агент провокатор 11.3.2008. 18:34
Један од првих потеза Слободана Милошевића када је дошао на власт је било укидање Војводине и Косова као држава у држави. Промена Устава из 1974. односно доношење Устава из 1990. је можда највеће дело његове владавине, нажалост под фирмом одбране Космета (као да је то начин одбране територија), ми смо након његове смрти тај устав променили и неке његове позитивне тековине анулирали. Друга његова историјска заслуга је прва нововековна српска прекодринска држава, каква таква, али ипак са бојним атрибутима државности. Значајна његова улога је и у томе што је пробудио српски народ из полувековног сна, ево 8 година покушавају да нас поново успавају, али не иде им.
За време његове власти било је пуно пропуста и грешака, али мислим да је он из деведесетих извукао максимум или близу максимума за српски народ, са картама које је имао, можда је и ово много. По мени свако ко верује да се могло више постићи дубоко греши, потоњи догађаји то потврђују. Можда се тренутно и могло више остварити, али у неком трајном смислу никако.
Слободан Милошевић је био ванредно интелигентан човек, то је нешто што потврђују сви који су били у контакту са њим. Пред 5. октобарску револуцију, упозорио је народ шта га чека, у детаљ је предвидео шта ће се догодити. Нажалост Срби су поверовали, Визионару и Легалисти. За тај пораз има и његове кривице, био је толерантан према мангупима из својих редова, који су му на крају дошли главе (у складу са Лукашенковим потписом).
Његова Хашка битка је била херојска, мислим да сам у директном преносу одгледао преко 70% тог суђења, и са пуном одговорношћу тврдим да ниједном није одступио од одбране српског народа, и на томе му се мора одати признање. Због свог непоколебљивог става је на крају и убијен. То говори доста о његовом карактеру, да је био опртуниста или смутљивац, вероватно би се данас башкарио на Сејшелима. По сведочењу Бранка Ракића (не постоји ни један разлог да му се не верује), многи затворски чувари и особље трибунала у Хагу су плакали на вест о његовој смрти, што такође нешто говори. Таман да је био гори издајник од Ђинђића (што је наравно неизводљиво), његова хашка епизода га је опрала. Не каже џабе народ каже "конац дело краси".
Остао ми је у позитивном сећању, слава му.
Последњи пут изменио
агент провокатор дана 11.3.2008. 18:42, измењено укупно 1 пут.