Све ти је у реду, осим овога:
Republikanac ::Националисте боли стојко и за гулаге и за комунизам. Они пре свега гледају када је њихова држава била на врхунцу моћи а то је било тада. Ја не кажем да је то у реду, само објашњавам зашто је тако и тврдим да се ту нешто не треба много ишчуђавати...
Прво, ми никада у историји нисмо имали толику групу психопата на власти, као што је то био случај са СССР-ом, тако да нити можемо повлачити директне паралеле, нити можемо у потпуности да разумемо однос који Руси имају према СССР.
Суштина свега је да појединог Руса који је од таквог режима страдао, директно или индиректно,
не може да боли стојко за гулаге и комунизам. Код човека се тај субјективни елемент никада не може искључити. Примера ради, имаш и Српског родољуба који пљује Александра Карађорђевића на пасја кола, иако је тај човек по први пут у историји (да, у историји) ујединио Србе у једну државу. Све зато што је вршио репресије по Маћедонији... У СССР су милиони људи денунцирани само зато што је некоме из партије био ћеиф да у гулаг пошаље "неподобне". А тих "неподобних" је било необично много...
Понављам, ми те ствари не можемо да појмимо на прави начин јер нам се тако нешто никада није десило у историји, у толиким размерама. И хвала Богу да је тако.