srpskinacionalisti.com

Косово и Метохија

Форумска правила
Обавезно прочитајте Правилник о понашању на Форуму и форумски бонтон пре учешћа у дискусијама!
Аватар
vemavuk
Војвода
Војвода
 
Порука: 15972
Приступио: апр 2006
Место: београдски пашалук

Re: Косово и Метохија

Порука vemavuk 8.5.2018. 19:59

Откуд педерима право да расправљају о Светој Српској Земљи КиМ. Идите оперите чмарове и примајте развијотке и не скрнавите Свету Српску Земљу. Шта вас боли чмар кад сте пи.чке издајничке и нећете сигурно да се одазовете мобилизацији, побећи ћете код шиптарских пријатеља по свету.
До године у Приштини- придружите се СРПСКИ НАЦИОНАЛИСТИ
Аватар
ЕКОНОМИСТА
Националиста
Националиста
 
Порука: 349
Приступио: дец 2012
Место: Београд

Re: Косово и Метохија

Порука ЕКОНОМИСТА 10.5.2018. 15:56

Ове његове изјаве треба да уђу у анале српске историје:

ЦАР ЛАЗАР ЈЕ ИЗГУБИО БИТКУ НА КОСОВУ И САД САМ ЈА КРИВ ШТО МОРАМ ДА ПРИЗНАМ КОСОВО?! Председник Вучић никад отвореније о најболнијој српској рани

Председник Србије Александар Вучић у интервјуу за рођендански број Курира говори о положају Србије у међународној заједници, притисцима којима је изложена због питања Косова и Метохије, односима у региону, посебно кад је реч о Хрватској. Вучић открива да ће реконструкције Владе бити, али да је сада приоритет решавање косовског чвора. Најављује повећање од 10 одсто плата у јавном сектору до краја године, говори о односима с председником Турске Ергоданом, које турски медији упоређују са оним које су имали Ататурк и краљ Александар. Потврдио је да ће за десетак дана бити одржано заседање Председништва странке на ком ће упутити јасну поруку свима да премијерка Ана Брнабић има његову пуну подршку.

Да ли Турска може да промени однос према Косову?

- Не мислим да ће било која велика сила лако променити одлуку коју је донела, одлуку о независности Косова, али мислим да ће боље разумети интересе Србије, што је за нас веома важно. За нас није у питању само економски интерес већ и политички. Ако ви мислите да ми као мала земља можемо да опстајемо и постојимо, а да будемо у сукобу са свим моћним земљама света, да не видимо и да не умемо да пребројимо сопствене и туђе снаге као што је било деведесетих и 2008. или 2010. и 2011. пред Међународним судом правде, то значи да смо водили неозбиљну и неодговорну политику. За нас су ти људи у тим земљама од огромног значаја. Ево, упућујем вас да видите какав је дочек Путин имао у Анкари, такав дочек ће имати Србија. То је нешто што говори о томе колико у будућности можемо да будемо значајни уколико будемо доносили паметне и одговорне одлуке и понашали се одговорно према својој земљи.

У оквиру ваше дипломатске офанзиве изјавили сте да ће бити много тешких и важних разговора?


- Немам никакву дипломатску офанзиву, радим свој посао. Најежим се сваки пут кад неко помене дипломатску офанзиву јер су неки наређивали коришћење те синтагме, као и чувена српска дипломатија на стероидима, па нас је то коштало. Године 1999. сломили су нам руку и ногу, а ви морате да наставите борбу. А онда смо имали 2004. и сломили су нам и другу ногу и руку протерујући Србе из енклава, палећи наше цркве и манастире. Изубијали су нас поштено. А 2010. смо сами донели одлуку идиотском политиком коју смо водили. Не постоји могућност да не платите цену за такву политику. Само Срби мисле да је могуће да се не плати цена за погрешну политику. Кад уђете у рат, триста пута размислите можете ли, смете ли, имате ли право да губите људе, мостове и све друге, без обзира на то да ли је кривица на другој страни. А овде је нешто друго, ви сте сами поднели иницијативу којом сте ставили и печат и црвени восак на коверат косовске независности. И при томе сте се све време хвалили тиме, а онда сте били шокирани, а то је била тема једна дан у новинама - пресуда Међународног суда правде. А седам месеци нам је тема била дипломатија на стероидима, док је Јеремић мењао најскупље хотеле и летове на свету. Је ли то била истина? Србима ни данас о томе не сме да се говори. Да ли Срби неће да чују истину? За то се плаћа цена.

А која је цена?

- Цена је да смо ми данас у паклу. У том рингу смо Србији везали руке, још смо и себи запушили уста. Не можемо да дишемо.

Како ће да се разреши тај чвор?

- Веома тешко, у ужасно смо тешкој ситуацији. Кад од света добијемо понуду која ће бити за нијансу боља него до сада, то ће бити успех. А ми ћемо и даље да будемо незадовољни. Зато што Косово свако носи у свом срцу. Бићемо сви незадовољни, али треба да будемо реални колико смо допринели својим поразима. И морамо то добро да разумемо и да разумемо да неће бити срећни ни са једним решењем. И с најбољим могућим решењем о којем можемо да сањамо бићемо незадовољни јер смо нереални и зато што нисмо научили наш народ да схвати у којој смо позицији добили Србију.

