК-а дошли током истраживања имовине политичара. Прву рату од 40.000 евра Вулини су, према уговору, исплатили у октобру 2011, а остатак је требало да исплате до краја септембра 2012. године.

Једина некретнина коју је Вулин поседовао пре ове био је једнособан стан у Новом Саду. Тај стан је 2010. године, под неразјашњеним околностима, добио на поклон од судије Олгице Милошевић, а две године касније продао га је рођеном брату за 38.000 евра.

Вулин је у објашњењу Агенцији навео да је стан на Звездари платио од продаје имовине. Међутим, износ који је добио од брата није могао да покрије ни прву рату новог стана. То је приметила и Агенција, па је тадашња директорка Татјана Бабић затражила од Вулина да објасни како је финансирао куповину.

Овај пут, министар је дао другачије објашњење. Рекао је да су он и супруга позајмили 205.000 евра од њене тетке из Канаде. Као доказ, предао је признаницу с потписом његове супруге Наташе на којој је писало да је примила новац и да је рок за враћање десет година. Потписа тетке из Канаде, међутим, није било.

Ни ово објашњење није уверило Агенцију да Вулин говори истину. Уколико је стварно узео позајмицу од супругине тетке, по закону је био обавезан да и тај дуг пријави – што није урадио.

Навео је да је стан у потпуности исплатио дан након овере уговора. Као доказ доставио је још једну признаницу, али ни овај документ није био у потпуности валидан. На њој се налазио потпис продавца стана који живи у Марбељи у Шпанији, али је недостајао број рачуна на који је Вулин уплатио новац.

Његове непотпуне и неусаглашене изјаве биле су сумњиве Агенцији, па се упустила у даље провере. Директорка Бабић обратила се Царини и Управи за спречавање прања новца. Информације које су стигле срушиле су Вулиново објашњење – по други пут.

Без доказа о уплати

Да је неко у земљу унео 205.000 евра у кешу, то не би могло да прође незапажено. По закону је дозвољено да се преко границе непријављено пренесе максимално 10.000 евра, а за сваки већи износ мора да се обавести царина и да се објасни порекло новца.

Не постоји, међутим, забележен податак да је било ко од супружника Вулин, као ни тетка из Канаде, унео новац у Србију. Ни Управа за спречавање прања новца која евидентира новчане трансакције није пронашла да је на њихове или рачун продавца стана уплаћен поменути износ, пише у извештају.

Агенцији је било сумњиво и то што продавац стана живи у Марбељи – шпанском граду познатом по сумњивим новчаним трансакцијама. У извештају који је достављен КРИК-у прикривено је име особе која је Вулину продала стан.

Агенција је закључила да не постоји валидна документација о плаћању стана и наводној позајмици.

"Све и да је тачно", наводи Бабић у извештају, "да је позајмљеним новцем купљен стан, поставља се питање начина, односно платежне могућности њега и његове супруге да тај новац врате имајући у виду висину њихових законитих и пријављених примања."

Случај био "у фиоци" две године

Извештај у којем је изразила сумњу да је Вулин починио неко кривично дело Агенција је у децембру 2015. послала Тужилаштву за организовани криминал.

Поступак је затим био "у фиоци" скоро две године јер је, како је навело тужилаштво, полиција игнорисала њихове захтеве.

Почетком јула, међутим, након што су КРИК и Инсајдер објавили вест да постоји поступак против Вулина, Тужилаштво за организовани криминал га је брзо окончало. Саопштило је да нема доказа да је Вулин починио било које кривично дело из њихове надлежности.