А шта је реалност?

- Реалност је да у Ђаковици, Урошевцу, Пећи, Приштини, Клини... немате Срба, да у Призрену имате Срба онолико колико их је везаних за српску цркву. У Гњилану 40-50 породица. То су чињенице.

Шта покушавате да нам кажете - шта ће нам територија кад немамо људе?

- Па ми тамо не контролишемо ни територију. Морамо да разумемо какво је стање. Нећу да причам о свим неправдама које нам је свет нанео, зато што хоћу да разговарам с нашим народом. Нећу да разговарам о свим двоструким стандардима и лажима које су нам из света долазиле и које нам и данас долазе. Да за Албанце важи све оно што за Србе не важи. И то је све тачно. Нажалост, лоша слика о Србима у свету још један је од резултата наше лоше политике и 2004. и 2008. и посебно оно што ничим није изнуђено сем ароганцијом и бахатошћу. Те 1999. били смо поражени од најмоћнијих сила света, али чиме смо били натерани 2010. и 2011? Зашто сам све ово рекао? Зашто ме турски председник прима на овакав начин. У турским медијима говори се о односима између Ердогана и мене као оним између Ататурка и краља Александра, када су ти односи били најбољи. Пуне су им новине тих паралела. И сада ја вас питам што то нисмо имали пре десет година?

Шта ви радите сада што нису радили Борис Тадић или Војислав Коштуница...

- Имамо рационалну политику. Штитим независну политику Србију.

А они нису?

- Сами размислите.

Јесте ли ви о томе разговарали са Борисом Тадићем?

- Причали смо. Говорио је да су неки други из његове странке криви, попут Јеремића. Није то нека велика тајна.

Вук Јеремић говори да је Тадић из фотеље гледао одлуку Међународног суда правде.


- Нећу да критикујем ни једног ни другог. Само вам кажем како је међународна заједница лукаво поступила. Чекали су 2008. годину, прави моменат. Била је политика "стандарди пре статуса". А онда се догодило "идемо на статус пре стандарда". Зашто? Зато што је њима тако одговарало и зато што су видели да је Србија слаба, подељена на два дела, део власти припадао је Коштуници, део Борису Тадићу, који се морили, свађали и тукли међусобно, онда је међународна заједница стала на Тадићеву страну - немој да се мешаш око Косова, ти остајеш на власти. Данас је Србија снажнија и јача.

Рекли сте за Гардијан да ће за шест месеци до годину дана бити потписан правно обавезујући споразум.

- Надам се. Мислим да је политика хватања укоштац једина политика. У томе је разлика. Године 2014. имали смо најстрашније поплаве, уништен и урушен енергетски сектор. У најтежим условима, када је било јасно да ћемо имати негативни раст БДП. У тим тренуцима доносимо одлуку да идемо са новим законом о раду, смањујемо плате и пензије. Ко нормалан би смањивао плате и пензије осим оног ко размишља о будућности своје земље, а не политичком рејтингу. Не доносите те одлуке зато што мрзите свој народ, већ зато што га волите. И зато вам данас кажем, ове године очекујемо још једно повећање плата у јавном сектору од десет одсто до краја године. То значи да ће полицајци и војници имати повећање од 20 одсто, здравствени радници такође 20 одсто више него пре тог смањења. Па како сте до тога дошли ако и даље имате суфицит у буџету. Па радом! Е тако вам је и са Косовом. Ми, дакле, већ 2008. имамо независно Косово. Сами стављамо печат и восак на независност КиМ 2011. И правимо се да се ништа није догодило? Ми смо сада снажнијом политиком успели да се изборимо да се вратимо на терен који је био закључан за нас. Није био затворен, већ закључан.

Јесмо ли га откључали?

- Негде смо у терену. Позиција нам је врло лоша. Резултат на семафору је лош. Али смо на терену, вратили смо се некако.

Да ли је довољно тих шест месеци или годину дана да поправимо позицију?


- Ма није. Није. И неће бити знатно поправљена. Али оно мало што имамо, оно мало парче као у америчком фудбалу, то мало парче терена које држимо да задржимо за себе. Да просто имамо нешто чиме бисмо гарантовали безбедност и сигурност Србима на КиМ, да бринемо о државно-правним интересима Србије, што многи заборављају да кажу јер се увек додворавају странцима.

Шта значи то државно-правни интереси Србије? Да ли то значи да не дамо Косову столицу у УН?

- Па то шта значи, то је питање. Постоје разне варијанте. Да видимо шта је то што ће Србија и Срби да добију. То је ствар разговора.

Шта је оно што би за вас било прихватљиво?

- О томе не желим да говорим јавно, јер онда не бих преговарао ни са ким. Мислио сам да говорим, јер се тога не стидим, и то бих лако објаснио српском народу и свако паметан и нормалан би то добро разумео, али не могу да излазим са тим зато што бих тиме ослабио међународно-правну позицију Србије пред разговоре и преговоре. И то људи треба да разумеју.

А зашто мислите да људи то не разумеју?

- Постоји код свих нас један лицемеран однос. То вам је попут приче дошли су гости у кафану, напили се, најели, дошли други гости, поразбијали све по кафани, дошли трећи и направили још неку штету, а онда ушао неко четврти ни крив ни дужан пред поноћ, наручио да нешто попије и онда му стигао рачун и фактура за све пијанце и разбојнике који су били пре њега. И шта да радите, морате да платите. А боље је да тај рачун платите него да себе доводите у ситуацију да будете у затвору, да будете изловани од међународне заједнице и, оно што је Душко Ковачевић прецизно рекао - Србија себи не сме и не може да дозволи било какав ратни сукоб. Дакле, ми морамо да урадимо све да било какав сукоб избегнемо, апсолутно све. Јер Србија то не би преживела.

Али зар није довољно из искуства деведесетих да ми ту реч више не помињемо? А ми је стално помињемо.

- Ја је не помињем никада сем по питању потребе да се то по сваку цену избегне. И увек говорим о миру и стабилности на сваком месту и на сваком кораку. Када је реч о решењу за Косово, надам се решењу. Знам, какво год решење да буде, то је мој крај у политици.

Како мислите да је крај? Када се буде нешто потписало, или шта?

- Срби су такви. Срби ми никада неће опростити своју бољу будућност и мир. Дакле, у Србији се славе само порази и ратови.

Зашто мислите да неће да вам опросте?

- Зато што знам Србе. Ево већ вам трећи пут говорим да сам ја човек који је показао да најбоље познаје Србе. Мислим да то нико није показао као ја. А ког смо ми то славили ко нам је обезбедио и сачувао мир? А ког смо то славили ко нам је обезбедио музеје, позоришта... Ево, отворићу 28. јуна и Народни музеј, између осталог. Ког смо ми то поштовали? Не, поштовали смо само оне који су били ратне војсковође и никога више. Сасвим сам сигуран да за било какву одлуку о Косову нећу имати ни разумевања нити већинску подршку нашег народа, али сигуран сам да ћу за то имати другачије сагледавање у будућности и другачије сагледавање кроз историју - моје улоге и онога што је могло и требало да се уради. И ако мислите да сам спреман сутра да им кажем: „Ево вам независно Косово низашта“, нисам спреман.

А „ево вам независно Косово за нешто“?

- Е, па да видимо шта је у питању, да видимо колико је то и да видимо и територијално и у погледу свега другог.Косово није готово али само хоћу да знате тежину ситуације. Неки ми спочитавају како сам изгубио Косово. Нисам. Кнез Лазар је изгубио Косово у битци у којој је српска војска нестала. Оно што су моји политички претходници направили само је забетонирало нашу ствар - казао је он у интервјуу за пинк


briselski sporazum potpisivanje.jpg
Благостање сваког појединца је колективна одговорност заједнице. Благостање још значи физичко и морално здравље једног друштва
(Вебстеров речник - држава благостања)
Аватар
imenijevazno
Ултранационалиста
Ултранационалиста
 
Порука: 552
Приступио: мај 2011

Re: Косово и Метохија

Порука imenijevazno 10.5.2018. 23:11

Несхватљиво је да тај Вучић може да буде оволико покварен, лицемеран, зао и србождерски настројен.

Еј, бре, он сад глуми неког Месију, неког разумног, одговорног и реалног, а хтео је да веша Тадића кад се он само руковао са Тачијем.
Крао и отимао од државе стан у Црвенкапи, док су убијали Ћурувију.
Хтео да стреља Тадића због ССП, а он сам потписао Бриселски споразум.

Он је туђу децу хушкао и пујда да иду у рат док су његова деца била на сигурном. Туђу децу је потурао да гину, а не своју. Сад се сетио. Ма нје него, нек' иде то да каже протераним, погинулим...
Сећате се оне његове посете Крајини пре десетак година, 'ниског политичког интензитета' да га цитирам.

Он се понаша као човек који је силовао, убио и појео нечију седмогодишњу ћерку и сина, и сад после десет година глуми (јер ја њему и данас ништа не верујем) да му је жао и да схвата да је погрешио. И сад очекује да му ми опростимо. Глуми неко урбано лудило, прихватање реалности, пи.чке материне . . .
Питао бих ја њега да л' би био тако благоглагољив, тако препун речника зена, мира и мудрости, да је његовој деци неко урадио оно што је он туђој? Он, бре, чим опозиција пређе 2% на изборима, баца атомске бомбе да их побије, толико о његовој мирољубивости.