Случај је пребачен Првом основном тужилаштву које је проверавало само да ли је Вулин пријавио имовину Агенцији. С обзиром на то да је стан пријављен када је купљен, и ово тужилаштво је одбацило пријаву против Вулина и средином августа затворило случај.

http://www.blic.rs/vesti/politika/krik- ... nu/9y1y1kd
rođen da me svi iskorišćavaju, ne zato što sam naivan i glup, već zbog toga što sam nekotrolisano human -K.G.
Аватар
vemavuk
Војвода
Војвода
 
Порука: 15972
Приступио: апр 2006
Место: београдски пашалук

Re: Систем отворене крађе

Порука vemavuk 28.9.2017. 0:10

Сада ће добити и стан од 156 квадрата од МО, и боли га ћоше. Мож ми да пиздимо, он је све богатији левичар.
До године у Приштини- придружите се СРПСКИ НАЦИОНАЛИСТИ
Аватар
Zola
Војвода
Војвода
 
Порука: 2722
Приступио: јан 2004
Место: N.Bg

Re: Систем отворене крађе

Порука Zola 28.9.2017. 7:18

Такав је систем на целој планети класа бизнисмена,политичара,спортиста и те булументе има све те привилегије са кешом становима,слатким животом а на другој страни маса радника која може максимално да стекне неку кућу или стан коју отплати кад већ постане фосил или пар аутомобила ...А Вулин је ипак топ политичар оно отприлике као Роже Федерер или неко сличан али овог нико не пита како му неко отресе за годину дана нпр 30 милиона долара ) Знам једног бизнисмена из Кикинда мења малтене на 2 године аутомобиле који коштају по 50 иљада јура а Лалама криви Црногорци, Србијанци, Београд иу не знам ко све не а та дијабола им није крива а не зна шта ће с парама а њима не да ни 300 евра плату и често измишља глупости да би им смањио плату,као има нека мрва хлеба на столу па плата 20% мања ;)..А тај је неки средњи оно што се каже тајкунче.
Аватар
origin
Војвода
Војвода
 
Порука: 3847
Приступио: окт 2003
Место: Негде у равници

Re: Систем отворене крађе

Порука origin 28.9.2017. 16:55

Боље питање које треба поставити Зола је: Зашто ти радници не могу да нађу посао који је боље плаћен од 300 евра?
Какда одговориш на њега сам ћеш сватити да проблем није у само у тајкунима.
Може бити само један.
Срби брзо забораве и оно мало што упамте.
Коста ::- аiде, будало, не сери. Сви прави људи су и интернационалисти и националисти.
Аватар
M-91
Војвода
Војвода
 
Порука: 1395
Приступио: јул 2015

Re: Систем отворене крађе

Порука M-91 28.9.2017. 17:22

origin ::Боље питање које треба поставити Зола је: Зашто ти радници не могу да нађу посао који је боље плаћен од 300 евра?
Какда одговориш на њега сам ћеш сватити да проблем није у само у тајкунима.


Проблем је у окупационом јеврејско-америчком систему. Србија је у њега упала 5. Х 2000. године . У том систему смо добили место ђубришта, заједно са једним делом источноевропских земаља, латиноамеричким, афричким и сиромашним делом азијских. Требамо систему пре свега као јефтина радна снага, извор органа и евентуално проституције.
Србија нема алтернативу!
Аватар
Раде Дерикоња
Војвода
Војвода
 
Порука: 1682
Приступио: феб 2013

Re: Систем отворене крађе

Порука Раде Дерикоња 28.9.2017. 17:31

Пети Октобар је ништа, апсолутно небитан дан у србској историји.
Ништа се суштински тада није десило осим што је фингирана лажна револуција да би се скинуо "диктатор" са власти. То је био договор и САД и Русије.
Окупација код нас траје још од 1945.године, само што је мењала своје облике. И Тито се састајао са Цимерманом а Слоба је овде успео након повратка из Њујорка где се као банкар састајао са Рокфелером (постоје те слике). Он је још тада припремљен за тај период који долази, знали су његов психолошки профил, знали су како да га сломе а преко њега и Србију.
Он је правио дилове са Западом (продао Крајину итд.) и онда кад су му тражили Косово он је заратио и после изгубио и власт и живот у затвору.
Ђинђић је слично прошао само што су њега стрељали на радном месту.
А сада црвено-црни тзв. "Пред-Петооктобарци" служе Западу (тј. јудеомасонерији) више него ико од претходника и докрајчују нас!
Чекамо тај дан почетка ослобођења.
"Свак је рођен за по једном мријети, част и брука живе довијека!" - П.П. Његош
Аватар
M-91
Војвода
Војвода
 
Порука: 1395
Приступио: јул 2015

Re: Систем отворене крађе

Порука M-91 28.9.2017. 17:38

Раде Дерикоња ::Пети Октобар је ништа, апсолутно небитан дан у србској историји.
Ништа се суштински тада није десило осим што је фингирана лажна револуција да би се скинуо "диктатор" са власти. То је био договор и САД и Русије.


Пази, пре 5. Х 2000. је постојала моћ самосталног доношења одлука, па макар биле и погрешне. Слоба је (барем за сада) последњи владар полу-независне Србије. Од 5. Х 2000. имамо телефон-власти, које након пар мигова из иностранства извршавају налоге. А ко не изврши до краја, иде у политичку пензију (Коштуница) или попије метак (Ђинђић).

Он је правио дилове са Западом (продао Крајину итд.) и онда кад су му тражили Косово он је заратио и после изгубио и власт и живот у затвору.


Јесте, покојни Слободан Милошевић се максимално трудио да се умили јудео-западу. Али што им се више умиљавао, то су га жешће нападали. Није помогло - или је могао да се бори до самог краја , или је могао одмах да се прода (ко Ђинђић и Драшковић).
Србија нема алтернативу!
Аватар
Раде Дерикоња
Војвода
Војвода
 
Порука: 1682
Приступио: феб 2013

Re: Систем отворене крађе

Порука Раде Дерикоња 28.9.2017. 17:52

Пети Отобар као дан је изазван управо Слобином глупошћу и погрешним саветима. Он није признао извештај са избора од стране Савезне изборне комисије 4.октобра и зато је опозиција позвала народ на улице. А већ 6.октобра је полизао ту своју глупост, али било је касно. Ето колико је глуп. А могао је да буде премијер Савезне владе (имао је већину са црногорцима) и да тако себи продужи власт још неколико месеци а питање је да ли би ДОС могао да до тада остане јединствен и да га поразе. Али то је све сада прошлост јер су и САД и Руси тако хтели да буде.

Тачно је то што кажеш да смо 5.октобра изгубили независност, односно да смо продубили још више проблем јер је то постојало и у време Слобе. Колико пута је само Холбрук долазио да га клепа по ушима па је мењао своје одлуке, а претходно се бусао и пркосио Западу. Он је био као неко пркосно дериште које се дури па кад добије по носу онда "подвије реп". Џабе што он донесе одлуку па је после поништи кад га западњаци дисциплинују.
Једноставно, са њима се не улази у никакве дилове, у томе је цела тајна политике.
Непријатељ ће те мрзети и можда ће те убити (ако успе) али ће те поштовати, али ако си правиo икакав дил са њима онда ти ништа не вреди да им се супростављаш. Такве они не поштују и радо их "пуштају низ воду". Тако је прошао Ђинђић, тако и Тадић (у политичком смислу), тако ће и Вучић да прође.
"Свак је рођен за по једном мријети, част и брука живе довијека!" - П.П. Његош
Аватар
M-91
Војвода
Војвода
 
Порука: 1395
Приступио: јул 2015

Re: Систем отворене крађе

Порука M-91 28.9.2017. 18:07

Раде Дерикоња ::Пети Отобар као дан је изазван управо Слобином глупошћу и погрешним саветима.


Пази, прво су јудео-западни зликовци завели санкције 1992. године, са циљем да нас сломе (због тога што смо били једина европска држава након 1945. слободна од јеврејског јарма). Од тада је дошло до наглог осиромашивања и пада стандарда. Када то није помогло, онда су закували проблем са шиптарима на Космету. А онда су почели да нас уцењују са Рамбујеом. А када ни то није помогло, кренули су да нас бомбардују 3 месеца (могли су и дуже да Милошевић није потписао споразум у Куманову).