Е ко може, нек' му опрашта. Два милиона срба може. Ја не могу. И никад и нећу.
Србе кољу, силују и пљачкају на КосМету, а они који себе зову српски националисти не раде ништа у вези тога. И још се крију иза чедићеваца, тадићевих испрдака и њима сличних.
Аватар
ЕКОНОМИСТА
Националиста
Националиста
 
Порука: 349
Приступио: дец 2012
Место: Београд

Re: Косово и Метохија

Порука ЕКОНОМИСТА 17.5.2018. 22:31

Порука Светог Архијерејског Сабора о Косову и Метохији
10. Мај 2018 - 16:52

Ми, епископи Српске Православне Цркве, древне и славне Пећке Патријаршије, благодаћу Светога Духа сабрани на редовно заседање Светог Архијерејског Сабора у историјском седишту српских архиепископа и патријараха, манастиру Пећкој Патријаршији, и првопрестоном Београду, у години припремâ за обележавање 800-годишњице стицања аутокефалије, односно самосталности наше Светосавске Цркве (1219-2019), у бризи за опстанак и добробит српског народа и његових светиња на Косову и Метохији, упућујемо, на челу са Његовом Светошћу нашим Патријархом, ову поруку верним синовима и кћерима наше свете Цркве, као и домаћој и светској јавности.

Питање Косова и Метохије представља српско црквено, национално и државно питање првог реда. Наша Црква као духовна мати нашега народа у целини и Србија као држава највећег дела српског народа, којој територија Косова и Метохије и припада, носе највеће бреме одговорности за очување те наше историјске покрајине у границама Србије и за будућност српског народа у њој.

Косово и Метохија, са својих хиљаду и петсто српских православних хришћанских манастира, цркава, задужбина и споменика српске културе, представља неотуђиви средишњи део Србије, о чему убедљиво сведочи традиционална духовна свест наше Цркве, у којој Косовски Завет означава израз централне поруке Новога Завета, конкретно доживљене у историјском искуству српског народа, као и свест српског народа о свом идентитету, духовним и етичким вредностима и историјском путу. Косово и Метохија, са нашег становишта, није питање ни националне идеологије или митологије нити, штавише, само територије већ представља саму срж нашег црквено-народног бића и постојања, без које се губимо у процесу опште глобализације и секуларизације. Просперитет Србије се не може градити на дезинтеграцији онога што представља камен темељац њеног идентитета и њене историје и државности.

Српска Православна Црква понавља и потврђује свој вековни став о Косову и Метохији, истоветан од епохе светородне лозе Немањића и од Косовског боја до дана данашњег, а у наше дане од Меморандума наше Цркве о Косову и Метохији из 2003. године па наовамо. Она никада није напустила Косово и Метохију нити ће икада са њега одступити. У свим условима и недаћама остаће са својим древним светињама и са својим верним народом.

Што се тиче државно-правног статуса наше државе на Косову и Метохији, односно њеног пуног суверенитета и интегритета, Сабор понавља јасан, више пута изречен став поглавара Српске Православне Цркве, Његове Светости патријарха Иринеја: „Апелујемо на наше државнике да не смеју никада дају своју сагласност на отуђење Косова и Метохије, јер оно што се силом узме, то се и врати, оно пак што се поклони некоме, то је за свагда изгубљено, а то Срби и Србија не смеју дозволити“. Ми се искрено надамо, уз молитву Господу да ће се проблем, створен најпре оружаном побуном албанских сепаратиста, а потом окупацијом Покрајине, решити искључиво мирним путем на начелима правде и права. Мир је неопходан услов да би косовско-метохијски Срби могли да живе слободно, без страха за голи живот и да правда за њих истовремено буде и правично решење за тамошње Албанце и за све заједнице које живе на Косову и Метохији.

Очување Косова и Метохије као интегралног дела Србије, по свим међународним стандардима, а уједно у складу са Уставом Србије и са Резолуцијом 1244 Уједињених нација, не значи и конфронтацију са светом већ управо афирмацију става да се без основних права и слобода једног народа, његовог идентитета, духовности и културе, не може наћи стабилно дугорочно решење. Никада као сада нисмо имали већу обавезу да на сваком месту и у свакој прилици аргументовано сведочимо да се на Косову и Метохији не гради друштво људи једнаких права и слобода него друштво које је у свим аспектима противно основним вредностима на којима почивају демократска друштва.

Косовске албанске институције, од краја рата 1999. године, а посебно од проглашења такозване независности, 2008. године, показале су јасно и нескривено да желе да створе етнички чисту албанску државу на овом простору и да у њој нема места за Србе, па ни за остале не-Албанце. Очигледно кршење људских права Срба уз масовне прогоне после завршетка рата, заустављање процеса повратка прогнаних Срба, спречавање повратка узурпиране имовине и непоштовање правâ Српске Православне Цркве не улива наду да би се положај Цркве и народа могао побољшати на неком „независном Косову“, уз било чије и било какве гаранције, јер садашње косовске власти не поштују ни сопствене законе. Најбољи пример кршења правâ нашег народа и Цркве јесу спречавање формирања функционалне Заједнице српских општина, непоштовање одлуке Уставног суда Косова о земљи манастира Високих Дечана, што признају и кључни међународни фактори на Косову и Метохији, блокада регулисања правног положаја Српске Православне Цркве и српске културне баштине. Недавна одлука такозване владе Косова да гради магистрални пут поред манастира Високих Дечана директно је кршење елементарних правних норми. Иако су канцеларије ЕУ и ОЕБС-а, као водеће западне мисије на Косову и Метохији, јасно указале на то да је овакав пут противзаконит, косовска „влада“ не одустаје од пута који би дугорочно угрозио манастир Дечане, најзначајнији споменик УНЕСКО-а у Метохији. Ово су само иницијални наговештаји како би се „независна држава Косово“ понашала према нашој Цркви и њеном верном народу.