Сорош и екипа онда у Мађарској обучавају досманлије и финансирају њихово преузимање власти. Онда тако слуђеном и осиромашеном народу (због санкција и ратова) подваљују "опозиционаре". И онда маса наивних и кратковидих ликова излази на улице 5. октобра 2000. да помогне у државном удару и да уништи суверенитет ове државе (многи су били несвесбни шта су радили, тек сада им улази из дупета у главу).

Тачно је то што кажеш да смо 5.октобра изгубили независност


Санкције, бомбардовање и државни удар 5. октобра су се десили због:

- пљачке и претварање Србије у извор јефтине робовске радне снаге
- педеризације
- уништења банкарског сектора и безбедоносно-обавештајних структура
- проституизације
- стварање декадентног и болесног друштва
- уништења војске
- и на крају демографске смрти Срба, путем ниског наталитета, насељавања обојених народа из Азије и Африке и расног мешања (након чега нам нема спаса)

Непријатељ ће те мрзети и можда ће те убити (ако успе) али ће те поштовати, али ако си правиo икакав дил са њима онда ти ништа не вреди да им се супростављаш. Такве они не поштују и радо их "пуштају низ воду". Тако је прошао Ђинђић, тако и Тадић (у политичком смислу), тако ће и Вучић да прође


Јевреји-масони-ротшилди су као хијене, кидишу и убијају на најслабије и немоћне. Са њима је једини могућ разговор распалити их по носурди, а кад заскиче, распалити их још јаче. Тако су радили Ратко Младић и Радован Караџић, нису уопште попуштали под притисцима, па су зато и остварили РС, највећу ратну победу Срба 90-их.
Србија нема алтернативу!
Аватар
Раде Дерикоња
Војвода
Војвода
 
Порука: 1682
Приступио: феб 2013

Re: Систем отворене крађе

Порука Раде Дерикоња 28.9.2017. 18:32

M-91 ::
Пази, прво су јудео-западни зликовци завели санкције 1992. године, са циљем да нас сломе (због тога што смо били једина европска држава након 1945. слободна од јеврејског јарма). Од тада је дошло до наглог осиромашивања и пада стандарда. Када то није помогло, онда су закували проблем са шиптарима на Космету. А онда су почели да нас уцењују са Рамбујеом. А када ни то није помогло, кренули су да нас бомбардују 3 месеца (могли су и дуже да Милошевић није потписао споразум у Куманову).
Нереална је ова твоја теорија. Можда си млад момак па не памтиш, али ја одлично памтим и 80-те године и тадашњу економску кризу, почетак пада стандарда, слабог развоја у индустријализацији и уопште пада у привреди. Памтим и да смо возили се колима по Србији само парним или непарним данима зависно од броја регистарске таблице, због недостатка горива. И то онда када је било драстично мање возила него сада, а данас свака "шуша" има кола и возика се (поготово по Београду). Хоћу рећи да је осиромашење почело мнооого раније а да су постојали само неки тзв. светли тренутци у економији када се покушало са опоравком (нпр. у време Анте Марковића од 1989. до 1991.). И кад су то јевреји нас ослободили јарма, шта се то десило на Осмој седници? Да нисмо тада се ослободили од комуно-јеврејских окова??!
Немој да те то заварава...Милошевић је (у односу на друге комунисте) само мало унео у народ тог националног поноса и ништа више а све остало је катастрофално урадио. Остало што наводиш су само последице те његове погрешне националне политике.

Сорош и екипа онда у Мађарској обучавају досманлије и финансирају њихово преузимање власти. Онда тако слуђеном и осиромашеном народу (због санкција и ратова) подваљују "опозиционаре". И онда маса наивних и кратковидих ликова излази на улице 5. октобра 2000. да помогне у државном удару и да уништи суверенитет ове државе (многи су били несвесбни шта су радили, тек сада им улази из дупета у главу).
Није нама ништа подваљено јер та опозиција је већ годинама деловала у Србији, имали су легално регистроване политичке организације и Милошевић је сам прихватио вишестраначје као обавезу а са некима је раније склапао коалиције у власти (нпр са ДС или са СПО или Нова Демократија, итд.).

Санкције, бомбардовање и државни удар 5. октобра су се десили због:

- пљачке и претварање Србије у извор јефтине робовске радне снаге
- педеризације
- уништења банкарског сектора и безбедоносно-обавештајних структура
- проституизације
- стварање декадентног и болесног друштва
- уништења војске
- и на крају демографске смрти Срба, путем ниског наталитета, насељавања обојених народа из Азије и Африке и расног мешања (након чега нам нема спаса)
Тачно. И то је све дошло као последица раније погрешне политике "хоћу-нећу са Западом" а данас управо Слобини пулени из 90-тих спроводе ту политику чије циљеве наводиш. Мада, пљачке и декаденције је било и у време Милошевића и то итекако.

Јевреји-масони-ротшилди су као хијене, кидишу и убијају на најслабије и немоћне. Са њима је једини могућ разговор распалити их по носурди, а кад заскиче, распалити их још јаче. Тако су радили Ратко Младић и Радован Караџић, нису уопште попуштали под притисцима, па су зато и остварили РС, највећу ратну победу Срба 90-их.
Младић није попуштао али Караџић јесте, то је чињеница. Међутим, и да нису попуштали опет не би победили јер се у рат не улази без националног плана и програма, без јаких савезника у свету, без јаке војске и мотивисане нациуе. А то све нисмо имали и логично да смо изгубили. Не видим да је победа стварање једног обичног ентитета у туђој држави која је под страним протекторатом. А притом је на хиљаде људи дало животе за тај пројекат, нема ту никакве ратне победе објективно.
"Свак је рођен за по једном мријети, част и брука живе довијека!" - П.П. Његош
Аватар
origin
Војвода
Војвода
 
Порука: 3847
Приступио: окт 2003
Место: Негде у равници

Re: Систем отворене крађе

Порука origin 28.9.2017. 18:33

То да смо под окупацијом то је већини макар на подсвесном нивоу јасно.
Проблем је у томе што веома мали број људи жели да се бори за слободу , док већина само кукумавчи како су им плате мале (300 евра) , како нема посла, како им је крив овај или онај дежурни кривац који им је подметнут из овог или оног пропагандног центра.
Гледају Пинк и сличне телевизије лаке забаве и одвраћања пажње са важних ствари, читају таблоидне новине и генерално информишу се из најгорих ђубретарских извора.
Ретко ко од њих је спреман да ризикује свој живот и егзистенцију за било кој племенити циљ или боље сутра , тако да мене уопште није жао датог дела становништва.
Уосталом трагични одзиви на позив за војску 90-тих више говоре од свега о каквој групацији људи говоримо.
Може бити само један.
Срби брзо забораве и оно мало што упамте.
Коста ::- аiде, будало, не сери. Сви прави људи су и интернационалисти и националисти.
Аватар
M-91
Војвода
Војвода
 
Порука: 1395
Приступио: јул 2015

Re: Систем отворене крађе

Порука M-91 28.9.2017. 18:58

Раде Дерикоња ::Хоћу рећи да је осиромашење почело мнооого раније а да су постојали само неки тзв. светли тренутци у економији када се покушало са опоравком (нпр. у време Анте Марковића од 1989. до 1991.).


Јесу 80-е биле тешке, али је НАГЛО осиромашење почело управо након санкција и ратова (логично):

Слика

И кад су то јевреји нас ослободили јарма, шта се то десило на Осмој седници? Да нисмо тада се ослободили од комуно-јеврејских окова??!