Сабор посебно захтева неповредивост верских права и слобода српског народа и осталих народа на Косову и Метохији. Та права и слободе неодељиво су повезани са положајем и статусом наших светиња – манастира, цркава, грoбаља, споменика културе... Србија чини све, – а и у будућности ће чинити, – за заштиту, обнову, рестаурацију и очување тих светиња и споменика сакралне и културне баштине и у томе има неподељену подршку релевантних међународних установа, пре свега УНЕСКО-а. За бригу о њима непрекидно и неуморно се залажу и највиши представници наше Цркве јер то није дневнополитичко питање него суштинска историјска стварност и идентитетска вредност српског народа. Ми не можемо да пасивно ћутимо пред чињеницом да је значајан део тог црквено-духовног и културног наслеђа већ уништен, и то наочиглед читавом свету, а да преосталом наслеђу прети иста судбина. У вези са тим, питамо се и питамо: како ће они који су своју побуну почели паљењем конакâ Пећке Патријаршије (1981) њу и остале српске светиње и споменике културе штитити у будућности?

Подсећамо све на то да међународи правни поредак, успостављен у свету после Другог светског рата, у потпуности оправдава став Српске Православне Цркве, државе Србије и српског народа по овом болном питању. То важи и за јавно мњење у већини држава на свету, од којих многе, међу њима и највеће земље, укључујући и неке европске земље, па и земље чланице Европске уније, не признају нелегалну сецесију и једнострано проглашену „независност“. Не признају је ни најрелевантније међународне институције (Уједињене нације и Организација за европску безбедност и сарадњу пре свега).

Без сагласности Србије и Савета безбедности УН и без консензуса свих европских земаља (међу којима чак пет чланица ЕУ не признаје независност Косова) ова ситуација не може бити насилно промењена и поред свих политичких притисака са којима се суочавају како Србија тако и поједине друге земље које не прознају „независно“ Косово. После вишедеценијског прогона и дискриминације нашег народа и уништавања сто педесет наших светиња – нажалост, у присуству међународних снага – признавање незаконито проглашене независности наше јужне Покрајине, што се упорно настоји наметнути Србији, дугорочно би угрозило опстанак наше Цркве и народа и допринело проглашавању српских светиња за косовске или албанске споменике културе. Све би то убрзано довело до дезинтеграције православног хришћанског идентитета у целом српском народу и представљало би право „убијање сећања“ (memorycide) српског народа.

У јавности се и даље сусреће идеја о подели Косова и Метохије између Србије и самопроглашене „косовске државе“. Притом се, свесно или несвесно, пренебрегава чињеница да подела не би била ништа друго до признавање „независне државе Косово“ и поклањање највећег дела територије Покрајине. У светској историји нема примера да неки народ у миру, две деценије после оружаног сукоба, даје своје за своје. Поделом би народ великог дела Косова и Метохије аутоматски био остављен на милост и немилост режиму такозване државе Косово, изложен погрому сличном оном из марта 2004. године или, под притиском и тихим терором, био присиљен на егзодус.

Напомињемо да је тешка ситуација на Косову и Метохији последица систематског неиспуњавања и подривања Резолуције 1244 Савета безбедности, која гарантује повратак прогнаникâ и слободу свима, без обзира на порекло. Упорни покушаји појединих земаља да се на Косову и Метохији по сваку цену изгради грађевина на живом блату довели су свет у ситуацију да Косово и Метохија под влашћу некадашњих вођа ОВК данас, више него икада, представља црну рупу Европе и преседан који прети дезинтеграцији многих земаља широм Европе и света. Оно што је створено на безакоњу не доноси мир и перспективу ни самим косовским Албанцима.

Мотив за ову нашу пастирску поруку и овај очински апел није само напор да се заштите витални верски, национални и државни интереси српског народа већ и јеванђелска љубав према свима и свакоме, укључујући и косовско-
-метохијске Албанце, и молитвена жеља да Бог, Једини Чевекољубац, Који жели да се сви људи спасу (IТим. 2, 4), просвети све нас и све људе светлошћу богољубља и братољубља. Амин, Боже дај!http://www.spc.rs/sr/poruka_svetog_arhi ... u_metohiji
Благостање сваког појединца је колективна одговорност заједнице. Благостање још значи физичко и морално здравље једног друштва
(Вебстеров речник - држава благостања)
Аватар
Šutko
Млади националиста
Млади националиста
 
Порука: 143
Приступио: феб 2015

Re: Косово и Метохија

Порука Šutko 31.7.2018. 16:28

Ми се као држава налазимо измедју 2 јако, јако тешка избора.