Слоба се неприметно отргао тамо 1987/88. А то је још појачано тиме што није хтео да пристане на неолиберални модел приватизације, за разлику од осталих посткомунистичких земаља. Тај неолиберализам нам је иначе наметнут након бомбардовања и 5. октобра (Динкић, Ђелић, Лабус, Влаховић и остали шљам).

Није нама ништа подваљено јер та опозиција је већ годинама деловала у Србији, имали су легално регистроване политичке организације и Милошевић је сам прихватио вишестраначје као обавезу а са некима је раније склапао коалиције у власти (нпр са ДС или са СПО или Нова Демократија, итд.).


Те жуте странке и странчице су имале смешну популарност 90-их у односу на дивове попут СПС, ЈУЛ или СРС. Једино је СПО до тамо средине 90-их имао солидну подршку.

Слобини пулени из 90-тих спроводе ту политику чије циљеве наводиш


Гљивица Крмачић се још почетком 2000-их дистанцирао од Слобе и одрекао га се. Данас су већи ЕУ-талибани него многи други. Исти ђаво и са СНС.

Мада, пљачке и декаденције је било и у време Милошевића и то итекако.


Наивни Слоба се надао да су Жељко Митровић и Пинк само издувни вентил за масе, не знајући да ће Пинк бити један од разлога пада Милошевића, због глупих маса жељних холивудског лепог живота.

Иначе, криминализација друштва се десила у свим посткомунистичким земљама, чак и у Чешкој, Источној Немачкој или Словенији. О Србији, Русији, прибалтичким земљама, Хрватској, Бугарској... и да не причам. :wink:

Не видим да је победа стварање једног обичног ентитета у туђој држави која је под страним протекторатом.


Богами јесте, у односу на крајишку и косметску трагедију и јесте тријумф.
Србија нема алтернативу!
Аватар
origin
Војвода
Војвода
 
Порука: 3847
Приступио: окт 2003
Место: Негде у равници

Re: Систем отворене крађе

Порука origin 28.9.2017. 19:37

M-91 ::Слоба се неприметно отргао тамо 1987/88. А то је још појачано тиме што није хтео да пристане на неолиберални модел приватизације, за разлику од осталих посткомунистичких земаља. Тај неолиберализам нам је иначе наметнут након бомбардовања и 5. октобра (Динкић, Ђелић, Лабус, Влаховић и остали шљам).

Проблем је у томе што ми нисмо имали избора већ смо морали да прихватимо неолиберални модел приватизације , тојест имали смо избора или да га прихватимо одмах или да имамо ратове санкције па тек онда да га прихватимо као што се и десило.
Ми тада нисмо имали ниједног јаког савезника у свету на кога можемо да се ослонимо.Совјетски савез је већ био упокојен а у самој Русији је под Јелцином био на снази исти модел.
Ми за разлику од Белорусије нисмо били хомогена национална држава где запад није могао да створи грађански рат ма колико да је хтео , имали смо нерешен проблем Косова и Метохије , Босне и Херцеговине ,Срба у Крајни, Рашка итд.
Запад је могао да бира који ће први вектор напада да искористи ако му се супроставимо.
Не можеш ти из потпуно инфериорне ситуације , са толико унутрашњих проблема да пружиш било какав завидан отпор ма колико се ти трудио и то желео.
Просто они који сада кукају и њихови родитељи и остали преци , када су требале да се ствари поставе на здравим основама гледали су у небо и звиждали а када је почетком 90-тих а може се рећи већ и 80-тих ђаво дошао по своје , неко други им је био крив , као и данас.
Имали смо ми прилика у историји да се уздигнемо , није да нисмо , али шта ћеш када је просечно наш народ стока која не може да види даље од свога тора и сутрашњег дана.
Може бити само један.
Срби брзо забораве и оно мало што упамте.
Коста ::- аiде, будало, не сери. Сви прави људи су и интернационалисти и националисти.
Аватар
imenijevazno
Ултранационалиста
Ултранационалиста
 
Порука: 552
Приступио: мај 2011

Re: Систем отворене крађе

Порука imenijevazno 14.12.2017. 1:35

Ствар није баш тако једноставна, као и увек, постоје приоритети у животу. Што би рек'о овде омиљени Борис Тадић, не постоји само економска димензија стварности.