1) Да буде овако како је, без икаквог решења.
2) Да пробамо (Не мислим персонално ја или ви, већ најпре Вучић и Дачић) да извучемо тај север Косова, Односно да се Косовска Митровица, Зубин Поток, Звечан и Лепосавић као једине 4 општине у којима су Срби већина припоје Србији.

За коју год варијанту да се наш режим определи неће бити добро.

Ако се определимо за
а) Дакле, замрзнути конфликт. Није то решење за народ са овако слабим наталитетом и исељавањем. У будућности ће бити још и горе. Србија без Косова већ сад је пала испод 7 милиона људи, а даљи пад се исто назире. Чак и да имамо војску и бог зна какву, опет је доле НАТО а цео НАТО је јачи од нас.
Замрзнути конфликт ће тако у пракси значити да и даље председник Србије, премијер и министри немају никакво законско право да одлучују ишта на Косову. Да тамо нема нашег правног система, наше валуте, наше војске и полиције.
Остаје само та нека илузија да нисмо хтели да прихватимо половично решење и компромис.
Не заборавимо да је и подела Косова, односно присаједињење Севера Србији, могуће само док у САД влада Трамп а у Немачкој Меркел. Они ће бар Србији колико толико попустити, а после њих могу да додју гори па више никада нећемо моћи да добијемо ни то.

б) Ако се дакле определимо за варијанту 2) поделу Косова. Онда стварно јесмо одустали од Приштине за век и вјекова, али смо ето добили 4 српске општине и спасили бар тих 78 000 људи.
Они ће бити срећни што су део Србије, добићемо хидроелектрану Газиводе, значајну за струју и наши председник, премијер, мнинистри, војска и полиција стварно ће на том делу земље да владају и имају контролу.
Такодје можемо тражити посебна права за наше манастире јужно од тога и гаранције за прафва Србија који живе јужно од тога.
Била би то варијанта боље ишта него ништа, која би на жалост уништила илузију о целом Српском Косову,
па би парола била Северно Косово је Србија, ал' шта да се ради. Боље не може.


И на крају? Шта одабрати.
По мени ипак варијанту а) За поделу Косова.
Не због Вучича и Дачића већ због логике. То шта пише у нашем Уставу и шта наше географске читанке цртају, је илузија и мртво слово на папиру.
Шта значи да видиш карту на коме је цело Косово Србија, ако тамо наше полиције, војске нити ичега нашег нема и ако Београд дефиницијски ту нема овлашћења.
Боље узети север па стварно да буде наш, него да све држимо у илузији.
И на крају крајева не заборавимо једну битну ствар.
Да је Путин присајединио Русији само Крим. 8)

Да, да. Само Крим.
Чак ни Донбас није део Русије већ више као држава у држави Украјини.
Путин је узео само делове где су Руси већина, а то су Крим и условно речено узео половину Доњецке и Луганске области а Руси су у већини тачно у тој половини.
он који је могао да окупира и сам Кијев, није хтео да има нелојално становништво које може само да му смета и да га издржава.

Зато мислим да и ми треба да искористимо док владају Трамп и Меркелова који имају жеље да саслушају Србе, за разлику од њиховиохх предходника, а бојим се и следбеника, и не сам ода саслушају већ мало и да попусте. Бар показују такве знаке. Боље да узмемо север док су они на власти што пре, него касније да не добијемо никад прилику ни за то.
Аватар
Раде Дерикоња
Војвода
Војвода
 
Порука: 1693
Приступио: феб 2013

Re: Косово и Метохија

Порука Раде Дерикоња 31.7.2018. 16:48

Нема то никакве везе са наталитетом, јер и Шиптари доле више нису по томе јаки као некада.
Не треба ништа потписивати, само се треба чврсто држати Устава и Закона Реп.Србије и не признавати (ни суштински ни формално) косовску независност.
То што тренутно имамо издајничку власт ће брзо проћи и доћи ће ново време, треба бити стрпљив.
Уби нас маловерје и резигнација, колико видим.
Јадан Вучић: има два избора па не зна куд ће и како ће. :roll: ..Па, ко га је терао да улази у тај лавиринт, али власт је сласт.
"Свак је рођен за по једном мријети, част и брука живе довијека!" - П.П. Његош
Аватар
SMUK
Војвода
Војвода
 
Порука: 4675
Приступио: сеп 2011
Место: Gradac Moravski

Re: Косово и Метохија

Порука SMUK 31.7.2018. 17:36

Šutko ::Ми се као држава налазимо измедју 2 јако, јако тешка избора.

1) Да буде овако како је, без икаквог решења.
2) Да пробамо (Не мислим персонално ја или ви, већ најпре Вучић и Дачић) да извучемо тај север Косова, Односно да се Косовска Митровица, Зубин Поток, Звечан и Лепосавић као једине 4 општине у којима су Срби већина припоје Србији..


Mislim da Albanci neće pristati na podelu, a i zašto bi jer je i onako celo Kosovo pod njihovom kontrolom. A što se šiptarskog nataliteta tiče on će biti i ako dođe do te famozne podele, granica tu ne menja ništa.
Аватар
СлобаСрбија
Војвода
Војвода
 
Порука: 2073
Приступио: јун 2009
Место: Беловград, Србија

Re: Косово и Метохија

Порука СлобаСрбија 3.8.2018. 9:01

Šutko ::Да пробамо (Не мислим персонално ја или ви, већ најпре Вучић и Дачић) да извучемо тај север Косова, Односно да се Косовска Митровица, Зубин Поток, Звечан и Лепосавић као једине 4 општине у којима су Срби већина припоје Србији..


Шунтави олошу, када теби у кућу улете Цигани, па ти заузму цео спрат, ти онда узми са њима па договарај поделу, да извучеш да ти бар врате WC са тог спрата. Милосну вам мајку ретардирану ј**** свима таквима!
Блокирана анти-српска олош: Vemavuk, orgin, Verterdegete, Зорад, Sistem, Српски родољуб, Republikanac...
Аватар
Зорад
Војвода
Војвода
 
Порука: 4150
Приступио: мај 2012

Re: Косово и Метохија

Порука Зорад 3.8.2018. 9:42

Да је овај народ као што је некада био, а да власт ради у складу са српским националним интересима, онда не би требало одбацити ни поделу као солуцију. Ништа нас не би обавезивало да ако се промени однос снага у свету ми касније то повратимо. Не видим шта то данас фали Чесима, који су 1938. без опаљеног метка предали Судетску област Хитлеру, нису се активно побунили чак ни када их је овај окупирао шест месеци касније. Мирно су преспавали Други светски рат, али 1945. не само да су вратили своју територију назад, већ су са исте отерали пар милиона Немаца све до последњег.

Проблем је што је овај народ одавно показао да нема ни два грама мозга, па бира оне који би и рођену мајку продали, само да што дуже остану на власти. Када се преда Косово, одмах ће стићи нови домаћи задатак у виду гашења Републике Српске, на коме ће одмах активно радити из Београда. Тако да "замрзнути конфликт" на Косову за сада чува РС.
Брозовац: ПК
Аватар
imenijevazno
Ултранационалиста
Ултранационалиста
 
Порука: 552
Приступио: мај 2011

Re: Косово и Метохија

Порука imenijevazno 5.8.2018. 8:55

Зорад ::Мирно су преспавали Други светски рат, али 1945..


Кубиш и Габчик убили Хајдриха 1942. немци им из освете побили неколико хиљада људи, село Лидице истребљено. А побили би и више, него су им требали робови за ратну индустрију.
Укупно, 350,000 мртвих (триста педесет хиљада) чехословака у Другом светском рату.

Мирно? Преспавали?
Србе кољу, силују и пљачкају на КосМету, а они који себе зову српски националисти не раде ништа у вези тога. И још се крију иза чедићеваца, тадићевих испрдака и њима сличних.
Аватар
Зорад
Војвода
Војвода
 
Порука: 4150
Приступио: мај 2012

Re: Косово и Метохија

Порука Зорад 5.8.2018. 9:46

Кубиш и Габчик убили Хајдриха 1942. немци им из освете побили неколико хиљада људи, село Лидице истребљено.


Наравно, мудри Британци су свугде ратовали са Немцима до последње капи туђе крви. :twisted:
Али овде је за исте ствари само на територији Недићеве Србије у јесен 1941. у одмаздама било побијено 40.000 Срба.


Укупно, 350,000 мртвих (триста педесет хиљада) чехословака у Другом светском рату.


Само што од те цифре 80-90% отпада на жртве Холокауста (шта да се ради када су имали масу Јевреја у држави), неких пар десетина хиљада на пале у устанку Словака 1944, и још неколико хиљада у Прашком устанку (толико су били способни да Немце ни 5. маја 1945. нису успели сами да отерају из Прага, већ су им ових побили неколико хиљада устаника док нису дошли Совјети).
О отпору Чеха лепо говори изрека "да је више Немаца у Чешкој погинуло у саобраћајним несрећама, него у борбама"


А побили би и више, него су им требали робови за ратну индустрију.


Шкода у Прагу још додатно дограђена и проширена од 1939-1945 (јер је највећим делом рата била изван домета савезничких бомбардера).
Војно-технички завод у Крагујевцу (данашња Застава) након октобарске трагедије био комплетно рашрафљен и одвезен у Аустрију, а преостали преживели да не би гладовали се масовно пријављивали да иду на рад у Немачку.
Опет ми се нешто чини да су Чеси боље прошли...