Прво, одувек сам сматрао да су 5. октобра уместо дотаташњих убица на власт дошли лопови. Зато сам и гласао за потоње.

Дакле, не слажем се да је основни мотив за смену код народа био економски, него егзистенцијални (чији је економија важан део). Ми смо гинули у ратовима у којима нисмо учествовали, ми смо трпели ничим изазване санкције, полиција је тукла људе као добар дан (касније и убијала - Ћурувија, Стмаболић; онај дб-овац што су га његови отели и држали годину дана киднапованог . . . ). Мафија је добила одрешене руке, требила се међусобно, криминал је био државна политика (шверц, рекет ... онај што је носио гајбице је само један пример). Напослетку, Србија је и директно бомбардована.
Пензија и плата није било, а када их је било биле су 5-10 марака. Визе су биле на снази. И Шешељева (Садамова) такса за излазак из земље, људи ме данас гледају бело када их подсећам. 100 марака (мислим да је код Садама била 400$). Инфлација од . . . 324907349023847902834% допуните сами.
Санкције. Прича каже да је Слоба украо неких 7 милијарди марака.
Има овог још, али ме мрзи више. Наставите сами.
...

Зато ми и није нешто посебно чудно да народ и друштво који су преживели овај сценарио немају неку претерану реакцију на крадуцкање овог или оног обима. Онај ко се сећа првог пасуса је срећан да има редовну пензију. Баш га брига за тамо неку тетку, тамо неки докторат, тамо неког брата . . .
Није рат, није непосредна ратна опасност, има за 'леба скоро сваки дан. И то је то, он срећан. Јер зна како и колико може горе.
Наравно, Фарме, Пинкови, Задруге . . . дођу као бонус, анестезија. Још ако се дохвати каквог сендвича, ботује по цео дан (сећате се оног лика од пре пар година који се после неког Вучићевог митинга јавно у програму неке телевизије жалио да његова група није добила сендвиче, а неки јесу . . . лик мртав озбиљан). Тако је то почело.

Тако да ми стварно делује наивно свако коме није јасно зашто тамо неко коферче никог не узбуђује.

п.с. Сећам се једног преиспољног идиота од пре неку годину. Протестовали што је Ђилас увео забрану продаје алкохола, и он запенио да је то диктатура, Ђилас овакав, Ђилас онакав . . .
Ја му кажем, ало, друже, замисли да је неко заспао деведестих и сад се пробудио. И види те демонстрације. Он би те питао да ли је још на снази примирје у Републици Српској Крајини? Да ли су гађали генералштаб? Где има млека и бензина да се купи? Која смо група за струју (рестрикције, сећате се)? Да ли пензије и даље касне годину дана или се то повећало? Да ли ће послати тенкове или хамере на демонстрације? Јесмо ли проверили где су постављени снајпери? . . .

Ти му кажеш јок, забрана точења алкохола. Он би мислио да је скривена камера, не би веровао. Као онај јапанац 70 и неке што није знао да је готов Други светски рат.

Тако мени делују ови са коферчетом и неким аутом . . . Као да живимо у паралелним световима.

Да закључим, ови који су сада на власти имају далеко и драстично веће грехове него што је тамо неки кофер.
Србе кољу, силују и пљачкају на КосМету, а они који себе зову српски националисти не раде ништа у вези тога. И још се крију иза чедићеваца, тадићевих испрдака и њима сличних.
Следећа

Ко је тренутно на Форуму?

Корисници тренутно на Форуму: Нема регистрованих корисника и 7 гостију