Елем, као што рекох, Чеси мирно преспавали рат, а након њега добили државу без разарања и очишћену од пар милиона мрских их Немаца.
Срби се нешто курчили, пострадало их најмање 600-700.000 (ако не и далеко више), након рата добили разрушену државу, сапету у међе од пре 1912. године, на челу са аустро-угарским капларом који их је у претходном рату вешао по Мачви...
Брозовац: ПК
roadrunner
Војвода
Војвода
 
Порука: 2161
Приступио: мај 2009

Re: Косово и Метохија

Порука roadrunner 9.8.2018. 14:38

Malo ste vi slabi u matematici i tim kapitulanskim "računanjima"

Da nije bilo ovih što su se kao što kažeš "kurčili" ( Srbi, Rusi i neki drugi slobodarski narodi), Česi bi ostali u Austrijskom carstvu i skoro nestali već samo do vremena Drugog svetskog rata ( odonosno Rajhu , ako računamo da bi Drugi svetski počeo sam od sebe ) Da podsetim, u Češkoj je 1939 ( znači 20 godina posle dobijene nezavisnosti (i forisranja nacionalne politike, iseljavanja Nemaca i Austrijanaca itd ) zbog tih koji su se "kurčili" i oslobodili ih, bilo preko 3 miliona Nemaca. Da su ostali u Austrijskom carstvu bili bi skoro pa poptuno asimilovani već do čestrdestih godina. U Hitlerovom rajhu bi ih ako trebamalo o ložili u pećima. ( mada ne bi bilo potrebe)

Isti slučaj bi bio sa Slovencima, koji su poptuno nestali za par decenija u Austrijskom delu Koruške ( a i sam Maribor je bio pun Austrijanac pred oslobodnjenje 1918 ), Poljacima u Nemačko-Austrisjom delu, Hrvati bi delom postali Nemci, delom Madjari, delom Italijani, ostalo bi ih do danas veoma malo, takodje Slovaci bi bili potpuno Madjarizovani

A da ne govorim, da ne je bilo "ovih što su se kurčili", i Srba u Austrijskom carastvu bi nestalo ( pogledati popise u našem delu Banata, od 95% Srba kad je Banat ušao u sastav Austrije spali smo na oko 40% 1914 ), a južno od Save bi to bila jedna lepa Otomanska Turska....


ALi, jebiga...kurčili se ljudi...umesto da puste idilu velikih sila
..људи (па и Срби) се иначе деле на добре и поштене људе и ОЛОШ, а не на црвене, плаве, зелене...
Аватар
Зорад
Војвода
Војвода
 
Порука: 4150
Приступио: мај 2012

Re: Косово и Метохија

Порука Зорад 9.8.2018. 14:49

Да, да, нестали би сироти Чеси за 20 година између два светска рата...

Битно је да смо ми Срби зато одлично пролазили кад год смо се надигли, после пар милиона жртава и "добијених ратова" у задњих 100 година границе нам и даље стоје на Дрини код Бандовинаца и Ристовцу иза Врања...
Брозовац: ПК
roadrunner
Војвода
Војвода
 
Порука: 2161
Приступио: мај 2009

Re: Косово и Метохија

Порука roadrunner 9.8.2018. 15:02

Jebu vas egzaktni podaci i matematika u tim kapitaluanskim "računanjima" koja lepo govori da bi Česi za par decenija nestali (30% Švaba su imali i to posle 20 godina nezavisnosti i guranja poprilično nacionalne priče i iseljvanja Švaba u Nemačku i Austriju ).


Da su ostali u Šbabilendu , nestali bi, kao što su nestali Slovenci u Koruškoj (poptuno! Nema ih, više uopšte! , nix, nula ih ima) , jebu vas egzaktni podaci. Isto vas jebu egzaktni podaci kako je u stvari Srbima u Austriji bilo super (klasična automaška priča), ali vas jebu dostupni podaci popisa, gde se vidi kako broj Srba pada iz popisa u popis u Vojvodini...

Šta bi bilo u Otomanskom carstvu, da se neke budale nisu kurčile...to tek samo budali nije jasno...u BG pašaluku, koji je bio najmanje muslimanski, 30% stanovništva su bili muslimani pre nego što je Karadjordje rešio da se malo kurči. Južno od Aleksinca, muslimani su već bili većina, Niš bio muslimanski grad 100% , Toplica skoro cela muslimanska, uglavnom Albanci, za Kosovo da ne pričam...
..људи (па и Срби) се иначе деле на добре и поштене људе и ОЛОШ, а не на црвене, плаве, зелене...
Аватар
Зорад
Војвода
Војвода
 
Порука: 4150
Приступио: мај 2012

Re: Косово и Метохија

Порука Зорад 9.8.2018. 15:14

jebu vas egzaktni podaci.


Јебу само тако...

Population of the Bohemia, Moravia and Austrian Silesia by language
Language 1880 1890 1900 1910
Czech 62.5% 62.4% 62.4% 62.9%
German 35.8% 35.6% 35.1% 34.6%
Polish 1.0% 1.2% 1.6% 1.6%
Other 0.7% 0.8% 0.9% 0.9%
Total population 8,222,013 8,665,421 9,372,140 10,078,637

https://en.wikipedia.org/wiki/Demograph ... h_Republic


Бокца му, под Фрањом Јосипом за 30 година туђе власти Чеси у Чешкој остали на истом...
Брозовац: ПК
ПретходнаСледећа

Ко је тренутно на Форуму?

Корисници тренутно на Форуму: Нема регистрованих корисника и 8 гостију